Σαν τον φαντάρο στη σκοπιά

Σαν τον φαντάρο στη σκοπιά

Σαν τον φαντάρο στη σκοπιά

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τις συνθήκες προετοιμασίας του Άρη και την αντίστροφη μέτρηση που ήδη έχει αρχίσει…

Δέκα μέρες μείνανε μέχρι το «σωτήριο» ξημέρωμα της 1ης του Ιούλη όπου (εκτός απροόπτου) από την ΠΑΕ Άρης θα σταλούν κάμποσα υπογεγραμμένα συμβόλαια ποδοσφαιριστών με τους οποίους υπάρχουν προφορικές συμφωνίες. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι μέχρι τότε το… αγαπητό CAS είτε θα έχει κοινοποιήσει απόφαση υπέρ των «κίτρινων» είτε (σε περίπτωση που είναι αρνητική) θα το πράξει κάπου στα μέσα του Ιούλη ούτως ώστε να μεταφερθεί η εκτέλεση της ποινής για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αυτή η επώδυνη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρη. Λες και στον κόσμο όλα αλλάζουν αλλά και όλο τα ίδια μένουν καθώς οι «κίτρινοι» είναι μαθημένοι σε τέτοιου είδους εμπειρίες, να μη γνωρίζουν δηλαδή τι τους ξημερώνει. Το ίδιο έγινε σε μεγάλο βαθμό και πέρυσι, τότε όμως το σωτήριο ξημέρωμα ήταν αυτό της 30ης του Ιούλη όταν επισημοποιήθηκε η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας ποινής.

Κι έτσι, ο Άκης Μάντζιος, μέχρι χθες δεν μετρούσε περισσότερα από 19 κεφάλια (σ. σ. η αποστολή βρίσκεται στα 3-5 Πηγάδια) και μάλιστα δύο από αυτά ήταν χαμηλωμένα καθότι οι Λίντσεϊ Ροζ, Τζέιμς Τζέγκο δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και συνεχίζουν να προπονούνται μόνοι τους. Με 17 ποδοσφαιριστές οικογενειακό διπλό δεν μπορεί να παιχθεί κι επειδή λίγο πολύ αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, εκ των προτέρων ήταν γνωστό ότι οι πρώτες μέρες θα περιλάμβαναν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Σήμερα, με την ενσωμάτωση επτά ποδοσφαιριστών, προφανώς θα χαμογελάσει λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Ο Άκης Μάντζιος

Οι συμφωνίες είναι στο συρτάρι

Σαν τον φαντάρο στη σκοπιά είναι και ο Θόδωρος Καρυπίδης καθώς ήδη μετρά αντίστροφα κι όταν έρθει η 1η του Ιούλη ενδεχομένως να τη γιορτάσει εντονότερα απ’ ότι έκανε στα γενέθλιά του. Οι συμφωνίες είναι κλειδαμπαρωμένες στο συρτάρι του γραφείου του, εμπεριέχουν ρήτρες εμπιστευτικότητας γι’ αυτό εξάλλου στο φετινό μεταγραφικό παζάρι που εξελίσσεται καθημερινά με… γαμπρούς και νύφες να σουλατσάρουν στα φωτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, καλλιεργείται η αίσθηση ότι ο Άρης δεν συμμετέχει. Η αλήθεια είναι ότι συμμετέχει και με το παραπάνω καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είναι κλεισμένες τέσσερις συμφωνίες, επειδή όμως δεν επιτρέπεται να κοινοποιηθούν μέχρι την 1η του Ιούλη, επικρατεί άκρα του τάφους σιωπή. Είναι στο πλαίσιο των καλών λογαριασμών που κάνουν τους καλούς φίλους που επέβαλε ο Άρης καθότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει μεταγραφές όταν δεν έχει εξασφαλισμένο το σχετικό δικαίωμα και ο δε ποδοσφαιριστής οφείλει να πειθαρχήσει.

Η ουσία είναι ότι εφόσον δεν προκύψει αρνητική έκπληξη και με την προϋπόθεση ότι ο Λούκας Σάσα θα ενσωματωθεί στην αποστολή κάπου στα τέλη της εβδομάδας, η προετοιμασία του Άρη (πριν τους αγώνες με την Αστάνα) δεν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των είκοσι ημερών. Εδώ εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί δεν θα αντιμετωπίσει μια ομάδα η οποία θα βρίσκεται στα… χαμένα, αλλά ένα σύνολο που θα μετρά 22 επίσημους αγώνες στα πόδια του και θεωρητικά θα είναι στην τέλεια αγωνιστική κατάσταση. Κι επειδή στα παιχνίδια του Ιούλη δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτερες ομάδες αλλά οι πιο έτοιμες, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να βρουν τρόπο να ματσάρουν αυτή την αδυναμία. Οι λίγες αλλαγές στον βασικό κορμό της ομάδας στοιχειοθετούν έναν κι αν οι νέοι ποδοσφαιριστές δείξουν ικανότητας προσαρμογής, θα βρεθεί και ο δεύτερος.


Καλοδεχούμενες και οι εκπλήξεις

Από τους 17 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στη διάθεση του Άκη Μάντζιου, οι τρεις εξ’ αυτών κάνουν κανονική προετοιμασία έπειτα από δύο χρόνια! Η τελευταία κανονική προετοιμασία για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν ήταν τον χειμώνα του 2019, πριν μεταγραφεί στον Άρη. Στο ίδιο καλοκαίρι μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, μπήκε κατευθείαν στους ευρωπαϊκούς αγώνες και το περασμένο, ήταν εκτός ομάδας με απόφαση του Μίκαελ Ένινγκ. Ο Λερίν Ντουάρτε είναι ο δεύτερος καθώς πέρυσι υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στον αγώνα Playoffs με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο τρίτος της… παρέας.

Ο Κώστας Μήτρογλου στην προετοιμασία

Η αλήθεια είναι ότι, είτε παίζει είτε όχι, ο έμπειρος επιθετικός είναι μονίμως στο επίκεντρο της συζήτησης, γεγονός το οποίο κρίνεται λογικό λόγω του βιογραφικού και της προσωπικότητάς του. Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή αλλαγμένο σε σχέση με πέρυσι, με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασισμένο να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Στην πραγματικότητα, αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από τον ίδιο καθώς αν καταφέρει να επανέλθει στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει, θα βγάλει και την ομάδα του από μια εξαιρετικά δύσκολη θέση. Το σίγουρο είναι ότι σε μια ομάδα η οποία έχει ως μοτό την απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης σε επίπεδο επιλογών στο αρχικό σχήμα και παροχής χρόνου συμμετοχής, αν ο Μήτρογλου προσφέρει την ασφάλεια που τόσο στερήθηκε πέρυσι ο Άρης, η χρονιά θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και για τον ίδιο. Πρώτα όμως να δούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.