Ο Ντένις ήρθε για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη

Ο Ντένις ήρθε για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη

Ο Ντένις ήρθε για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Άρη

bet365

Η επιλογή του 34χρονου Ντένις δεν έγινε για τη δημιουργία συνθηκών εσωτερικού ανταγωνισμού αλλά στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα ο Άρης εκτιμά ότι (επιτέλους) βρήκε το Νο1.

Το... έργο που διαδραματίστηκε την περασμένη αγωνιστική χρονιά στον Άρη με τις διαδοχικές αλλαγές στη θέση του τερματοφύλακα δεν ήταν προϊόν ανταγωνισμού. αλλά απόγνωσης. Κακά τα ψέματα, κανείς εκ των τριών τερματοφυλάκων που πήραν συνεχόμενα παιχνίδια σε διαφορετικές χρονικές περιόδους δεν έπεισε τον Άκη Μάντζιο, ασχέτως των… mind games που επιστράτευσε ο έμπειρος τεχνικός για να διατηρήσει τη φλόγα στην ψυχή και των τριών. Μετά από ένα σημείο προχώρησε στην επιλογή της λιγότερο επικίνδυνης λύσης – και ταυτοχρόνως δίκαιης με αγωνιστική κριτήρια – αυτή της εδραίωσης του Χουλιάν Κουέστα στη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Μια χρονιά γεμάτη αλλαγές

Αυτές ήταν διαδοχικές διότι ο Ισπανός τερματοφύλακας θεωρήθηκε εκ των βασικών υπευθύνων του αποκλεισμού από την Κόλος Κοβαλίβκα – και όπως αποδείχθηκε – οι μνήμες ήταν νωπές από έναν άλλον αποκλεισμό, το καλοκαίρι του 2019, από τη Μόλντε. Λίγο μετά έδωσε τη θέση του στον Ζακαρί Μπουσέ, ωστόσο, ο Γάλλος γκολκίπερ ουδέποτε ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Αντικειμενικά, οι επιτελείς του Άρη έψαχναν 2-3 καλές αντιδράσεις για να στηρίξουν την (επί της ουσίας) αστήριχτη αισιοδοξία τους.

Ο Κουέστα

Μετά ήρθε η σειρά του Μάριου Σιαμπάνη για τον οποίον επίσης δεν αναπτύχθηκε ποτέ η σιγουριά ότι μπορεί να γίνει ο Νο1. Επιστροφή στον Κουέστα, ήρθε το ολέθριο λάθος στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ξανά Μπουσέ για να ακολουθήσει η κακή αντίδραση στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ξανά Κουέστα… και τέλος. Αντικειμενικά, έτσι κύλησε η περσινή χρονιά για τον Άρη στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Ντένις θα «κουβαλήσει» ευθύνη

Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της φετινής επιλογής τερματοφύλακα με την αντίστοιχη περσινή. Πριν από έναν χρόνο, ο Άρης έψαξε να βρει «συμπλήρωμα» στη συγκεκριμένη θέση από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Χουλιάν Κουέστα και όχι στον Μπάλαζ Μέγερι. Αυτό ήταν το σκεπτικό της επιλογής του Μπουσέ ο οποίος έψαχνε απελπισμένα μια ευκαιρία επιστροφής στο προσκήνιο.

Αυτή του Ντένις εμπεριέχει διαφορετικά κριτήρια γιατί ο Βραζιλιάνος ήρθε για να πάρει τη θέση του Κουέστα. Αν λοιπόν αναζητήσει κανείς συνθήκες ανταγωνισμού, μόλις τις βρήκε. Ο 34χρονος δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να σώσει μια καριέρα ή να αρχίσει μία από την αρχή αλλά τον συντροφεύει η καλή διετία στη Ζιλ Βιθέντε και η ένταξή του στους καλύτερους τερματοφύλακας του πορτογαλικού Πρωταθλήματος.

Συζητώντας (στον αέρα του Metropolis 95.5) με τον προπονητή τερματοφυλάκων της πορτογαλικής ομάδα, Μιγκέλ Μάτος, είπε με βεβαιότητα ότι… «είναι μέσα στους δέκα καλύτερους Βραζιλιάνους τερματοφύλακες» και ουσιαστικά έβαλε την υπογραφή του σ’ αυτή τη μεταγραφή. «Είναι επαγγελματίας και δουλευταράς. Έχει πολύ καλές αντιδράσεις την προστασία της εστίας του και παίζει πολύ καλά με τα πόδια». Το τελευταίο (κι αν δεν είναι) λογικό. Βραζιλιάνος είναι, στα… πόδια του Ροτζέριο Σένι μεγάλωσε.

Ναι, αλλά… έφαγε 87 γκολ σε 73 αγώνες

Αυτό το στατιστικό στοιχείο μάλλον επιβεβαιώνει ότι οι αριθμοί αποτελούν τον τέλειο τρόπο αλλοίωσης της πραγματικότητας. Πράγματι, αν κανείς ρίξει μια ματιά στις επιδόσεις του στη Ζιλ Βιθέντε θα διαπιστώσει ότι ο 34χρονος σε 73 παιχνίδια δέχθηκε 87 γκολ. Πόσοι όμως γνωρίζουν τη Ζιλ Βιθέντε, πόσοι παρακολουθούν το πορτογαλικό Πρωτάθλημα και πόσοι κρίνουν βάσει αυτού του στατιστικού στοιχείου;

«Ο Ντένις είναι πολύ ισορροπημένος και έμπειρος τερματοφύλακας. Όσοι παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας τον έχουν εντάξει στους κορυφαίους (και) της περσινής χρονιάς. Για τη Ζιλ Βιθέντε πρέπει να ξέρετε ότι πριν από δύο χρόνια επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και διαθέτει ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ του Πρωταθλήματος. Εκτιμώ ότι αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που δεν κατάφερε να τον κρατήσει χωρίς να το λέω με απόλυτη σιγουριά», είπε ο συνάδελφος Τιάγκο Ντίας ο οποίος μάλλον είναι «πετσί» Ζιλ Βιθέντε καθώς όταν τέθηκε το σενάριο ενδιαφέροντος από άλλη ομάδα της Πορτογαλίας απάντησε… «εγώ ξέρω τα της Ζιλ Βιθέντε».

Ο Ντένις

Κακά τα ψέματα, υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ της αμυντικής γραμμής και του τερματοφύλακα. Ο καλός γκολκίπερ κάνει την άμυνα να φαίνεται καλή και το αντίστροφο. «Είναι σταθερός τερματοφύλακας και οι δύο σεζόν που έκανε στη Ζιλ Βιθέντε ήταν πολύ καλές. Πράγματι ξέρει να προστατεύει την εστία του και το δυνατό σημείο του είναι η ικανότητά του στα πέναλτι. Είναι καλός στο να πιάνει πέναλτι. Το μειονέκτημά του είναι ότι μπορεί να χάσει τη συγκέντρωσή του. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά φέτος συνέβη δύο φορές», συμπλήρωσε με αυστηρότητα ο Τιάγκο Ντίας.

Η συνέχεια για τον Ντένις θα φανεί στο γήπεδο καθώς προβλέπεται να ενσωματωθεί στην αποστολή του Άρη και φυσικά να μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Θα συναντήσει φιλικό περιβάλλον καθώς τον περιμένουν οι λατίνοι παίκτες του Άρη και φυσικά ο συμπατριώτης του, Λούκας Σάσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα