Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κουντέ στον Ολυμπιακό!

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κουντέ στον Ολυμπιακό!

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κουντέ στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στου Gazzetta κάποια από τα μυστικά της μεταγραφής του Κουντέ στον Ολυμπιακό!

Ασφαλώς κι είχε το δικό της παρασκήνιο η μεταγραφή του Πιέρ Κουντέ στον Ολυμπιακό. Όπως, άλλωστε, έχει κάθε σπουδαία μεταγραφή.

Αν θέλουμε να εντοπίσουμε το «μυστικό» αυτής της μεταγραφής, το καθοριστικό σημείο όπως χαρακτηριστικά λέει κι ο μάνατζερ του παίκτη (Ιοακίν Μπαρτσένα Ουριάρτε), είναι μία…τηλεδιάσκεψη πριν από περίπου 15 ημέρες-διότι το όνομα του Καμερουνέζου μπορεί να το βγάλαμε πριν λίγες ημέρες, αλλά η δουλειά αυτή είναι κάποιων εβδομάδων.

Μιλάμε για ένα…zoom conference, στο οποίο ήταν από τη μία η Λίνα Σουλούκου κι ο Φρανσουά Μοντέστο από τον Ολυμπιακό κι από την άλλη ο Κουντέ κι ο Ουριάρτε! Για πολύ ώρα οι τέσσερις τους συζήτησαν πολλά, αλλά κυρίως αυτό που είχε σημασία ήταν ότι με το τέλος της τηλεδιάσκεψης κλείδωσε στο μυαλό του Καμερουνέζου διεθνή ότι ο η καλύτερη προοπτική για τον ίδιο είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό!

Οι άνθρωποι του συλλόγου εξήγησαν στον Κουντέ ποιο είναι το πρότζεκτ του συλλόγου και πόσο ο Ολυμπιακός τον πιστεύει ως ένα πολύ σοβαρό κομμάτι αυτού του πρότζεκτ, τονίζοντας του ανάμεσα σε άλλα ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον πιστεύει πολύ και τον θέλει. Ο 26χρονος (26.7.1995) κεντρικός μέσος από εκείνη την ημέρα είχε πειστεί! Και είχε βάλει στο μυαλό του ότι η σωστή κίνηση γι΄ αυτόν ήταν να υπογράψει στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η δε όλη στάση του Κουντέ έκτοτε ήταν απολύτως κρίσιμη για τις εξελίξεις στη μεταγραφή του. Με τον τρόπο του πίεσε κι αυτός τη Μάιντζ να μπει στη διαδικασία να σκεφθεί ότι η προοπτική του Ολυμπιακού είναι η πιο σοβαρή. Μπορώ δε να σας αποκαλύψω ότι ο Κουντέ δέχθηκε και μία αρκετά σοβαρή μείωση των αποδοχών του προκειμένου να έρθει στον Ολυμπιακό-για την ακρίβεια συμφώνησε να υπογράψει με τους «ερυθρόλευκους» ένα συμβόλαιο της τάξης του 20 με 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε στην Μπουντεσλίγκα! Και δεν μιλάμε για λίγα λεφτά: σκεφθείτε να έπαιρνε π.χ. στη Μάιντζ ένα εκ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι στον Ολυμπιακό θα παίρνει 750 με 800 χιλ. Ευρώ…

Γενικά υπήρξε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση όλο αυτό το διάστημα, των περίπου 15 ημερών, εξ ου και η μεταγραφή έφτασε να κλείσει τώρα στο 1,5 εκ. Ευρώ τελικά, την στιγμή που οι Γερμανοί είχαν ξεκινήσει ζητώντας 5 εκ. Ευρώ, με το σκεπτικό ότι είχαν δώσει 7,5 εκ. για να τον αγοράσουν. Βεβαίως, κι οι ίδιοι καταλάβαιναν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοια νούμερα και κατά βάση επιδίωξαν να πάρουν 3 εκ. Ευρώ, κάτι που όμως δεν κατάφεραν, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντελώς αρνητικοί σε συμφωνία για ένα τέτοιο ποσό, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο παίκτης σε ένα χρόνο μένει ελεύθερος, αλλά και ότι εδώ κι ένα εξάμηνο είναι ανενεργός, καθότι τελευταία συμμετοχή του στην Μάιντζ ήταν το Δεκέμβριο.

Με τη βοήθεια και του Κουντέ και του ατζέντη του, η διαπραγμάτευση πήγε καλά και η μεταγραφή έκλεισε (όπως είχε ζητήσει ο Β. Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή) και δη έκλεισε και σε τέτοια νούμερα. Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε παίκτη πολύ ποιοτικό, διεθνή σε μία Εθνική όπως το Καμερούν, με παρουσία στο ισπανικό και στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και σε καλή ηλικία. Ένα πραγματικά ελκυστικό πακέτο!

Μία πραγματικά σημαντική, αλλά και δύσκολη μεταγραφή, την οποία ο Ολυμπιακός δούλευε κρυφά εδώ και καιρό, έχοντας κοντά του και τον παίκτη…

Άσχετο: Δεν είναι παράλογο να σκεφτόμαστε ότι η μεταγραφή του Κουντέ έχει να κάνει με το ενδεχόμενο πώλησης του Καμαρά, για τον οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τη Νάπολι. Υπό την έννοια ότι είναι δύο παίκτες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.