Κέναν Πίριτς, «συλλέκτης» τίτλων και...μόνιμος MVP (pics)

Κέναν Πίριτς, «συλλέκτης» τίτλων και...μόνιμος MVP (pics)

Γιώργος Ντυμένος
Κέναν Πίριτς, «συλλέκτης» τίτλων και...μόνιμος MVP (pics)

bet365

Ο Βόσνιος γκολκίπερ ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό του Ατρόμητου, κουβαλώντας στην πλάτη μία καριέρα που αφήνει πολλές υποσχέσεις

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα εισήλθε ο Κέναν Πίριτς, καθώς ο Βόσνιος γκολκίπερ είναι ο «εκλεκτός» του Ατρόμητου για τη θέση με το No1. O 27χρονος πορτιέρε κουβαλά στην πλάτη του ή πιο σωστά... στα χέρια του μία καριέρα που αφήνει πολλές υποσχέσεις, αφού παρατηρούμε «γεμάτες» χρονιές, κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αρκετές ατομικές διακρίσεις και δείχνει σε θέση να αποτελέσει «εγγύηση» κάτω από τα γκολπόστ, αλλά και ένα hot όνομα στα εγχώρια ποδοσφαιρικά μας δρώμενα.

Με μόνη εξαίρεση την περασμένη περίοδο όπου δεν αγωνίστηκε στη Μάριμπορ για εξωαγωνιστικούς λόγους, σε όλη την πορεία του λογίζεται ως «κολόνα» και το Gazzetta σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνον.

*Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1994 στην Τούζλα, που είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας.

*Η μετακίνησή του στον Ατρόμητο συνέπεσε ουσιαστικά με τα γενέθλιά του, αφού στη χώρα μας ήρθε στις 8 του μηνός και ανακοινώθηκε την επομένη!

*Από το Μαζαράκειο απέσπασαν την υπογραφή του παρά το «πρέσινγκ» ομάδων του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Μπελενένσες και της Ερζούρμοσπορ, από την Πορτογαλία και την Τουρκία αντίστοιχα. Οταν ήταν στην Μάριμπορ αρκετές έκαναν κίνηση για την απόκτησή του και πέρσι τέτοιο καιρό βρέθηκε κοντά στην Γκεζτέπε, όπου τελικά πήγε ο «γνωστός» μας Μέγιερι που επίσης έχει περάσει από το Περιστέρι. Κατά ένα παιχνίδι της τύχης τους «συνδέουν» και οι δύο ομάδες!
....

*Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας και μέχρι τα 13 δεν έπαιζε γκολκίπερ. Σε μία προπόνηση όμως υπήρξε πρόβλημα με τους τερματοφύλακες και ο προπονητής που είχε του είπε να καθίσει στα γκολπόστ. Την επομένη ο μικρός Πίριτς πήγε στην προπόνηση και μόλις πήγε να βγει στο γήπεδο τον άκουσε να του λέει. «Που είναι τα γάντια σου...;». Επέστρεψε στα αποδυτήρια, τα φόρεσε όπως και τη στολή του πορτιέρε και έτσι μονιμοποιήθηκε κάτω από το τέρμα.

*Πρώτα του ινδάλματα ήταν οι Μπουφόν και Κασίγιας.

*Στα 18 του ντεμπουτάρισε στην πρώτη κατηγορία της χώρας του με την Γκραντίνα, ακολούθησε η Γάνδη και το 2014 επέστρεψε στη γενέτειρά του και στην Σλόμποντα Τούζλα. Εκεί «έχτισε» το όνομά του, στα 20 με 21 του χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα και μόνιμος στην U21 της πατρίδας του.

*Τον Μάιο του 2016 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική του ομάδα σε ένα φιλικό με την Ισπανία, όπου όμως δεν αγωνίστηκε.

*Τον Φλεβάρη του 2017 πήγε ένα βήμα παραπάνω, καθώς υπέγραψε στη Ζρίνσκι και σε 1,5 σεζόν κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (2016/17, 2017/18). Μάλιστα σε αμφότερες τις αγωνιστικές περιόδους αναδείχθηκε κορυφαίος πορτιέρε της λίγκας!
..

*Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με κοινωνικές ευαισθησίες και μεταξύ άλλων το 2018 συμμετείχε σε έναν αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε με σκοπό να στείλει το «μήνυμα» για την εξάλειψη της βία στα γήπεδα. Ελέω και σωματοδομής (βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά)... διακρίθηκε εκ νέου...
....

*Το καλοκαίρι του 2018 έφυγε για 2η φορά από τη Βοσνία, αυτή τη φορά με προορισμό τη Σλοβενία και τη Μάριμπορ, που τον είχε ήδη ανακοινώσει μερικούς μήνες πριν.

*Με το «καλημέρα στην πρώτη του χρονιά στο Ljudski κατέκτησε το πρωτάθλημα και ενδιάμεσα (Δεκέμβριος 2018) ντεμπουτάρισε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα σε ένα ματς κόντρα στο Μεξικό.

*Το επόμενο καλοκαίρι (αρχές 2018/19) πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Η Μάριμπορ έφτασε τότε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου και αποκλείστηκε από τη Ρόζενμποργκ (πέρασε τις Βαλούρ, ΑΪΚ), ενώ στις λεπτομέρειες δεν πέρασε στους ομίλους του Europa κόντρα στη Λουντογκόρετς (2-2, 0-0).

*Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε μέχρι στιγμής 3 πρωταθλήματα (2 Βοσνίας,1 Σλοβενίας), ενώ σε όλες τις διοργανώσεις έχει 196 συμμετοχές με 76 clean sheet.
....

*Με το εθνόσημο στο στήθος αγωνίστηκε ως τώρα 6 φορές (στην αποστολή της Βοσνίας συμπεριλήφθηκε αρκετές παραπάνω), είχε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για προπονητή και υπήρξε συμπαίκτης με τους «γνώριμούς» μας Τσίμιροτ, Τσότσαλιτς, Βράνιες.

*Ο τελευταίος του έδωσε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της σεζόν 2017/18, αφού ήταν εκ των παρουσιαστών της βραδιάς! Ανάλογο τίτλο πήρε και το 2016/17, ενώ και τις δύο χρονιές ήταν, εύλογα, και στην καλύτερη ενδεκάδα.

*Πριν βρεθεί στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση για λογαριασμό του Ατρόμητου είχε έρθει και ως αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας σε έναν αγώνα με τη Βοσνία.
....

*Θεωρείται «πεναλτάκιας» και με τη Ζρίνσκι το ποσοστό των αποκρούσεών του «φλέρταρε» με το 40%.

*Οι φίλοι τον φωνάζουν Pirke.

*Το 2018 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Ερίνα Σάλκιτς και η οικογένεια μεγάλωσε με την έλευση του γιου τους Εμάν.
...

*Ανθρωπος των σπορ, του αρέσει να βλέπει μπάσκετ (NBA) και τένις, αλλά κυρίως θέλει περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τη σύζυγο και τον... διάδοχο.

Ο Κέναν Πίριτς δείχνει ένας τύπος που θα μας απασχολήσει αρκετά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα