ΑΕΚ: Το... makeover στο κέντρο της άμυνας

ΑΕΚ: Το... makeover στο κέντρο της άμυνας

ΑΕΚ: Το... makeover στο κέντρο της άμυνας

bet365

Η ΑΕΚ ενδεχομένως να έχει ακόμα και μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο κέντρο της άμυνας τη νέα σεζόν. Το Gazzetta αναλύει.

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της νέας ΑΕΚ για τη σεζόν που έρχεται είναι η αμυντική της γραμμή, λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτή αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα των κιτρινόμαυρων τη χρονιά που πέρασε. Η Ένωση πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από την αποκαρδιωτική ανασταλτική της λειτουργία και γι' αυτό στον αγωνιστικό σχεδιασμό η απόκτηση παικτών σε κάθε θέση στα μετόπισθεν είναι επιβεβλημένη.

Η υπόθεση του βασικού τερματοφύλακα έκλεισε γρήγορα με την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς από τη Σάλτσμπουργκ ενώ τόσο για τον αριστερό όσο και για τον δεξιό μπακ θα γίνουν κινήσεις για μεταγραφές βασικών παικτών αφού πρώτα υπάρξουν αποχωρήσεις. Εκεί όμως που ενδέχεται να υπάρξει ακόμα και συνολικό... makeover είναι στο κέντρο της άμυνας, όπου δεν αποκλείεται σχεδόν όλα τα πρόσωπα να αλλάξουν.

Οι αφίξεις

Η ΑΕΚ αναζητούσε εδώ και μήνες τον στόπερ – ηγέτη, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει τη δύσκολη υπόθεση του Νταμιάν Ντα Σίλβα που αποτελούσε τον πρώτο στόχο. Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα είναι στο προσκήνιο για την Ένωση. Και οι δύο πλευρές έχουν επιθυμία να συνεργαστούν και αναμένεται να δούμε αν «σφραγιστεί» τελικά το deal.

Παίρνοντας κάτι τέτοιο ως δεδομένο, μένει να φανεί αν ο Έλληνας διεθνής θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής ή αν στην πορεία αποκτηθεί κι άλλος κεντρικός αμυντικός. Άλλωστε υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά στο μεταγραφικό παζάρι και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα βγάλει τα συμπεράσματά του στο διάστημα της προετοιμασίας, τόσο στο Πήλιο όσο και στην Ολλανδία.

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις του Γεράσιμου Μήτογλου, για τον οποίο αναμένεται απλά η τυπική ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Βόλο και του Δημήτρη Γούτα, με τον οποίο υπάρχει εδώ και μήνες συμφωνία. Ένας από τους δύο πρόκειται να μείνει στο ρόστερ. Όλα τα παραπάνω αφορούν τις αφίξεις. Πάμε και στο κομμάτι των αποχωρήσεων, οι οποίες μπορεί να είναι σε τέτοιο βαθμό που θα αλλάξουν ριζικά τα πρόσωπα που θα συνθέτουν το κέντρο της άμυνας για τη νέα σεζόν.

Οι αποχωρήσεις

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν θα συνεχίσει, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται, ενώ τους Ιονούτς Νεντελτσιάρου και Νασίμ Χνιντ η ΑΕΚ θέλει να τους παραχωρήσει. Για τον Ρουμάνο στόπερ προέκυψαν κρούσεις από ομάδες και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να έρθει μια πρόταση στα επίπεδα που επιθυμεί η ΑΕΚ (του 1 εκατομμυρίου ευρώ τουλάχιστον) καθώς πρόκειται για διεθνή ποδοσφαιριστή. Όσο για τον Τυνήσιο στόπερ, ο ατζέντης του είχε «ψαχτεί» σε Τουρκία και Μέση Ανατολή, ενώ πρόσφατα έδειξε ενδιαφέρον σύλλογος του Κουβέιτ. Μπορεί μάλιστα να φτάσει πρόταση κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ που θα άναβε το πράσινο φως.

Όσον αφορά τον Στράτο Σβάρνα, ο Έλληνας διεθνής στόπερ τελευταία άλλαξε ατζέντη με τον Βιντσέντζο Καβαλιέρε να τον αναλαμβάνει. Ο Ιταλός μάνατζερ δουλεύει την περίπτωση του Σβάρνα στην Ιταλία και δεν αποκλείεται μέσα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να φέρει κάτι επίσημο στην ΑΕΚ, αν και τη δεδομένη στιγμή ο 23χρονος αμυντικός είναι τραυματίας. Φυσικά υπάρχει και ο Ζίγκα Λάτσι, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ. Ο 18χρονος Σλοβένος στόπερ, ο οποίος έχει συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο ως το 2026, λογικά θα μείνει στο ρόστερ, αν και δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο δανεισμού για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα