Super League 2 - Βόρειος Όμιλος: Διπλό στη Μυτιλήνη και στα Play Off η ΑΕΚ Β', εύκολα ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός τον ΠΑΟΚ Β'

Newsroom
ΑΕΚ Β

bet365

Στην προτελευταία αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της SL2 η ΑΕΚ Β' εξασφάλισε την πρώτη πεντάδα με νίκη στην έδρα του Αιολικού με 2-0. Εύκολα ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ Β', ο οποίος διατηρεί ακόμα ελπίδες για την 5η θέση, στην οποία βρίσκεται ο Μακεδονικός. Διπλό της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις επί της Νίκης Βόλου (1-2).

Αιολικός - ΑΕΚ Β' 0-2

Σκόρερ: 52′ Χρυσόπουλος, 82′ Γκολφίνος

Την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα Play Off πέτυχε η ΑΕΚ Β', η οποία πέρασε νικηφόρα με 0-2 από την έδρα του Αιολικού και κλείδωσε την πεντάδα. Στο 33' η ΑΕΚ Β' είχε δοκάρι μετά από προσπάθεια του Ραντόνια και τελικά πήρε το προβάδισμα στο 52' με κεφαλιά του Χρυσόπουλου. Στο 82' ο Γκολφίνος με σουτ έγραψε το 0-2 που έστειλε τη δεύτερη ομάδα της Ένωσης στην 4η θέση.

Αιολικός: Ντόκιτς, Ουνγιαλίδης, Ιγκνιάτοβιτς (63′ Κολλαράς), Ντίμοφ, Καρανίκας, Σρίνιτς (83′ Κριμιτζάς), Μπενίτεζ (83′ Νούλας), Τριανταφυλλάκος, Γιόκε (63′ Μπαλογιάννης), Ζάκαριτς, Ζιβογίνοβιτς.

ΑΕΚ Β: Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κανελλόπουλος, Λαμαράνα (72′ Σαμπανάτζοβιτς), Φοφανά, Μαχαίρας (85′ Τιεί), Ρουκουνάκης (46′ Χριστόπουλος), Τζούντα Γκαρσία, Θεοδωρίδης (72′ Γκολφίνος).

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ Β’ 3-1

Σκόρερ: 25′ Νταγκό, 45+1′ Ρομό, 67′ Κωστή – 81′ Πανίδης

Με νίκη ολοκλήρωσε ο Λεβαδειακός τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του Βορείου Ομίλου της Super League 2, καθώς στο φινάλε τους (σ.σ. την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό) επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ Β’. Οι Βοιωτοί απείλησαν πρώτοι και πιο συγκεκριμένα στο 11’ με τον Βήχο σε μία φάση όπου ο πορτιέρε Μπαλωμένος αντέδρασε εξαιρετικά και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 25’ με την κεφαλιά του Νταγκό. Στο 35’ οι φιλοξενούμενοι «φλέρταραν» με την ισοφάριση σε μία μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία των Σαποβάλοφ, Κανίας, ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων, καθώς στο 45’+1’ ο Ρομό που «συμμετείχε» και στο 1-0, ήταν εκείνος που «έγραψε» το 2-0.

Στις αρχές του δεύτερου μισού ο Λεβαδειακός απείλησε με σουτ των Νίκα, Ντα Κόστα, Γιαννιώτα (σε όλα αντέδρασε σωστά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Β’) και στο 67’ έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους καθώς βρήκε δίχτυα και ο Κωστή. Στο 81’ ο Δικέφαλος μείωσε με τον Πανίδη, ο οποίος διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έμειναν στις καθυστερήσεις με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σελιμάι.

Πλέον για να μπουν οι Θεσσαλονικείς στα play-offs θέλουν στο φινάλε να κερδίσουν τη Νίκη Βόλου και ο Μακεδονικός να χάσει από την ΑΕΚ Β’.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Ντεντάκης (59′ Τσάπρας), Βήχος, Νταγκό (59′ Κωστή), Μπελμόντε, Ρομό, Νίκας, Πίρινεν, Γιαννιώτας, Γκουστάβο (74′ Χάμοντ), Λιάγκας.

ΠΑΟΚ Β’: Μπαλωμένος, Κιτσάκης, Σελιμάι, Μανωλούδης, Γιαξής, Παντεκίδης, Τσίκος (72′ Ρούμιατσεφ), Νινούα (72′ Καστίδης), Κουαλιάτα (72′ Σπυράκος), Σαποβάλοφ (68′ Πανίδης), Κανίς.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου 4-1

Σκόρερ: 24′ πεν., 83′ , 90′ Κονίλιο, 74′ Ξύδας – 87′ Ίννος

Η Αναγέννηση επικράτησε με 4-1 του ουραγού και υποβιβασμένου Απόλλωνα Πόντου με χατ-τρικ του Κονίλιο. Ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 24', με τους γηπεδούχους να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 74' με τον Ξύδα. Στο 83' ο Κονίλιο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ο Απόλλων Πόντου μείωσε με τον Ίννο στο 87' και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κονίλιο στο 90' σκοράροντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Ντουμάνης, Σταμόπουλος, Ανδρικόπουλος (65′ Στασινόπουλος), Γκόλιας, Κορέλας (46′ Παπαδάκος), Σαλαμούρας (77′ Ζάγγος), Κοκκίνης (70′ Κέρθι), Βερνάρδος (70′ Ξύδας), Μπούζας, Κονίλιο.

Απόλλων Πόντου: Κίναλης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Μαρτίνεζ, Κάρδαρης, Μουμίν, Μπούμπας, Λαμπίρης, Ακένα, Ίννος, Σαχόλλι.

Νίκη Βόλου-ΑΕΛ 1-2

Σκόρερ: 65′ Πέττας– 48′ Φατάι, Νίνο 90’+4’

Την επαφή της με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό διατήρησε η ΑΕΛ, μετά την επικράτησή της με 2-1 επί της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό και στο γειτονικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες είχαν στο πρώτο ημίχρονο ορισμένες απειλητικές στιγμές (π.χ, με Κάσσο και Φατάι, Αντράντε αντίστοιχα), ενώ οι «βυσσινί» άγγιξαν το 0-1 με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε δύσκολα τη «βολίδα» του Πεντρόσο.

Τελικά άνοιξαν το σκορ στο 48’ με την προβολή του Φατάι σε στατική μπάλα και έτσι πήραν το προβάδισμα. Ομως στο 65’ η Νίκη έφερε τον αγώνα στα ίσα, χάρις σε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Πέττα που σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ. Εκτοτε ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις, όμως η ΑΕΛ πήρε τη νίκη χάρις σε τέρμα του Νίνο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και εκμεταλλεύτηκε φάση διαρκείας της ομάδας του.

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος(51' Τοπαλίδης), Στίκας, Αναστασίου, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης(46' Λίταινας), Πολίτης(Κρητικός), Μιράντα, Πέττας(85' Μακατσαριά).

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα(77' Θωμαΐδης), Στίνα(66' Παπαγεωργίου Κ.), Φατάι(89' Κόσιτς), Πεντρόσο(66' Κοσσονού), Μαυριάς (77' Νίνο).

Κοζάνη - Ηρακλής 1-0

Σκόρερ: 36′ Σουλιώτης σουτ

Οριστικά εκτός Play Off έμεινε ο Ηρακλής που γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Κοζάνης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 36' σε φάση διαρκείας, με τον Σουλιώτη να βρίσκει δίχτυα από κοντά μετά από κόρνερ. Ο Ηρακλής ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Καραγκιόζης σε αρκετές ευκαιρίες του «Γηραιού» μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και να διατηρήσει το 1-0 της Κοζάνης ως το φινάλε.

Κοζάνη: Καραγκιόζης, Πάνος, Τάτσης, Ίτσιος, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος (74′ Δόρης), Σιατραβάνης, Καλλέργης, Μαξίμοβιτς, Γραμμένος (68′ Τζημόπουλος).

Ηρακλής: Παλαβράκης, Βιτλής, Πατράλης, Γκμπενιόν, Σπυρίδης (74′ Κουντουριώτης), Κωστόπουλος, Ισνάλντο (67′ Αρόγιο), Τόρες (46′ Γκέρμους), Σιούτας, Νεοφυτίδης, Κούστα.

Μακεδονικός-Καμπανιακός 0-1

Σκόρερ: Γιουκούδης 5’

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Μακεδονικός από τον Καμπανιακό, σε ένα ματς όπου διατηρεί πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του ρέφερι, με αφορμή το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά του στο 4’ και αξιοποίησε ο Γιουκούδης. Ετσι διαμορφώθηκε το μετέπειτα τελικό σκορ, που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να εξασφαλίσουν από τώρα την είσοδό τους στα play-offs. Για να συμβεί αυτό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα πρέπει ή να μην χάσουν από την ΑΕΚ Β’ ή να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ Β’ τη Νίκη Βόλου.

Μακεδονικός: Περντρέου, Σαραγιώτης, Μπουκουβάλας, Γρομητσάρης, Λυμπεράκης, Χάσεκ, Παναγιωτούδης, Ραμίρεζ, Μπουλάτοβιτς, Ζαφειράκης, Σιμόνι.

Καμπανιακός: Γιακουμής, Π. Καθάριος, Λαγωνίδης, Γιουκούδης, Μανιός, Πόζογλου, Ν. Καθάριος, Έππας, Φροσύνης, Γαρύφαλλος, Παπαστεριανός.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου:

Αιολικός - ΑΕΚ Β' 0-2
Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου 4-1
Κοζάνη - Ηρακλής 1-0
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ Β' 3-1
Μακεδονικός - Καμπανιακός 0-1
Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-2

Η βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 55 (22 ματς)
2. ΑΕΛ 46 (21 ματς)
3. Νίκη Βόλου 32 (21 ματς)
4. ΑΕΚ Β' 31 (21 ματς)
5. Μακεδονικός 30 (21 ματς)
--------------------------
6. ΠΑΟΚ Β' 27 (21 ματς)
7. Ηρακλής 26 (21 ματς)
8. Αναγέννηση Καρδίτσας 26 (21 ματς)
9. Κοζάνη 24 (22 ματς)
10. Καμπανιακός 23 (21 ματς)
11. Αιολικός 19 (21 ματς)
---------------------------
12. Απόλλων Πόντου 11 (21 ματς)
13. Αλμωπός Αριδαίας 0

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα