Ανάλυση Wyscout: Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι χαρισματικός στη δημιουργία παιχνιδιού (pics & vid)

Ανάλυση Wyscout: Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι χαρισματικός στη δημιουργία παιχνιδιού (pics & vid)

Ανάλυση Wyscout: Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι χαρισματικός στη δημιουργία παιχνιδιού (pics & vid)

bet365

Το Gazzetta με την πολύτιμη συνεισφορά της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout ρίχνει... φως στις επιδόσεις του χαρισματικού 20χρονου της Λιλ, που προορίζεται για τη Β' ομάδα του Ολυμπιακού.

Αγκιμπού Καμαρά λοιπόν. Και όπως είχαμε σταθεί και σε προηγούμενο σχετικό άρθρο ένας ακόμα Καμαρά για τον Ολυμπιακό (για τη Β' ομάδα βέβαια σε πρώτη φάση όπως όλα δείχνουν), που έχει προσθέσει ήδη στο δυναμικό του έναν ακόμα Μπα, τον Αλγκασίμ.

Έχει λοιπόν την αξία του να δούμε με βάση τα τελευταία χρονικά διαθέσιμα στοιχεία (των τελευταίων δύο ετών) για τον μεσοεπιθετικό της Β' ομάδας της Λιλ (που έπαιξε και ένα ματς στην Α' ομάδα) το τι μπορεί να κάνει. Σε πρώτη φάση η... ανάγνωση των πεπραγμένων του από το Wyscout - την κορυφαία πλατφόρμα- δείχνει έναν παίκτη που ξέρει να μοιράζει καλά τη μπάλα.

Ως προς τον απολογισμό του στη σεζόν 2019-2020. Έχει ένα ποσοστό 83.1% στις μεταβιβάσεις του, στην ακρίβεια δηλαδή με την οποία δίνει τη μπάλα. Υπάρχουν ματς όπως αυτό της Λιλ Β' με τη Μπαστιά που είχε 89% αλλά και αγώνες με 100% ακρίβεια.

Οι πάσες του Καμαρά / πηγή Wyscout
Οι πάσες του Καμαρά με αντίπαλο τη Μπαστιά / πηγή Wyscout

Χαρισματικός είναι και στις μακρινές μπαλιές του. Έχει 66.7% ποσοστό σε αυτόν τον τομέα. Στο επιθετικό σκέλος ο μέσος όρος γκολ του ήταν στο 0.06, όπως και των ασίστ του ενώ ο συντελεστής xGoals του είναι στο 0.09.

Στις ντρίμπλες του έχει ποσοστό επιτυχίας στο 43.6% ενώ αμυντικά παρότι δεν είναι ψηλός (είναι κοντά στο 1.70) κερδίζει το 46.6% των μονομαχιών του και το 34.4% στις εναέριες μονομαχίες. Στατιστικά επίσης έχει αρκετές ανακτήσεις της μπάλας (μέσος όρος στο 3.07).

Σε δείγμα 19 αγώνων από το 2019-2020 στα περισσότερα παιχνίδια του ήταν αριστερός εξτρέμ. Ωστόσο έχει παίξει και κεντρικός χαφ και έξω δεξιά και έξω αριστερά στον άξονα και πίσω από τον φορ αλλά και επιθετικός. Από αυτούς τους αγώνες που υπάρχουν στην στατιστική καταγραφή είχε σκοράρει παίζοντας πίσω από τον φορ.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ούτε στους τελευταίους 11 αγώνες του σε σχέση με τη σεζόν 2019-2020

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε και τους τελευταίους χρονικά αγώνες του. Έντεκα τον αριθμό - που είναι και ματς U19 και Β' ομάδας και φιλικά και το ματς με την Α' ομάδα της Λιλ αλλά και παιχνίδι με τη Γουϊνέα - για να εστιάσουμε στα στατιστικά του.

Οι πάσες του Καμαρά με την Εθνική / Πηγή: Wyscout
Οι πάσες του Καμαρά με την Εθνική / Πηγή: Wyscout

Στις μεταβιβάσεις του είχε 81.6% και στις μακρινές μπαλιές του 61% ποσοστό ακρίβειας. Με τη Λιλ μάλιστα στο μοναδικό ματς Κυπέλλου που έπαιξε με την Α' ομάδα (αλλά και γενικότερα) είχε 78% ποσοστό στις μεταβιβάσεις του και 50% στις μακρινές μπαλιές. Είχε μέσο όρο γκολ στο 0.12 και ασίστ στο 0.08 και συντελεστή xGoals στο 0.12. Στις ντρίμπλες το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 40.9%. Από αμυντικής πλευράς είχε 44.8% στις κερδισμένες μονομαχίες του, 29% στις εναέριες και μέσο όρο στις ανακτήσεις της μπάλας στο 2.96. Τι μπορούμε να κρίνουμε από τα παραπάνω; Ότι έχουμε έναν παίκτη με πολύ καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά που επίσης δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη... φωτιά.

- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα