Ο Τσούμιτς σε 26 λεπτά έδειξε στον Ραντζέλοβιτς πώς... αναστατώνεις την αντίπαλη άμυνα (vids)

Ο Τσούμιτς σε 26 λεπτά έδειξε στον Ραντζέλοβιτς πώς... αναστατώνεις την αντίπαλη άμυνα (vids)

Ο Τσούμιτς σε 26 λεπτά έδειξε στον Ραντζέλοβιτς πώς... αναστατώνεις την αντίπαλη άμυνα (vids)

bet365

Ο Νίκολα Τσούμιτς πρόλαβε μέσα σε 26 λεπτά στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σάλτσμπουργκ να δείξει στον συμπατριώτη του το πως δημιουργείς... ρήγματα στον αντίπαλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι αλήθεια πως ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έχει μπει πιο... φορτσάτος στη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού και ότι και στο τεστ με τη Κρασνοντάρ και με τη Σάλτσμπουργκ έκανε μεγάλη προσπάθεια κυρίως στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Γνωρίζοντας βέβαια πως διακυβεύεται η θέση του και ότι ο Ολυμπιακός θα κλείσει δύο εξτρέμ για τη νέα χρονιά είναι περισσότερο στην... τσίτα σε σχέση με την προσεχή σεζόν.

Από το ματς με την ήττα με 3-0 από τη Σάλτσμπουργκ όμως αγωνιστικά βγήκε ένα άλλο συμπέρασμα. Πώς ο Νίκολα Τσούμιτς δεν πρέπει να... ξεγράφεται τελείως ακόμα και για μία εφεδρική λύση. Ο συμπατριώτης του Ραντζέλοβιτς στα 22 του χρόνια είναι ένας παίκτης με καλά στοιχεία ειδικά στο σκέλος της δημιουργίας και της επίθεσης και μπήκε ως αλλαγή για να παίξει 26 λεπτά στο πιο δυνατό και σκληρό φιλικό έως τώρα.

Αυτό με τη Σάλτσμπουργκ, την πρωταθλήτρια Αυστρίας. Ένα ματς με ένταση και πολύ ανταγωνιστικό. Και κατάφερε μέσα σε 26 λεπτά να σταθεί πιο καλά από τον Ραντζέλοβιτς και να δώσει αγωνιστικά... μαθήματα στον συμπατριώτη του. Τον τρόπο με τον οποίο να... αναστατώσει κανείς την αντίπαλη άμυνα.

Άλλαξε πλευρές, δημιούργησε, απείλησε και είχε και το 2ο δοκάρι των Πειραιωτών (μετά από εκείνο του Ελ Αραμπί καθώς ο Ολυμπιακός είχε αυτήν την ατυχία σε 2 φάσεις). Συμπερασματικά σε αυτά τα λεπτά έκανε ότι δεν έκανε ο Ραντζέλοβιτς.

Ο καλός Κούντε, η δυσκολία του Τσούμιτς

Πάντως τον έτερο Σέρβο winger ο Μαρτίνς δεν φαίνεται τόσο πολύ να τον πιστεύει. Ο Τσούμιτς δηλαδή θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο για να πετύχει τον στόχο του και να μείνει στην ομάδα. Από την άλλη ο Κούντε για 2ο διαδοχικό φιλικό πήγε καλά. Είχε καλή εικόνα, ωραίο κοντρολάρισμα της μπάλας (και χειρισμό της) και γενικά φανερώνει ένα χαφ που θα δώσει ποιότητα στον άξονα του Ολυμπιακού. Ας μην ξεχνάμε πως με τη Κρασνοντάρ είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ.

Οι 5 από τους 11 μπορεί να μην είναι βασικοί

Προφανώς και ένα 3-0 από τη Σάλτσμπουργκ ακόμα και σε φιλικό δεν είναι ένα καθόλου καλό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό και αυτό παρότι τα δύο γκολ των Αυστριακών ήταν τυχερά (το ένα βρήκε πάνω στον Ελ Αραμπί και άλλαξε πορεία και το άλλο πάνω στον Μπουχαλάκη και πήρε ύψος η μπάλα). Ωστόσο από τους 11 που άρχισαν το ματς με τη Σάλτσμπουργκ οι 5 μπορεί να μην είναι καν βασικοί όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην προσεχή περίοδο.

Ειδικότερα οι Τζολάκης, Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος, Πέπε και Ραντζέλοβιτς. Εξ αυτών δε παραμένει πιθανό να αποχωρήσουν από το ρόστερ οι Πέπε και Ραντζέλοβιτς. Έχει και αυτό το στοιχείο την αξία του διότι είναι οι δοκιμές των νέων προσώπων ή όσων διεκδικούν τις πιθανότητές τους στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων.

Επίσης και από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή υπάρχουν και οι Κρίστινσον, Μάρκοβιτς, Καλογερόπουλος, Τιάγκο Σίλβα, Σαπουντζής, Βρουσάι, Τσούμιτς και Αλγκασίμ Μπα που ψάχνουν τις ευκαιρίες τους. Με τους Τιάγκο Σίλβα, Τσούμιτς και Μπα να είναι επίσης σε καθεστώς αξιολόγησης.

Από εκεί και πέρα τα φιλικά έχουν και αυτή τη λογική. Να βλέπει ο προπονητής (Πέδρο Μαρτίνς) τα τρωτά σημεία του συνόλου του και το τι πρέπει να διορθώσει και το τι όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.