Η λύση Ντουρμισάι και η αποφυγή άλλης μεταγραφής Αφρικάνου!

Η λύση Ντουρμισάι και η αποφυγή άλλης μεταγραφής Αφρικάνου!

Η λύση Ντουρμισάι και η αποφυγή άλλης μεταγραφής Αφρικάνου!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον αντιΤικίνιο και για το πρόβλημα με τους πολλούς Αφρικάνους στον Ολυμπιακό!

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να βρει μία λύση για τρίτο σέντερ φορ, μετά τον τραυματισμό του Τικίνιο.

Λέγεται ότι ο Βραζιλιάνος θα παίξει σε έξι με οκτώ εβδομάδες, αλλά αν καταλαβαίνω καλά εγώ θα μείνει σίγουρα εκτός αγώνων δύο μήνες κι από εκεί και πέρα δεν είναι καθόλου βέβαιο πότε ακριβώς θα επανέλθει, καθώς η αποκατάσταση σε τέτοιου είδους τραυματισμούς είναι πολύ σημαντική και δεν σου δίνει βεβαιότητα για το πότε ακριβώς θα παίξει ο όποιος άτυχος παίκτης.

Όπως κι αν έχει, πάντως, θεωρητικά πάντα πρέπει η ομάδα όσο λείψει ο Τικίνιο να έχει τρίτο φορ, πίσω από Ελ Αραμπί και Χασάν. Και να προσθέσουμε εδώ και μία εξτρά παράμετρος. Αυτός ο τρίτος σέντερ φορ, θα χρειαστεί όχι μόνο για Ιούλιο-Αύγουστο και πιθανόν Σεπτέμβριο, αλλά και για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, που γίνεται το Copa Africa και στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε να παίξουν Χασάν κι Αραμπί…Βεβαίως, τότε θα υπάρχει ο Τικίνιο, όμως η ομάδα θα μείνει μόνο με ένα φορ δύο μήνες;…

Οι εναλλακτικές που έχει ο Ολυμπιακός είναι ο Ντουρμισάι κι ο Σολδάνο, αν θέλει να αποφύγει να κάνει μεταγραφή. Θα έλεγα δε ότι ο διεθνής με την Εθνική μας σέντερ φορ ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες, υπό την έννοια ότι αυτός είναι εδώ, ενώ ο Σολδάνο είναι εδώ και δύο χρόνια πίσω στην Αργεντινή.

Κι επιπλέον είναι και το άλλο: με τον τραυματισμό του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός θα χάσει μία θέση Έλληνα στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δικαιούται τέσσερις κι έχει τρεις (Μπουχαλάκη, Μασούρα, Παπασταθόπουλο) κι εναλλακτικά τον Αβραάμ. Με τον Ντουρμισάι στη θέση του Φορτούνη, η ομάδα δεν χάνει θέση Έλληνα (οι Ανδρούτσος, Βρουσάι είναι στους γηγενείς) και στην Ευρώπη θα έχει μία τρίτη επιλογή για τη θέση του φορ. Να υπενθυμίσω ότι φέτος η ομάδα είχε δύο φορ (Αραμπί και Χασάν) και όταν ο Χασάν έμεινε έξω τρία ματς στη φάση των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός απέμεινε με τον Αραμπί-κι όταν έχασε κι αυτός ένα ματς, ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς φορ σε αυτό το ματς…

kounde

Από εκεί και πέρα, κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας για τα μεταγραφικά του πρωταθλητή: ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει όσο γίνεται να μην αποκτήσει άλλο Αφρικάνο, τουλάχιστον εν ενεργεία διεθνή! Πολύ απλά, γιατί με την προσθήκη και του Κουντέ, η ομάδα μεσούσης της σεζόν, λόγω Copa Africa, θα κινδυνεύσει να μείνει μισή, που λέει ο λόγος. Αλλά αν κληθούν αυτοί που καλούνται τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές τους, θα λείπουν σχεδόν δύο μήνες, στο πιο κρίσιμο ίσως σημείο της σεζόν, οι Αραμπί, Κουντέ, Καμαρά, Χασάν, Σισέ, Μπα!

Μιλάμε για έξι παίκτες-κι ένας έβδομος ο Ντρέγκερ! Είναι πάρα πολλοί, ακόμη κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο π.χ. να φύγει ο Μαντί. Κι είναι πάρα πολλοί, γιατί όλο και κάποιοι τραυματίες θα υπάρχουν, ειδικά μέσα στο χειμώνα, που οι αγωνιστικές και καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες και ξέρουμε καλά ότι κάθε χρόνο προκύπτουν απώλειες από τραυματισμούς, ενίοτε και σοβαρούς. Οπότε, ο Ολυμπιακός κοιτάζει π.χ. να μην πάρει αριστερό μπακ Αφρικάνο διεθνή, να μην πάρει γκολκίπερ Αφρικάνο διεθνή και μόνο σε περίπτωση που κριθεί ότι είναι κάτι… σούπερ ντούπερ να πάρει εξτρέμ Αφρικάνο διεθνή. Αν π.χ. του «κάθονταν» ο Ονιεκούρου, δεν θα έλεγε όχι. Αλλά, παρεμπιπτόντως, έτσι όπως πάει του Νιγηριανού, δεν το βλέπω πλέον, ενώ γενικά θα κοιτάξει το κλαμπ να μην φορτώσει κι άλλο το ρόστερ με Αφρικάνους, για το λόγο που εξήγησα-εξαίρεση μπορεί να γίνει μόνο για κάτι πραγματικά εξαιρετικό, για το οποίο «δεν θα μπορείς να πεις όχι»

Εδώ ακόμη κι ο πιτσιρικάς Αγκίμπου Καμαρά (εξτρεμάκι κι οκταράκι, με προδιαγραφές να πάει ψηλά και με τον Μοντέστο να θεωρεί ότι αποτελεί καθαρά θέμα χρόνου να τον πάρει ο Μαρτίνς στην πρώτη ομάδα), που προορίζεται αρχικά για τον Ολυμπιακό Β, είναι διεθνής με τη Γουϊνέα του Καμαρά κι άρα μπορεί κι αυτός να πάει στο Κόπα Άφρικα!

Ο 20χρονος Αγκίμπου ουσιαστικά ανήκει ήδη στον Ολυμπιακό, από την στιγμή που έληξε η συνεργασία του με την Λιλ κι αυτός αρνήθηκε να υπογράψει εκ νέου στην πρωταθλήτρια Γαλλίας. Απλά απομένει να ανακοινωθεί η μεταγραφή του, κάτι που είναι εντελώς τυπικό.

Άσχετο: Όλα δείχνουν ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα θα τα μεταδίδει και φέτος η Νοva, όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με τη Nova έληξε την απερχόμενη σεζόν, αλλά από την στιγμή που το συνδρομητικό κανάλι πήρε τα δικαιώματα όλων των φιλικών του Ολυμπιακού, είναι «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»-το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ανανεωθεί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.