Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου

Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου

Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου

bet365

Ο 29χρονος δεξιός μπακ αναμένεται να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού και το Gazzetta σας... συστήνει έναν ποδοσφαιριστή που έχει πολλά να «πει» και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Γιάννης Κώτσιρας λοιπόν και ο 29χρονος δεξιός μπακ που προβάρει τη φανέλα Παναθηναϊκού αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί από τους «πράσινους». Αυτόματα θα μπει για τα... καλά στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα, αφού ναι μεν οι γνωρίζοντες πάντα τον ξεχώριζαν όμως πλέον θα φορά (και) τη φανέλα μίας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων.

Ας ψάξουμε όμως τον άνθρωπο Κώτσιρα, εκείνον έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου. Βλέπετε ο ποδοσφαιριστής εκτός των αγωνιστικών του πεπραγμένων είναι και πρότυπο και όσοι τον ξέρουν έχουν να λένε για ένα παιδί «διαμάντι».

Ως παίκτης οι σερί καλές και «γεμάτες» σεζόν του με τον Αστέρα Τρίπολης καταμαρτυρούν την αξία του. Αλλωστε την κατέθετε και τη βλέπαμε κάθε εβδομάδα για 90 και κάτι λεπτά. Ισως όμως επειδή είναι fan της Μπαρτσελόνα, με πρότυπο τον Αντρές Ινιέστα παρακαλώ, κινείται και σε ανάλογους ρυθμούς. Για εκείνον το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα άθλημα, αν μας επιτρέπεται να «παραφράσουμε» το μοτό των «μπλαουγκράνα» και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του.

Οπου στην εξίσωσή του βρίσκονται τα παιδιά. Αλήθεια, τι πιο όμορφο; Γέννημα θρέμμα της Αρκαδίας, ξεκίνησε από τη Δόξα Μεγαλόπολης και μόλις στα 16 του έμαθε να ζει με την απώλεια του πατέρα του. Του στοίχισε και ξαφνικά... μεγάλωσε απότομα. Τον αγαπούσε τόσο που στον Αστέρα είχε τη φανέλα με το «27» θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, καθώς το «9» που προκύπτει από το άθροισμα του «2» και του «7» είναι τα χρόνια που συμπληρώνονταν από τότε που έφυγε από τη ζωή όταν εκείνος υπέγραψε στους Αρκάδες.

Ο ήρωας της ιστορίας μας λοιπόν βρίσκεται πάντα κοντά στους πιτσιρικάδες της περιοχής του και όχι μόνο. Συχνές επισκέψεις στα Δημοτικά, τον Νοέμβριο του 2019 πρωτοστάτησε ώστε ένας έφηβος, μόλις 17 ετών, να μεταβεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί εκεί σε χειρουργική επέμβαση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Ο Αστέρας Τρίπολης που ως οργανισμός είναι επίσης αρκετά «ευαίσθητος» σε αυτά τα ζητήματα του παρείχε ότι ζήτησε και μεταξύ άλλων διοργανώθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του και της ΕΠΣ Αρκαδίας, όπου τα έσοδά του διατέθηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ο πατέρας του παιδιού είπε για εκείνον. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κώτσιρα που μας έχει στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο». Το κορυφαίο παράσημο.
sxolio

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, μαζί με τον φίλο του Χρίστο Τασουλή και άλλους (μέσω και του ΠΣΑΠ όπου ο δεύτερος στελεχώνει το Δ.Σ.), ανέλαβαν εκείνες τις ημέρες και την καμπάνια για την πώληση εισιτηρίων. Εκαναν κατάθεση ψυχής...

Οχι γιατί «έπρεπε» αλλά επειδή «ήθελε». Του έβγαινε από μέσα του, αφού ποτέ δεν ξεχνά τις δυσκολίες που πέρασε . Από τα ξερά της Τρίπολης με τη Δόξα, μετά ακολούθησε η Φαλαισία και ύστερα ο Παναρκαδικός, μέχρι που τον Οκτώβριο του 2016 ντεμπουτάρισε με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης σε έναν αγώνα Κυπέλλου με τη Βέροια.

Ολοι έλεγαν για τον πιτσιρικά της περιοχής που βγάζει μάτια (μάλιστα όχι στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα αλλά πιο μπροστά, στα «φτερά»), όμως έπρεπε να φτάσει 24 για να παίξει πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο και ενώ παλαιότερα υπάρχει μία ιστορία για τη μητέρα του που πλήρωσε ώστε να πάρει το δελτίο του. Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Α, πρέπει να καταγραφεί στα πρακτικά πως στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Αρκάδων διαμόρφωσε αποτέλεσμα, καθώς «έφτιαξε» το γκολ του Τσουκαλά στο φινάλε και κέρδισαν 1-0 τη «βασίλισσα». Είναι να μην πιστεύει κάποιος πώς η καλή ημέρα δεν φαίνεται από το πρωί;

Τα έχει ζήσει... όλα και τα τελευταία χρόνια καρπώνεται τους κόπους των μόχθων του. Εκεί, μαχητής, τον Μάιο του 2019 σε ένα φιλικό με την Τουρκία φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Μόλις 3 χρόνια πριν, τον Μάιο του 2016, σκόραρε στο παιχνίδι Κανάρης Χίου-Παναρκαδικός. Πώς τα φέρνει η ζωή.
ptyxio

Πρόσφατα μάλιστα πήρε και το πτυχίο του από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και απέδειξε πως μπάλα και εκπαίδευση μπορούν να συνυπάρξουν.

Είπαμε για εκείνον, όπως και για πάρα πολλούς άλλους, το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα, αλλά τόσα πολλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα