Κανείς δεν έγινε σοφότερος

Κανείς δεν έγινε σοφότερος

Κανείς δεν έγινε σοφότερος

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την αναμενόμενη εικόνα του Άρη στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης.

Προφανώς δεν… ανακαλύπτουμε την Αμερική με την κατάθεση του τελευταίου συμπεράσματος, γιατί το συμμερίζονται όλοι όσοι έχουν λόγο στα μεταγραφικά του Άρη κι αν σε τελική ανάλυση η ενίσχυση είχε στόμα να μιλήσει, πιθανόν θα έβγαζε κραυγές. Καθυστέρηση υπάρχει, έχει συγκεκριμένη εξήγηση κι αυτή βρίσκεται στην αλλαγή του μεταγραφικού σχεδιασμού και στην επιθυμία απόκτησης ποιοτικότερων παικτών. Δηλαδή, ο Άρης θα μπορούσε να είχε γεμίσει το ρόστερ του με τουλάχιστον τρεις ακόμη παίκτες καθώς είχε στα χέρια του συμφωνίες και απέμενε η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών για την επικύρωσή τους. Εκεί έγινε στροφή 180ο μοιρών, προέκυψαν ποιοτικότερες λύσεις, άνοιξε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με ποδοσφαιριστές και το κόστος αυτής της διαδικασίας (πέραν της επιπλέον επένδυσης) αντανακλά στο ξόδεμα περισσότερου χρόνου.

Αυτόν ξοδεύει, απόφαση η οποία εμπεριέχει ρίσκο ως προς τον στόχο της ευρωπαϊκής διάκρισης και της πρόκρισης στους ομίλους του Conference League. Ενδεχομένως να εκτιμήθηκε ότι το περσινό ρόστερ, συν των 3-4 προσθηκών που προβλέπεται να γίνουν, φτάνει και περισσεύει για να ξεπεράσει η ομάδα το εμπόδιο της Αστάνα η οποία (βάσει αποτελεσμάτων, αποχωρήσεων αλλά και επίσημων τοποθετήσεων) μάλλον δεν είναι καλά. Ξεκινώντας από τις δύο ήττες στους τελευταίους τρεις αγώνες, τις αποχωρήσεις δύο παικτών αλλά και την ωμή παραδοχή του προπονητή της περί ανάγκης ενίσχυσης αλλά και έλλειψης κεφαλαίων.

Η ενίσχυση και ο Λέμος

Το νέο πλάνο περιλαμβάνει την επικύρωση δύο συμφωνιών εντός αυτής της εβδομάδας. Η αγωνιστική εικόνα στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια καθιστά αναγκαία την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η πρόσφατη αποκάλυψη των Τούρκων περί ενδιαφέροντος για τον Μαουρίσιο Λέμος έχει βάση καθώς ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός είναι στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν. Η περίπτωσή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη και ενδιαφέρουσα.

Δύσκολη γιατί πριν από περίπου έναν χρόνο, η Φενέρμπαχτσε προχώρησε σε δαπάνη 3.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και παράλληλα του πρόσφερε υψηλό συμβόλαιο. Αν οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να πετάξουν τα χρήματα στον… Βόσπορο, έχει καλώς. Αν επιδιώξουν να αποσβέσουν την επένδυση, μέσω του Άρη, δεν θα τα καταφέρουν. Αν τέλος, έχουν την πρόθεση να επιβάλλουν μια συμβιβαστική λύση, αυτή θα βρεθεί.

Ενδιαφέρουσα επειδή πριν από περίπου πέντε χρόνια, ο 26χρονος ανάγκασε τη Marca να ασχοληθεί μαζί του καθώς τον ενέταξε στους παίκτες που ενδιέφεραν τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Γρήγορος, σκληρός με καλή τεχνική κατάρτιση η οποία τον βοήθησε να παίξει και ως αμυντικός χαφ», είχαν γράψει οι Ισπανοί. Αυτό προσπάθησαν να επωφεληθούν και στη Λας Πάλμας. Τον απέκτησαν από τη Ρουμπίν Καζάν έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ κι έβαλαν ρήτρα 30.000.000 ευρώ! Τελικά συμβιβάστηκαν με το 1/10 της ρήτρας, αλλά χρήματα δεν έχασαν. Στη Φενέρμπαχτσε, ο Λέμος δεν έπιασε. Δύο αποβολές, ένα πρόβλημα τραυματισμού, έλλειψη προσαρμογής και στην τουρκική ομάδα ο χρόνος δεν είναι άφθονος για τον οποιονδήποτε παίκτη. Σαφέστατα όμως είναι παίκτης από το… πάνω ράφι.

Τα φιλικά έδειξαν ότι πρέπει άμεσα να προστεθεί κεντρικός χαφ

Επιστρέφοντας στα δύο φιλικά προετοιμασίας του Άρη, κακά τα ψέματα, κανείς δεν έγινε σοφότερος γιατί έπαιξε η περσινή ομάδα, δίχως όμως δύο από τους MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό δέχθηκε πέντε γκολ. Ο περσινός Άρης βασίστηκε στην πίεση που ασκούσαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο. Ο πρώτος έπαιξε στο σύνολο 55 αγωνιστικά λεπτά και ουσιαστικά τρέχει να προλάβει τους συμπαίκτες του σε επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης, ενώ ο δεύτερος δεν έχει μπει στο πρόγραμμα, σήμερα (6/7) θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του και αναλόγως θα διαπιστωθεί αν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες συμμετοχής στους αγώνες με την Αστάνα.

Κατ’ επέκταση, ήταν απολύτως φυσιολογική η ανάδειξη προβλήματος στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς αυτά που πρόσφεραν οι δύο παραπάνω δεν μπορεί να τα δώσει κανείς από τους υπόλοιπους. Η χρησιμότητα αυτών των φιλικών αγώνων ήταν να βοηθηθούν οι τωρινοί παίκτες στην απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού αλλά και στο… ξεμούδιασμα στο μέσο μιας σκληρής προετοιμασίας. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει ο Άκης Μάντζιος. «Τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν», δήλωσε μετά την ήττα από τη Χάιντουκ. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει το περιβάλλον του Άρη κι εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε άπαντες να τα αντιμετωπίσουν όπως ο ίδιος. Δηλαδή, με αλχημείες και δοκιμές παικτών σε θέσεις που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν. Επιστρέφοντας από την Αυστρία. Το αρνητικό είναι όμως ότι δεν θα έχει δουλέψει με παίκτες που προβλέπεται να έρθουν και οι οποίοι θα έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης χρονιάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.