Το επίπεδο του Σα οδήγησε στην επιλογή Βάτσλικ

Το επίπεδο του Σα οδήγησε στην επιλογή Βάτσλικ

Το επίπεδο του Σα οδήγησε στην επιλογή Βάτσλικ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει στο blog του στο Gazzetta το πως ο Ολυμπιακός από πλευράς τερματοφυλάκων ανεβάζει διαρκώς το επίπεδό του τα τελευταία χρόνια...

Ο Ολυμπιακός σε αρκετές αγωνιστικές περιόδους είχε στραφεί και ποντάρει σε πραγματικά πολύ καλούς τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια.

Από τον Ρομπέρτο στον Ζοσέ Σα και τώρα στην επιλογή του Τσέχου Βάτσλικ. Από ελληνικής πλευράς βέβαια πρέπει να πάμε πίσω στον Νικοπολίδη όμως η νέα γενιά στον Ολυμπιακό έχει τον πολλά υποσχόμενο Τζολάκη.

Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα μας. Ο Ζοσέ Μπα μπήκε στην ποδοσφαιρική... καθημερινότητα του Ολυμπιακού το 2018 ως δανεικός από την Πόρτο. Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι βλέποντας ότι με τα χρώματά τους ο Πορτογάλος έκανε τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και κλήθηκε και στην Εθνική της πατρίδας του επένδυσαν ακόμα περισσότερο πάνω του. Στον πρωταθλητή Ελλάδας ο Σα βίωσε τις τοπ στιγμές της ποδοσφαιρικής του πορείας, κάτι που το αναγνωρίζει και ο ίδιος και βέβαια προσέφερε πολλά.

Η μεταγραφή του Ζοσέ Σα στη Γουλβς θα αποφέρει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ στους Πειραιώτες ενώ στο deal επρόκειτο να μπει και ποσοστό μεταπώλησης. Ουσιαστικά επενδύοντας σε έναν πολύ ποιοτικό τερματοφύλακα και σε μία τέτοια καλή επιλογή ο Ολυμπιακός επιβραβεύτηκε και αγωνιστικά και οικονομικά.

Για την αγορά του Σα ο Ολυμπιακός έδωσε 2.5 εκατ. ευρώ, οπότε το ποσό που θα πάρει είναι για τα καλά μεγαλύτερο. Εάν το δει κανείς συνολικά είναι από τις κορυφαίες πωλήσεις των Πειραιωτών στη θέση του γκολκίπερ.

Βάτσλικ

Ο Ζοσέ Σα ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη που φέρνει τον Βάτσλικ

Το όνομα του Τσέχου διεθνούς και βασικού με την Εθνική της πατρίδας του στο Euro φιγούραρε καιρό τώρα στη λίστα του Ολυμπιακού. Καλά καλά πριν μπει ο Ιούνιος. Όμως όταν μιλάμε για deals εκατομμυρίων που εμπλέκεται ο κορυφαίος agent Μέντες θέλει χρόνο. Η υπόθεση του Σα ήταν στο... περίμενε λόγω της μεταγραφής του Πατρίσιο στη Ρόμα από τη Γουλβς αλλά και της μετακίνησης του Λόπεθ στη Μαρσέιγ από τους Ιταλούς. Εδώ και λίγα 24ωρα όμως κλείδωσε για τα καλά.

Ο Ολυμπιακός σε όλο αυτό το διάστημα κοίταξε και άλλες περιπτώσεις. Ο Φαμπιάνο ήταν εφικτό να κλείσει αλλά ο Βραζιλιάνος δεν θεωρήθηκε αντάξιος του Σα ως προς τη διάδοχη κατάσταση. Ο Μπιζότ ναι είναι καλός γκολκίπερ όμως ο Βάτσλικ κρίθηκε καλύτερος και πιο ποιοτικός. Ένας γκολκίπερ με... κρύο αίμα με παραστάσεις από Primera με τη Σεβίλλη (με την οποία πήρε Europa) και έχοντας παίξει με αντιπάλους όπως ο Μέσι και ένα δυνατό βιογραφικό και με Εθνική. Εκεί που πήρε τη σκυτάλη από τον Τσεχ. Και με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός θα εξακολουθήσει να διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο τη θέση του πορτιέρε του και ενώ πίσω από τον Βάτσλικ - που φέρνει την Κυριακή στην Αθήνα - θα έχει τον επίσης διεθνή Κρίστινσον και το σούπερ project του Τζολάκη. Και συνολικά να το δει κανείς πάντως η μεταγραφή του Τσέχου στον Ολυμπιακό είναι πραγματικά σπουδαία και μεγάλη ειδικά για το ελληνικό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Συμπερασματικά ο Σα ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη που η επόμενη επιλογή έπρεπε να είναι ανάλογου επιπέδου και έτσι θα είναι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.