Οκτώ VS οκτώ και ο… Βιεϊρίνια

Οκτώ VS οκτώ και ο… Βιεϊρίνια

Οκτώ VS οκτώ και ο… Βιεϊρίνια

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να μην γράψει για την υπόθεση Βιεϊρίνια εξηγώντας το γιατί και τελικά κάνει μία διαφορετική σύγκριση-ανάλυση για το ρόστερ του ΠΑΟΚ όπως διαμορφώθηκε μετά τις βασικές αλλαγές.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Nations League. |21+

Πολλή κουβέντα έχει προκύψει για το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Για τις επιλογές, για μερικές κινήσεις και αποφάσεις που ελήφθησαν. Σε γενικές γραμμές έχουν αναλυθεί πολλά από όσα ο ΠΑΟΚ ήθελε να πετύχει αυτό το καλοκαίρι. Το επιχειρήσαμε και εμείς προχθές. Επίσημα, έχουν μιλήσει γι’ αυτά οι κ.κ. Κυριάκος, Δούκας και φυσικά ο Αμπέλ Φερέιρα. Δεν τα είπαν όλα, αλλά βοήθησαν στο σκεπτικό όσων άκουσαν προσεκτικά.

Ιδιαίτερη σημασία βέβαια έχει τι θα πει και τι θα εξηγήσει ο πλέον αρμόδιος για το αγωνιστικό, ο Όλαφ Ρέμπε που πρόκειται να μιλήσει τις προσεχείς ημέρες. Εκτιμώ ότι ο Ρέμπε δεν έχει και πολλά να εξηγήσει για τους βασικούς στόχους. Αυτοί ήταν ξεκάθαροι. Εκείνα που θα έχουν μεγάλη σημασία είναι όσα θα πει για τον τρόπο και τον δρόμο που επέλεξε ο ΠΑΟΚ για να φθάσει στους στόχους του. Για τις επιλογές δηλαδή που έγιναν ή δεν έγιναν και οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα με το γνωστό ρόστερ που έχει διαμορφωθεί, μια και από ό τι φαίνεται μειώνονται οι πιθανότητες για κάποια άλλη κίνηση.

Περιμένοντας λοιπόν τον ΠΑΟΚ να πάρει θέση και να εξηγήσει πολλά και διάφορα για τις επιλογές και τους στόχους του πριν αλλά και μετά τις μεταγραφές, σκεφτήκαμε ότι υπάρχει ένας τρόπος που βοηθάει τα μέγιστα ώστε να βγουν και άλλα ασφαλή συμπεράσματα για την γενική μεταγραφική πολιτική της ΠΑΕ.

Όποιος λοιπόν επιχειρήσει να συγκρίνει την λίστα των παικτών που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ με αυτούς που ήρθαν, θα καταλάβει πολλά. Βάζεις από τη μία τους παίκτες που έφυγαν, εκείνους που πέρυσι ήταν στην πρώτη ομάδα και είχαν έναν ρόλο και απέναντί τους εκείνους που αποκτήθηκαν. Είναι σωστό να τοποθετείς απέναντι σε έναν που αποχώρησε, έναν που παίζει σε παρόμοια θέση. Στο κάτω-κάτω, κάπως έτσι έγιναν οι μεταγραφές… (Αυτό επιχειρήσαμε να κάνουμε, όσο ήταν εφικτό).

Από τον ΠΑΟΚ και την περσινή ομάδα έφυγαν οκτώ παίκτες. Δεν αναφερόμαστε σε άλλους έντεκα που παραχωρήθηκαν αλλά πέρυσι αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες, δανεικοί από τον Δικέφαλο του Βορρά. Στη θέση τους ήρθαν άλλοι οκτώ…

Πάμε στην σύγκριση:

Μαουρίσιο-Σβαμπ

Πέλκας-Μουργκ

Άκπομ-Τσόλακ

Βέρνμπλουμ- Νινούα

Βιεϊρίνια-Ζίφκοβιτς

Λημνιός-Ουαγκέ

Στοχ-Βρακάς

Λάμπρου-Περέιρα.

Έχει αξία να προσθέσουμε τους Λύρατζη, Ρέι που επέστρεψαν από δανεισμό, αλλά και τον Μίσιτς που μένει εκτός, τουλάχιστον για το ξεκίνημα. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ-πολύ σημαντικό.

Μετά από την ποδοσφαιρική αυτή αντιπαράθεση, υπάρχουν πολλά που δεν αντιλαμβάνεται ο φίλαθλος, ή ο οποιοσδήποτε παρατηρητής;

Ο Μέσος Όρος ηλικίας των παικτών που έφυγαν, ξεπερνάει τα 28 χρόνια. Η δεξιά λίστα και όσοι ήρθαν σε Μέσο Όρο, είναι κάτω από 24! Μεγάλη η διαφορά….

Οι ετήσιες αποδοχές των παικτών στα αριστερά έφθαναν -κατά προσέγγιση- τα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Πολλά από εκείνα τα συμβόλαια ξεπερνούσαν το εκατομμύριο. Οι αποδοχές των νέων δεν ξεπερνούν για κανέναν από αυτούς τα 500 χιλιάρικα! Οι παλιοί λοιπόν έφθαναν κοντά στα εφτά εκατομμύρια και οι νέοι… στα μισά!

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι η εμπειρία και η ποιότητα γέρνει προς… τα αριστερά. Επειδή όμως η ομάδα κάνει τους παίκτες θα δούμε σε βάθος χρόνου τι θα προκύψει.

Και μην ξεχνάμε. Υπάρχει και ο Μίσιτς! Μεγάλη υπόθεση το ότι τώρα στο ξεκίνημα δείχνει να είναι μέσα στην λίστα εκείνων που έφυγαν, αυτών που τέλος πάντων δεν θα προσφέρουν (αρχικά) στην ομάδα.

Αυτά μέχρι τώρα… Στο γήπεδο θα δούμε αν από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ ως ομάδα (μαζί με τους άλλους 20 που παραμένουν) θα καταφέρει να γίνει καλύτερος, να βρει χημεία και να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις όλων των θεσμών που συμμετέχει.

Θα φανεί…

Για τον Βιεϊρίνια δύο πράγματα…

Εδώ και καιρό, σε όλο αυτό το περίεργο διάστημα που δεν σημειώνονταν εξέλιξη, ήθελα να γράψω για τον ΠΑΟΚ και τον Βιεϊρίνια. Από τη στιγμή όμως που υπήρχε η ελπίδα και το ενδεχόμενο να τα ξαναβρούν οι δύο πλευρές, το απέφευγα…

Το μεσημέρι της Πέμπτης γύρω στις 15:00, ο Πορτογάλος αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ με εκείνο το συγκινητικό μήνυμα. Άρα… Ήρθε και η ώρα να γράψουμε την άποψή μας. Το κείμενο γράφτηκε και τα περιέχει όλα. Όσα πιστεύω, αλλά και όσα γνωρίζω. Ήταν έτοιμο να ανέβει στο gazzetta από το βράδυ της Πέμπτης. Έλα όμως που… δεν πήγαινε το χέρι. (Είναι σαν κι’ αυτόν τον άνθρωπο του ΠΑΟΚ που όλο αυτό το διάστημα δεν του πήγε το χέρι να βγάλει τον Αντρέ από το σάιτ και το ρόστερ της ομάδας. Σαν τον άλλο που δεν έβγαλε το όνομά του από τα αποδυτήρια…).

Όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο και πιο φανερό γίνονταν το κενό που υπήρχε σε αυτή την υπόθεση. Ο Βιεϊρίνια αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ όμως;

Στην αρχή δεν είχα προσέξει το γεγονός. Μετά απόρησα και μάλλον δυσανασχέτησα για την κίνηση που… δεν έκανε ο ΠΑΟΚ. Όσο περνούσαν οι ώρες όμως τόσο και παραξενευόμουν. Μετά από σκέψη όμως και φυσικά από μερικά τηλέφωνα, κατάλαβα ότι φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν ξέχασε, φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν είχε τεχνικό πρόβλημα, φυσικά και δεν έγινε κάτι… κατά λάθος ή από κακία για τον αρχηγό. Αλίμονο…

Από τη στιγμή λοιπόν που ο ΠΑΟΚ δεν είπε αντίο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης δεν έβαλαν τελεία σε αυτό το θέμα, ΔΕΝ πρόκειται να γραφθεί τίποτα.

Υπομονή…

Όταν ο ΠΑΟΚ κλείσει το θέμα παίρνοντας θέση θα… τα ξαναπούμε. Για όλα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.