Ο Ρόνι Λόπες και μία φανερή έλλειψη στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Ρόνι Λόπες και μία φανερή έλλειψη στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Ο Ρόνι Λόπες και μία φανερή έλλειψη στο ρόστερ του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για το ρόστερ του Ολυμπιακού, με αφορμή την προσπάθεια απόκτησης του Ρόνι Λόπες.

Είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή από το ρεπορτάζ ότι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την ενίσχυση του στα άκρα της επίθεσης είναι ο Ρόνι Λόπες της Σεβίλλης.

Σίγουρο δεν είναι τίποτα, αφού κάθε μέρα φτάνει στον σύλλογο κι ένα άλλο ενδιαφέρον όνομα, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Όμως, αυτή την στιγμή, προτεραιότητα αποτελεί ο 25χρονος Βραζιλιάνος, που πήρε πορτογαλική υπηκοότητα κι έπαιξε και στην Εθνική (δύο φορές).

Εγώ δεν θέλω να σταθώ, τώρα, συγκεκριμένα στον Λόπες, αλλά σε κάτι που έχει έμμεση σχέση με αυτό τον παίκτη, τον αριστεροπόδδαρο εξτρέμ: ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο κενό στο ρόστερ του από αριστεροπόδαρους παίκτες από τη μέση και πάνω! Και η λέξη τεράστιο δεν είναι υπερβολική. Μοναδικός αριστεροπόδαρος είναι ο Μπουχαλάκης!!!

Ειδικά στα εξτρέμ, είναι όλοι δεξιοπόδαροι! Και ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας και ο Ραντζέλοβιτς και ο Βρουσάι και ο Τσούμιτς! Οι σέντερ φορ, τα ίδια-δεξιοπόδαροι κι ο Ελ Αραμπί κι ο Χασαν κι ο Τικίνιο. Δεξιοπόδαρος κι ο Φορτούνης, βέβαια. Όπως κι οι νεαροί Αφρικάνοι Αλγκασίμ κι Αγκιμπού! Και στα χαφ; Δεδιοπόδαροι όλοι, πλην του Μπούχα: Κουντέ, Καμαρά, Εμβιλά, Πέπε, Τιάγκο, Σουρλής, Σαπουντζής!

Αν προσέξατε, μετρήσαμε 19 παίκτες από τη μέση και πάνω, με τους 18 δεξιοπόδαρους!!! Ακόμη κι οι δανεικοί του Ολυμπιακού (βλέπε π.χ. Λοβέρα, Σολδάνο, Ντουρμισάι), όλοι δεξιοπόδαροι είναι…

Αν θέλετε την γνώμη μου, το ρόστερ του Ολυμπιακού ναι μεν είναι καλό, δυνατό, όμως πάσχει σε θέμα ισορροπίας. Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να έχεις σε ένα τόσο μεγάλο ρόστερ μοναδικούς αριστεροπόδαρους τον Μπουχαλάκη (σκεφθείτε ότι μπορεί κι αυτός ακόμη να είναι ένας λόγος που τον επιλέγει φανατικά ο προπονητής, γιατί δεν μπορεί μία ενδεκάδα να έχει αριστεροπόδαρο μόνο τον αριστερό μπακ…) και τον Ρέαμπτσιουκ-να βάλω και τον πιτσιρικά Αποστολόπουλο;

Ο Μπουχαλάκης

Έλλειψη ισορροπίας υπάρχει και στην καρδιά της άμυνας, με Παπασταθόπουλο, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Μάρκοβιτς, Αβραάμ, Καλογερόπουλο (αλλά και Μεριά), όλους δεξιοπόδαρους. Νομίζω ότι δεν είναι ό,τι πιο συμβατό με την ποδοσφαιρική λογική να έχεις και τους οκτώ σέντερ μπακ δεξιοπόδαρους. Και θα αποτελούσε ευχής έργον, αν κάποια στιγμή φύγει ο Σεμέδο, να αποκτηθεί αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός.

Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: τι προτιμάμε, την ισορροπία η, την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα; Π.χ. είμαι βέβαιος ότι ο Πέδρο αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να του φέρει έναν εκ των Παβόν, Ονιεκούρου, ακόμη τον Ενκουντού, δεν θα είχε πρόβλημα που αυτοί είναι δεξιοπόδαροι.

Όπως κι αν έχει, πάντως, θα ήταν καλό για τον Ολυμπιακό να βάλει λίγη μεγαλύτερη ισορροπία στο ρόστερ του. Ένας καλός αριστεροπόδαρος εξτρέμ, εγώ δεν λέω ότι ντε και καλά αυτός πρέπει να είναι ο Λόπες, ενδεικτικά το αναφέρω γιατί ο Ολυμπιακός με αυτόν μιλάει τώρα (όχι ότι δεν είναι πραγματικά καλός παίκτης, αλλά πάντοτε υπάρχουν ακόμη καλύτεροι), θα μπορούσε να δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα. Όπως είχε συμβεί για παράδειγμα με τον Τζόελ Κάμπελ…

Κοιτάξτε, μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν: ο Κάμπελ είχε κάνει θραύση, σε αντίθεση με τον Φετφατζίδη και τον Ζιλ Ντίας, που έμεινε από ένα εξάμηνο ο καθένας. Σαφώς και δεν αρκεί κάποιος να έχει αριστερό πόδι για να παίξει και να διακριθεί στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται και προσαρμογή και νοοτροπία και ποιότητα κλπ, κλπ.

Αλλά απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να βάλει τουλάχιστον δύο-τρεις καλούς αριστεροπόδαρους στο ρόστερ του: ένα εξτρέμ, ένα στόπερ κι ένα μπακ…

Άσχετο: Ο Μαρτίνς είναι τόσο ευχαριστημένος από την παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά στις προπονήσεις, παρότι ο μικρός ήρθε τελευταίος στην προετοιμασία, που σκέφτεται ακόμη και να του δώσει χρόνο συμμετοχής αύριο στο φιλικό με τη Γαλατασαράι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.