Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον 20χρονο μεσοεπιθετικό από τη Γουινέα Αγκιμπού Καμαρά

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον 20χρονο μεσοεπιθετικό από τη Γουινέα Αγκιμπού Καμαρά

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον 20χρονο μεσοεπιθετικό από τη Γουινέα Αγκιμπού Καμαρά

bet365

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε την απόκτηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού από τη Γουινέα, Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος προέρχεται από τη Λιλ και υπέγραψε μέχρι το 2025.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επισήμως ο Αγκιμπού Καμαρά! Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα (γεννημένος στις 20 Μαΐου 2001) προέρχεται από τη Λιλ και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στη χώρα μας, πραγματοποιώντας προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους».

Ο τρίτος Καμαρά των «ερυθρόλευκων» μετά τον Φοντέ και τον Μαντί, ο τρίτος από τη Γουινέα. Ο Αγκιμπού έπαιξε εφέτος μία φορά με την πρώτη ομάδα της Λιλ, σε αγώνα κυπέλλου εναντίον της Ντιζόν, κι έβαλε και γκολ.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά. Ο διεθνής άσος από τη Γουινέα γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 2001 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Ο 20χρονος αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της Λιλ από το 2019, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά

Τον Φεβρουάριο του 2021, στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Ντιζόν, συνδύασε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με γκολ. Ο Καμαρά είχε παρουσία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του, πριν γίνει διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γουινέας τον Οκτώβριο του 2019».

Τον εντόπισε ο Λουίς Κάμπος

Τον Μάιο του 2018 ο Λουίς Κάμπος, ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς διευθυντές στην Ευρώπη, εντόπισε τον Αγκιμπού Καμαρά στο Μαρόκο. Ο Πορτογάλος κίνησε τις διαδικασίες για να κλείσει τον 17χρονο τότε εξτρέμ από τη Γουινέα (έπαιζε στην Eléphant de Coléah), ο οποίος υπέγραψε τελικά στη Λιλ ένα χρόνο αργότερα, όταν ενηλικιώθηκε. Ήταν τον Μάρτιο του 2019 όταν τα τμήματα U17 και U19 της Λιλ βρέθηκαν στην Αφρική για παιχνίδια και ο Αγκιμπού Καμαρά ενσωματώθηκε σε αυτά, στη Σενεγάλη, υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, έχοντας ξεπεράσει πρόβλημα με τη βίζα του, ταξίδεψε στη Βόρεια Γαλλία και πήρε τα πρώτα του λεπτά με την πρώτη ομάδα της Λιλ σε ένα φιλικό κόντρα στη Βαλενσιέν. Λίγο καιρό μετά, η Λιλ αρνήθηκε το ταξίδι του Αφρικανού στην πατρίδα του για να ενσωματωθεί στη Γουινέα U23, λόγω τραυματισμού του.

Ο Αγκιμπού Καμαρά

Κατά την πρώτη του σεζόν στους «λιλούα», είτε θα βρισκόταν στη Β' ομάδα, είτε στην U19, καταγράφοντας συνολικά 26 συμμετοχές. Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, σε διάφορες θέσεις: Μέσος, δεξιός και αριστερός εξτρέμ, δεκάρι και επιθετικός. Αυτές οι εμφανίσεις οδήγησαν την εθνική Γουινέας στην απόφαση να τον καλέσουν τον Οκτώβριο του 2019 στο φιλικό εναντίον της Χιλής, μένοντας στον πάγκο.

Το γκολ με τη Γουινέα

Μικρός το δέμας (έχει ύψος 1.67), αλλά με ικανότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού και στις καλές πάσες. Ο γεννημένος στις 20/5/2001 Αφρικανός χρίστηκε τελικά διεθνής επί ευρωπαϊκού εδάφους, στις 31 Μαΐου 2021, σε φιλικό κόντρα στην Τουρκία (0-0). Ακολούθως έπαιξε εναντίον του Νίγηρα και μάλιστα έβαλε γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα