Ο Ντάνιελ Ράμος έβαλε βαθμούς στον… έλεγχο του Φαμπιάνο

Ο Ντάνιελ Ράμος έβαλε βαθμούς στον… έλεγχο του Φαμπιάνο

Ο Ντάνιελ Ράμος έβαλε βαθμούς στον… έλεγχο του Φαμπιάνο

bet365

Έχοντας συνυπάρξει έναν χρόνο στην Μποαβίστα, ο πρώην προπονητής του Φαμπιάνο, Ντάνιελ Ράμος, σκιαγράφησε με ακρίβεια το προφίλ του Βραζιλιάνου στόπερ ο οποίος μπήκε στις προπονήσεις του Άρη.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός είχε την πρώτη γνωριμία του με τον Άκη Μάντζιο αλλά και τους νέους συμπαίκτες του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άρη στο Νέο Ρύσιο. Προφανώς γνωρίζει ότι δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου καθώς σε μικρό διάστημα είναι αναγκαία η αφομοίωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας των «κίτρινων» και το χτίσιμο γραμμών επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του. Η ένταξή του στο αγωνιστικό πλάνο του Μάντζιου θα εξαρτηθεί από το επίπεδο ετοιμότητάς του, σαφέστατα όμως είναι δύσκολο να είναι διαθέσιμος για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα (22/7) με την Αστάνα στο Καζακστάν.

Μιλώντας (στον ραδιοφωνικό αέρα του Metropolis 95.5) με τον πρώην προπονητή του στην Μποαβίστα, τον Ντάνιελ Ράμος, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο Βραζιλιάνος θα βασιστεί στην εξυπνάδα του, καθώς ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε ιδιαίτερα στην ικανότητα του στην αφομοίωση του παιχνιδιού.

«Ο Άρης έκανε εξαιρετική επιλογή γιατί ο Φαμπιάνο είναι ολοκληρωμένος παίκτης και κυρίως πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Καταλαβαίνει και διαβάζει σωστά. Από εκεί αρχίζουν όλα και μετά πάμε στην ικανότητά του στο χτίσιμο του παιχνιδιού αλλά και στη συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Έχει σωστές τοποθετήσεις, πάει δυνατά στις μονομαχίες, προφανώς έχει κοντινή και μακρινή πάσα κυρίως όμως μπορεί να δημιουργήσει επιλογές στο παιχνίδι μιας ομάδας», είπε. Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του στον Άρη. Οι «κίτρινοι» ήθελαν κεντρικό αμυντικό με ικανότητα στο build up και ο Βραζιλιάνος τη διαθέτει.

Γι’ αυτό εξάλλου στην καριέρα του έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια και στο δεξί άκρο της άμυνας. «Στην Μποαβίστα τον είχα χρησιμοποιήσει τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στη δεξιά πλευρά, θεωρώ όμως ότι του ταιριάζει η θέση του στόπερ λόγω των στοιχείων που ανέφερα», συμπλήρωσε ο Ράμος.

«Έπρεπε να είχε βάλει περισσότερα γκολ»

Ο Πορτογάλος τεχνικός εκτίμησε ότι για το ύψος του ο Φαμπιάνο έχει ταχύτητα, είπε όμως και το παράπονό του. «Αυτό που ζητούσα από τον Φαμπιάνο ήταν περισσότερη επιθετικότητα στις στημένες φάσεις. Θα ήθελα να ήταν πιο σκληρός, να αξιοποιούσε περισσότερο το ύψος του αλλά και το επιτόπιο άλμα του. Θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ. Το ίδιο ισχύει και σε καταστάσεις άμυνας. Επίσης, αντλώντας αυτοπεποίθηση από το υψηλό ποιοτικό επίπεδό του πολλές προσπαθεί για το εξεζητημένο στην πάσα με συνέπεια να κάνει λάθος. Γι’ αυτό του έλεγα ότι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πιο απλός στο παιχνίδι του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα