Ολυμπιακός: Ανακάλυψη του Λουίς Κάμπος ο Αγκιμπού Καμαρά

Ολυμπιακός: Ανακάλυψη του Λουίς Κάμπος ο Αγκιμπού Καμαρά

Ολυμπιακός: Ανακάλυψη του Λουίς Κάμπος ο Αγκιμπού Καμαρά

bet365

Ο Αγκιμπού Καμαρά που έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό, ανακαλύφθηκε από τον μετρ του είδους Λουίς Κάμπος και τους προηγούμενους μήνες αποθεώθηκε από τον Κριστόφ Γκαλτιέ, που οδήγησε τη Λιλ στην κατάκτηση του Σαμπιονά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο τρίτος Καμαρά των «ερυθρόλευκων» μετά τον Φοντέ και τον Μαντί, ο τρίτος από τη Γουινέα. Ο 20χρονος, ο οποίος εφέτος έπαιξε μία φορά με την πρώτη ομάδα της Λιλ, σε αγώνα κυπέλλου εναντίον της Ντιζόν, κι έβαλε και γκολ. Ο τότε προπονητής των «λιλούα», Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου, έσπευσε να αποθεώσει τον ύψους 1,67 εξτρέμ μετά από εκείνο το παιχνίδι:

«Τον βρήκα πολύ σταθερό στο παιχνίδι του, πειθαρχημένο στην τακτική. Σημείωσε αποφασιστικό γκολ, είναι καλό για αυτόν, είναι ένα επιπλέον βήμα για ένα νεαρό αγόρι που συχνά δουλεύει μαζί μας και δεν έχει παίξει από τον Μάρτιο.Ήρθε την περασμένη σεζόν, τον έχω δει να παίζει στη δεύτερη ομάδα. Στα 19 του έχει συγκεκριμένη προσωπικότητα στο παιχνίδι του.

Δεν χάνει πολλές μπάλες, είναι σταθερός στα στηρίγματα του και επίσης ευπροσάρμοστος επειδή μπορεί να παίξει δεξιά ή αριστερά.
Είναι κάποιος που καταλαβαίνει γρήγορα ό, τι του ζητείται και διορθώνει τα λάθη του πολύ γρήγορα. Και, το σημαντικότερο, απολαμβάνει μια πολύ ιδιαίτερη αγάπη από την ομάδα. Γνωρίζαμε ότι ξεκινώντας τον στην ενδεκάδα, θα είχε μια έκρηξη αλληλεγγύης γύρω του, λόγω της σοβαρότητάς του και της θέλησής του να μαθαίνει στην προπόνηση. Είναι κάποιος που τον εκτιμούν πολύ».

Τον εντόπισε ο μετρ Λουίς Κάμπος

Τον Μάιο του 2018 ο Λουίς Κάμπος, ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς διευθυντές στην Ευρώπη, εντόπισε τον Αγκιμπού Καμαρά στο Μαρόκο. Ο Πορτογάλος κίνησε τις διαδικασίες για να κλείσει τον 17χρονο τότε εξτρέμ από τη Γουινέα (έπαιζε στην Eléphant de Coléah), ο οποίος υπέγραψε τελικά στη Λιλ ένα χρόνο αργότερα, όταν ενηλικιώθηκε. Ήταν τον Μάρτιο του 2019 όταν τα τμήματα U17 και U19 της Λιλ βρέθηκαν στην Αφρική για παιχνίδια και ο Αγκιμπού Καμαρά ενσωματώθηκε σε αυτά, στη Σενεγάλη, υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους, έχοντας ξεπεράσει πρόβλημα με τη βίζα του, ταξίδεψε στη Βόρεια Γαλλία και πήρε τα πρώτα του λεπτά με την πρώτη ομάδα της Λιλ σε ένα φιλικό κόντρα στη Βαλενσιέν. Λίγο καιρό μετά, η Λιλ αρνήθηκε το ταξίδι του Αφρικανού στην πατρίδα του για να ενσωματωθεί στη Γουινέα U23, λόγω τραυματισμού του.

Κατά την πρώτη του σεζόν στους «λιλούα», είτε θα βρισκόταν στη Β' ομάδα, είτε στην U19, καταγράφοντας συνολικά 26 συμμετοχές. Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, σε διάφορες θέσεις: Μέσος, δεξιός και αριστερός εξτρέμ, δεκάρι και επιθετικός. Αυτές οι εμφανίσεις οδήγησαν την εθνική Γουινέας στην απόφαση να τον καλέσουν τον Οκτώβριο του 2019 στο φιλικό εναντίον της Χιλής, μένοντας στον πάγκο.

Διεθνής και γκολ με τη Γουινέα

Ο Λουίς Κάμπος, ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία έχτισε αυτή τη σπουδαία Λιλ από τον Ιανουάριο του 2017, δεν συνήθιζε να φέρνει στην ομάδα του Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Όταν απέκτησε τον Αγκιμπού Καμαρά, είχε κάνει το ίδιο με τον Τογκολέζο Χακίμ Ουρό-Σαμά και τον Σενεγαλέζο Ελ Χατζί Αρφάνγκ Γκέιγ. Προφανώς κάτι καλό είχε δει στο πρόσωπό του. Προ ημερών δημοσιεύτηκε στην Τουρκία ότι η Kocaelispor ήθελε να αποκτήσει τον Αγκιμπού Καμαρά ως δανεικό με οψιόν αγοράς, μένοντας με την... επιθυμία, αφού είναι ζήτημα χρόνου να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Μικρός το δέμας, αλλά με ικανότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού και στις καλές πάσες. Ο γεννημένος στις 20/5/2001 Αφρικανός χρίστηκε τελικά διεθνής επί ευρωπαϊκού εδάφος, στις 31 Μαΐου 2021, σε φιλικό κόντρα στην Τουρκία (0-0). Προ ημερών έπαιξε εναντίον του Νίγηρα και μάλιστα έβαλε γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα