Όσο έχω εσένα…

Όσο έχω εσένα…

Όσο έχω εσένα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αφιερώνει το σημερινό του blog στον ηγέτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, στον Αντρέ Βιεϊρίνια που συνεχίζει να προσφέρει τόσα πολλά στον Δικέφαλο του Βορρά, έχοντας -και φέτος- εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας στα ματς που συμμετέχει.

Προχθές σκεφτόμουν ότι χρωστάω ένα κείμενο. Ντροπή, γιατί το κείμενο για τον Βιεϊρίνια το χρωστάω εδώ και μήνες.

Ήταν τότε τον Οκτώβριο που όλος ο κόσμος πίστευε ότι ο Αντρέ τελείωνε από τον ΠΑΟΚ. Τότε όμως που κάποιοι… μυστήριοι δεν τον έβγαζαν από το ρόστερ της ομάδας στο διαδίκτυο και από το επίσημο site της ΠΑΕ. Περίμεναν… Και εγώ περίμενα… Δεν δεχόμουν ότι θα φύγει έτσι. Ευτυχώς ο Θεός, ο Σαββιδης, αλλά και ο κόσμος τον κράτησαν στην Τούμπα. (Αυτό για τους οπαδούς το κρατάμε για μετά…).

Ε, μετά από όσα έγιναν και φέτος με τον Πορτογάλο ηγέτη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικεφάλου, ήρθε η ώρα! Αφού τονίσω ότι πάνω από τον Σύλλογο δεν είναι κανείς, θα αναφέρω μερικά από όσα αξίζουν για τον Πορτογάλο αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Αλλά και τι να πρωτογράψεις γι’ αυτή την μεγάλη μορφή της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ; Τώρα που όλοι και πάλι –ευτυχώς- κατάλαβαν την αξία του σε όλα τα επίπεδα, τι να θυμίσεις; Τα αυτονόητα; Η απορία είναι για τους ελάχιστους που απλά τα ξέχασαν όλα αυτά, όταν ήταν να φύγει πέρυσι το καλοκαίρι! Τότε που όλως παραδόξως έλεγαν ή έγραφαν… «ευτυχώς».

Να γράψει κανείς για όσα προσφέρει στον ΠΑΟΚ από το 2008 και ενώ φθάσαμε στο 2021, έστω και αν μερικά χρόνια έλειψε στη Γερμανία;

Ο Βιεϊρίνια

Να σημειώσουμε ότι πρωταγωνίστησε και τότε στη δημιουργία της μεγάλης ομάδας του Σάντος που έγραψε ιστορία χωρίς να κατακτήσει τίτλο, αλλά και στην μεγάλη ομάδα μετά το 2017 με την οποία έχει κερδίσει τόσα τρόπαια;

Να αναδείξουμε τον αψεγάδιαστο χαρακτήρα του; Το υπόδειγμα επαγγελματία και την εκπληκτική προσωπικότητα; Τον παίκτη-νικητή με την τρομερή ποιότητα;

Από την άλλη; Να γράψουμε για τον μεσοεπιθετικό Βιεϊρίνια ως δεξί εξτρέμ, ως αρίστερο; Ως πλάγιο μπακ δεξιά και αριστερά; Ως στόπερ; Τι παίζει τελικά, αφού παντού είναι!

Ο Βιεϊρίνια

Μήπως να θυμίσουμε ότι παρά την περσινή παρεξήγηση, και το 2017, αλλά και τώρα υπέγραψε για πολύ λιγότερα χρήματα από όσα εισέπραττε νωρίτερα;

Υπάρχει και το άλλο! Οι οργανωμένοι του Δικεφάλου που συνήθως είναι σκληροί με πρόσωπα του ΠΑΟΚ, πέρυσι το Φθινόπωρο τήρησαν διαφορετική στάση για τον Βιεϊρίνια και στο τέλος (κατά την άποψή μου) έπαιξαν ρόλο για να μην γίνει το ιστορικό λάθος.

Η μεγάλη αποτελεσματικότητα

Πάμε σε κάτι άλλο... Προσέξτε την αποτελεσματικότητα του ποδοσφαιριστή, στα ματς που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, από το 2017 όταν και επέστρεψε.

ΣΕΖΟΝ 2017-2018

Σε 31 συμμετοχές είχε 25 νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Ποσοστό 81% Είχε 50% στα ντέρμπι.

ΣΕΖΟΝ 2018-2019

Σε 29 συμμετοχές μέτρησε 25 νίκες! Το ποσοστό επιτυχίας στα ματς που εκείνος έπαιξε, έφθασε στο 86%! Από τα οκτώ ντέρμπι κερδίσει τα έξι!

ΣΕΖΟΝ 2019-2020

Στην επόμενη περίοδο που ξεκινάει με τον Πορτογάλο να έχει το πρόβλημα με τους χιαστούς, φθάνει τελικά στις 23 συμμετοχές, με 15 νίκες και ποσοστό επιτυχίας το 65%.

ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Και φέτος, στα 35 του, κατέγραψε 25 συμμετοχές ( οι περισσότερες 90λεπτες), έχοντας κερδίσει τα 15 ματς, ενώ στα 14 ντέρμπι που έπαιξε, το ποσοστό επιτυχίας του ΠΑΟΚ (μόνο οι νίκες δηλαδή) με αυτόν στο γήπεδο, πλησιάζει το 60%. Η ομάδα με αυτόν στην ενδεκάδα, έχασε μόνο δύο από τα 14 ντέρμπι, σε χρονιά όπου αρχικά είχε πρόβλημα σε αυτά τα ματς, αλλά στο τέλος με τον Βιεϊρίνια βασικό, τα κέρδισε σχεδόν όλα!

Ο Βιεϊρίνια

Στα 35 προς 36 του, ο Αντρέ συνεχίζει σίγουρα και το 2021-2022. Πρόσφατα είπε ότι του χρόνου θα σκεφθεί για την μεθεπόμενη σεζόν, συζητώντας βέβαια και με τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά την εξαιρετική συνεργασία με τον Πάμπλο Γκαρσία, θα έχει εκ νέου προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο επίσης έχει άψογη επαφή. Ο Ρουμάνος αγαπάει τον Πορτογάλο, ισχύει και το αντίστροφο και… το εντυπωσιακό είναι ότι ο προπονητής τον υπολογίζει και πάλι ως πλάγιο μπακ σε τετράδα, θεωρώντας ότι με καλή διαχείριση, θα πάρει και πάλι από αυτόν (όπως το 2019) πολύ-πολύ μεγάλη ποιότητα, βλέποντας το γήπεδο από την άμυνα.

Εγγύηση! Έτσι απλά…

Αφού ο Βιεϊρίνια θα είναι μέσα στο γήπεδο, αφού θα ηγηθεί και στα αποδυτήρια, αφού σε κάθε κρίσιμη στιγμή θα είναι εκεί να ζητήσει και να πάρει την μπάλα, να διαβάσει το παιχνίδι, να πάρει την κρίσιμη απόφαση, να καθοδηγήσει, να εκτελέσει, να κόψει, να μοιράσει, να μιλήσει, ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται τίποτα!

Ο ΠΑΟΚ τον έχει μεγάλη ανάγκη μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό και παντού.

Ευτυχώς θα είναι και τη νέα σεζόν εκεί, ΠΑΡΩΝ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.