Κυριάκος: «Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν μετά τον τελικό»

Κυριάκος: «Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν μετά τον τελικό»

Κυριάκος: «Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν μετά τον τελικό»
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε τηλεοπτική συνέντευξη του μίλησε για την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου και για το θέμα της απομάκρυνσης του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας στην τηλεοπτική «Δίκη» του ΟΠΕΝ σχολίασε πολλά και σημαντικά θέματα που απασχολούν τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρθηκε στην επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου και την αλλαγή στον πάγκο της ομάδας, μετά το τέλος της περσινής σεζόν, όπου ο «Δικέφαλος» κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αλλά είχε μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

«Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουμε δικαιωθεί για την επιλογή μας. Ήταν δύσκολη απόφαση. Όλες οι στρατηγικές επιλογές τυγχάνουν τις έγκρισης της οικογένειας Σαββίδη. Δεν μου αρέσει να ψάχνουμε να βρούμε πώς να αποποιηθούμε ευθύνες, μ’ αρέσει στο ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα να την επιδεικνύουν και στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολά. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να ρίξουμε το βάρος μιας δύσκολης απόφασης στον ιδιοκτήτη, είμαστε όλοι μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Ήταν μια απόφαση με πολύ μεγάλο συναισθηματικό υπόβαθρο. Κάποιοι οπαδοί αμφισβήτησαν την απόφαση, κάποιοι όχι. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε αγκαλιασμένοι και να γιορτάζουμε επιτυχίες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Λουτσέσκου είναι πολύ ευθύς και πολύ ειλικρινής. Είχε συνομιλίες σε τελικό στάδιο με ομάδα της Ιταλίας. Χρειάστηκε να υπάρχει μια πολύ καλή προεργασία και μια πολύ καλή προσέγγιση από εμάς. Δεν έγινε καιρό πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Στο Βουκουρέστι ταξιδέψαμε την Τρίτη, μετά τον τελικό, για να πάρουμε τις υπογραφές».

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφορικά με το χρονικό διάστημα που έγιναν οι επαφές με τον Ρουμάνο τεχνικό ο Κυριάκος Κυριάκος επανήλθε θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο. «Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν τη Δευτέρα μετά τον τελικό. Δε μπορεί το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού να κρίνει την ανάλυση μιας χρονιάς και τις προδιαγραφές με τις οποίες ξεκινάει η επόμενη».

«Η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή για τον Γκαρσία»

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ αποτελεί η διαχείριση της προσωπικότητας του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δε θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της πρώτης ομάδας, αλλά έχει ανοικτή πρόταση για να παραμείνει στο κλαμπ, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Κυριάκος.

«Ο Πάμπλο δεν είναι αγαπημένος μόνο των οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά των οπαδών. Πολλοί έχουν παραφερθεί αλλά ελάχιστοι έχουν την ικανότητα να πείθουν ότι είναι ένα αγνό τους ξέσπασμα. Είναι ωμός, αυθεντικός, ειλικρινής, έντιμος. Όταν αφήνουμε “παράλυτες πόρτες”, βαριά αδικήματα, αλλά ασχολούμαστε με ένα αυθόρμητο ξέσπασμα σε πανηγυρισμό, πρέπει να πιάσουμε τα προβλήματα από την πηγή τους. Αυτό ήταν μια αντίδραση. Η δράση ήταν ότι στο γήπεδο του Ολυμπιακού με ύβρεις κατά της μητέρας του δεν του επέτρεψαν να κάνει δηλώσεις. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει τα πάντα στον Πάμπλο να αναδείξει τις πτυχές της προσωπικότητας του, του έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει την προπονητική. Η πρόταση για την προπονητική είναι ανοικτή. Ακόμη και αν η απάντηση είναι διαφορετική θα είναι σεβαστή και η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή. Ο ΠΑΟΚ είχε μια χρονιά αμφιλεγόμενη, πολλά σημεία πήγαν καλά άλλα όχι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση και με τόση μεγάλη απόσταση από τον πρώτο, όταν πριν από δύο χρόνια πήραμε το πρωτάθλημα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία

Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση έπρεπε να σταθμίσουμε κάποια δεδομένα. Μία διοίκηση οφείλει να δίνει ασφάλεια στις επιλογές της. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα, σε ευρωπαϊκές υπερβάσεις και στην αυτάρκεια του. Κρίναμε ότι έτσι πως είναι τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η επιλογή του Λουτσέσκου είναι αυτονόητη. Ο Πάμπλο έκανε μια τρομακτική εκτίμηση στην προπονητική του καριέρα, έχει μέλλον μπροστά του. Ο σύλλογος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει φερθεί ασεβώς στον Γκαρσία σε όλη τη διάρκεια της 12ετούς σχέσης».

Η απόφαση Λουτσέσκου και οι λόγοι της αποχώρησης

Ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρθηκε στους λόγους που το καλοκαίρι του 2019 αποχώρησε από την ομάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Η διετία εκείνη 2017-19 μας έχει αφαιρέσει κάποια χρόνια από τη ζωή μας. Δύο πολύ έντονα χρόνια με πολύ πίεση. Εκείνο το καλοκαίρι ακόμη και η μικρή παρεξήγηση μπορεί να σου φαινόταν βουνό. Είναι προφανές ότι εκείνο το καλοκαίρι υπήρξε μια διαφορετική αντίληψη διαχείρισης της πρωταθληματικής ομάδας, επιμένω ακόμη και τώρα ότι δεν είχε απόλυτο δίκιο ο Λουτσέσκου. Υπήρχε μια τριβή στον σχεδιασμό, κατά τη γνώμη μου σε κακό τάιμινγκ, αυτό βαραίνει τον προπονητή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Αποφασίστηκε ότι για να μην γίνουν τα πολλά μικρά προβλήματα ένα μεγάλο, να γίνει τότε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι διαφωνώ με την απόφαση του, του το λέω. Ήταν ένα καλοκαίρι που βγήκε όλη η πίεση και ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και συναισθηματικά και πρακτικά. Βλέποντας ποιος Λουτσέσκου επέστρεψε, μάλλον έκανε καλό όλη αυτή η απόφαση. Το 2017 που όλοι είχαμε εμμονή με το πρωτάθλημα στην αρχή προσπαθούσε να το αποφορτίσει λέγοντας ότι είναι ένα όνειρο. Tώρα λέει ότι το πρωτάθλημα είναι υποχρέωση, έχει μια τεράστια διαφορά».

«Ο ΠΑΟΚ δεν αλλάζει γνώμη για Αυγενάκη»

Στο τέλος της συνέντευξης ο Κυριάκος Κυριάκος σχολίασε την στάση του ΠΑΟΚ απέναντι στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και την αρχική απόφαση της ΕΕΑ για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία, που καταρρίφθηκε από το CAS και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Όπως αποδείχθηκε ο κ. Αυγενάκης υπέθαλψε μια επιχειρηματολογία βγαλμένη και εμποτισμένη από τα media του κ. Μαρινακη, από κάποια ασαφή ρεπορτάζ ενός καναλιού, από μια σπέκουλα γύρω από ένα δήθεν σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας, το οποίο ταλάνισε την κοινή γνώμη για ένα διάστημα όσο συνέφερε για να είναι ο ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Δεν είδα τόσο μεγάλη ζέση να προβληθούν οι αλλεπάλληλες δικαστικές ήττες των σκευωρών, ούτε είδα κάποια πειστική αναδίπλωση του κ. Αυγενάκη απέναντι σε αυτό τη γνωμοδότηση έκτρωμα της Επιτροπής που έχει τη σφραγίδα του. Δε βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να αλλάξει η άποψη μας για τον κ. Αυγενάκη όπως εκφράστηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση (σ.σ. είχε αποκαλέσει τον Αυγενάκη υπάλληλο»). Ίσως η επιμονή μας να το αναδεικνύουμε είναι και ο λόγος που παραμένει στην κυβέρνηση γιατί προφανώς είναι πολύ άσχημο για μια κυβέρνηση δύο ετών να παραδέχεται ότι όντως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως καταγγέλλονται. Τον νιώθω τον κύριο Αυγενάκη ας χρησιμοποιήσω και την μικρή πολιτική μου σύνδεση. Τον αισθάνομαι στον προθάλαμο της εξόδου εδώ και καιρό και συνεχώς αποτυγχάνουν σε παρεμβάσεις που είναι στα όρια της νομιμότητας και ευτυχώς για τον ίδιο, δυστυχώς για τον ελληνικό αθλητισμό είναι σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν παρακολουθεί την καθημερινότητα των αθλητικών. Έχει πολύ σοβαρότατα προβλήματα να λύσει από το να παρακολουθεί τι παρεμβάσεις μπορεί να γίνονται στις Ομοσπονδίες. Τέτοιες προσπάθειες για παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Αυγενάκη ακόμη και στην ΕΠΟ».

Σ’ ότι αφορά την επιλογή του Θόδωρου Ζαγοράκη για την προεδρία της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας τόνισε: «Προσπάθησε πάρα πολύ σκληρά να πατρονάρει αυτή την υποψηφιότητα ο κ. Αυγενάκης όμως αυτή ήταν μια υποψηφιότητα που προήλθε και αναδείχθηκε από το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το οποίο τόσο πολύ προσπάθησε να υποτιμήσει και να υποβιβάσει. Δεν έχουμε πρόεδρο στην ΕΠΟ την πρόταση του κ. Αυγενάκη, μάλλον ο κ. Αυγενάκης σύρθηκε πίσω από μια προφανή επιλογή, μια μοναδική υποψηφιότητα όπως αναδείχθηκε από τις ΕΠΣ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα