Ο ξανθομάλλης Τσούμιτς μπροστά στην πιο μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του (vids)

Ο ξανθομάλλης Τσούμιτς μπροστά στην πιο μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του (vids)

Ο ξανθομάλλης Τσούμιτς μπροστά στην πιο μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του (vids)

bet365

Το Gazzetta γράφει για τον 22χρονο Νίκολα Τσούμιτς που θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αυτό το ένα γκολ και η μία ασίστ του Τσούμιτς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας μπορεί να είναι δύο στοιχεία που να κάνουν τη διαφορά για τον ίδιο τον Νίκολα Τσούμιτς για τη συνέχεια. Ακόμα και το να βρίσκεται μεταξύ Β' και Α' ομάδας του Ολυμπιακού θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία.

Μία ευκαιρία για τον ξανθομάλλη Σέρβο, διεθνή με την U21, να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημους αγώνες και να ανεβάσει επίπεδο την καριέρα του.

Ποια είναι η κλασική του θέση

Σε τέτοιες περιπτώσεις για τα νέα πρόσωπα υπάρχει αυτή η απορία. Ο Τσούμιτς είναι κυρίως δεξιός εξτρέμ. Ωστόσο έχει παίξει στην καριέρα του αριστερά, δεκάρι, κρυφός κυνηγός αλλά και φορ.

Ως δεξιός εξτρέμ πάντως έχει και τις πιο καλές επιδόσεις σε σκοράρισμα και ασίστ (18 γκολ και 5 ασίστ σε 39 αγώνες). Είναι παίκτης που του αρέσει να αλλάζει πλευρές, να συγκλίνει, να πατά περιοχή ενώ είναι και γρήγορος και αρκετά δυνατός. Έχει γενικότερα καλές κινήσεις μεσοεπιθετικά. Στο τακτικό και το αμυντικό σκέλος θα ήθελε παραπάνω πράγματα. Πιθανώς να του λείπει περισσότερο ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς. Το ποδοσφαιρικό θράσος και το πείσμα. Αυτό που έχει για παράδειγμα ο Ραντζέλοβιτς αλλά του λείπουν άλλα ζητήματα, όπως το τακτικό σκέλος αλλά και το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο δεν σκοράρει.

Ο Τσούμιτς

Γιατί τον απέκτησε ο Ολυμπιακός

Το 2019 ο Ολυμπιακός που υπολογίζει γενικά πολύ την αγορά της Σερβίας είχε ξεχωρίσει ορισμένα παιδιά από εκεί. Με τη Ραντνίσκι Νις υπήρχε από πιο παλιά μία καλή σύνδεση και συνεργασία και ενώ από εκεί αποκτήθηκε ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, που κακά τα ψέματα έχει δώσει και σημαντικά ματς στον Ολυμπιακό, προκρίσεις αλλά και τίτλους. Ο Ολυμπιακός είδε στο πρόσωπο του Τσούμιτς προοπτική και μέλλον.

Στη συμφωνία που έγινε τότε υπήρξε διευκρίνιση από τη μεριά του σέρβικου συλλόγου ότι μπήκε και ποσοστό μεταπώλησης για τον παίκτη. Έναν Τσούμιτς που τον ήθελε και ο Ερυθρός Αστέρας και άλλες ομάδες.

Οι χρονιές στη Ραντνίτσκι και οι τραυματισμοί που τον επηρέασαν στη Χιχόν

Με τη φανέλα της Ραντνίσκι ο Τσούμιτς έκανε πολύ καλές χρονιές. Το 2018-2019 είχε σεζόν με 23 αγώνες και 6 γκολ και 1 ασίστ. Την επόμενη περίοδο είχε 16 γκολ και 4 ασίστ σε 27 αγώνες και έτσι πήρε το... εισιτήριο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Επόμενος σταθμός η Χιχόν. Εκεί όπου όπως τόνισε και ο ίδιος οι τραυματισμοί που είχε δεν τον βοήθησαν. Στη Σπόρτινγκ Χιχόν είχε 31 αναμετρήσεις με 2 γκολ και 2 ασίστ. Ο ίδιος ο Νίκολα Τσούμιτς που γύρισε στον Ολυμπιακό με στόχο να μείνει έδωσε και μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Gazzetta.gr που μπορεί να τη δείτε ξανά εδώ.

Πάντως όπως επιβεβαιώσε και η πλευρά του παίκτη υπήρχε συμφωνία εάν η Σπόρτινγκ Χιχόν - στην οποία είχε πάει με μορφή δανεισμού από τους Ερυθρόλευκους - ανέβαινε κατηγορία, δηλαδή κατάφερνε να βρεθεί στη Primera Division τότε να πλήρωνε το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Τελικώς όμως και η Χιχόν δεν ανέβηκε αλλά και η όλη κατάσταση με την πανδημία επηρέασε δραστικά και τις ισπανικές ομάδες.

Και τώρα τι;

Ο Μαρτίνς με τη δήλωσή του για τον Τσούμιτς φάνηκε πως έχει τη διάθεση να του δώσει τη δυνατότητα να αξιολογηθεί ανάλογα και να πάρει τις ευκαιρίες του. Σαν να έστειλε ένα μήνυμα πως ο Σέρβος έχει πιθανότητες παραμονής. Ωστόσο και ο ίδιος ο Τσούμιτς ξέρει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, αγωνιστική συνέχεια και συνέπεια και φυσικά και το σκοράρισμα, που είναι ένα σημαντικό προσόν για έναν εξτρέμ. Πάντως από το 2016-2017 έως και σήμερα ο Τσούμιτς κάθε χρόνο έχει σεζόν με γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα