Ντάουντα στο Gazzetta: «Με αποκάλεσε "νέγρο", αηδιαστικό που η Super League 2 δεν έκανε κάτι»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ντάουντα

bet365

Μέσω του Gazzetta, ο Αμπιόλα Ντάουντα, στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη στο ματς με την Καλαμάτα και τονίζει ότι ο Αρίμπας πρέπει να τιμωρηθεί για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά.

Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησε ο Ιωνικός με τους «κυανόλευκους» να αναφέρουν με επίσημη ανακοίνωση πως ο ποδοσφαιριστής τους Αμπιόλα Ντάουντα δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Καλαμάτας στον αγώνα με την «Μαύρη Θύελλα» στην Μεσσηνία που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, εκφράζουν τον προβληματισμό τους ενώ καταδικάζουν το συμβάν, το οποίο θα διερευνήσει ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες.

Ο επιθετικός του Ιωνικού, μέσω του Gazzetta μιλάει για το περιστατικό, εξηγεί ακριβώς τι συνέβη και δεν κρύβει την αηδία του που η Super League 2 δεν έχει κάνει ακόμη κάτι. Μάλιστα τονίζει ότι ο παίκτης με τον αριθμό 22 της Καλαμάτας (Βαλάντης Κοζορώνης) επιβεβαίωσε το περιστατικό και πως οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πέρα από την τιμωρία του Ισπανού παίκτη της Καλαμάτας θα είναι προσπάθεια για κάλυψη του συμβάνοντας.

Η συνέντευξη του Αμπιόλα Ντάουντα στο Gazzetta:

Κατ' αρχάς θα ήθελα να μας πεις τι συνέβη ακριβώς στο ματς με την Καλαμάτα.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε ένα κόρνερ και καθώς πήγαινα να πασάρω ο Αλεχάντρο Αρίμπας με αποκάλεσε "Nigga" (νέγρο) χωρίς λόγο. Παίζω στην Ελλάδα εδώ και 7 χρόνια κι ο κόσμος ξέρει ότι δεν προκάλεσα μπελάδες σε οποιοδήποτε σύλλογο κι αν έπαιξα, οπότε δεν θα έλεγα ποτέ κάτι το οποίο δεν είναι αληθές.

Με αποκάλεσε "νέγρο", αυτό σημαίνει το Nigga και αντέδρασα γιατί ήθελα να τον ρωτήσω το λόγο που με αποκαλεί έτσι. Μετά, ο διαιτητής μου έδωσε κίτρινη κάρτα κι αφού του είπα πως με αποκάλεσε ο Αρίμπας δεν άκουσε ή δεν πήρε στα σοβαρά τι συνέβη όπως έκανα εγώ».

Ντάουντα

Εχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο όσα χρόνια παίζεις μπάλα;

«Ναι, πριν μερικά χρόνια σε ένα ντέρμπι του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Παρτιζάν αλλά από τους φιλάθλους στο γήπεδο».

Σου έχουν μιλήσει άλλοι συνάδελφοί σου για αντίστοιχα περιστατικά;

«Ναι, ξέρω λίγους ανθρώπους που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο. Μπορώ επίσης να σας επιβεβαιώσω ότι ένας παίκτης από τη Νιγηρία που αγωνίζεται στον Διαγόρα μου είπε χθες ότι έτυχε αντίστοιχης συμπεριφοράς από τους οπαδούς της Καλαμάτας. Μπορώ να σου στείλω και το μήνυμά του ως απόδειξη».

Από την Καλαμάτα έβγαλαν μια ανακοίνωση και λένε ότι θα διερευνήσουν το συμβάν, εφόσον αυτό συνέβη.

«Γνωρίζουν ήδη τι συνέβη γιατί ο παίκτης της Καλαμάτας με τον αριθμό 22 τους επιβεβαίωσε το συμβάν λέγοντάς μου ότι "άκουσε τον Αρίμπας να με αποκαλεί Nigga" και με παρακάλεσε να το αφήσω να περάσει. Αν λοιπόν το αρνούνται ή το αμφισβητούν γιατί μου είπαν ότι στο ημίχρονο θα απευθυνθούν στον παίκτη; Απλώς προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη μ@λ@κι@. Δεν θα αντιδρούσα ποτέ έτσι, αν δεν υπήρχε κάτι σοβαρό, γιατί φέρομαι καλά σε αυτή τη χώρα εδώ και 7 χρόνια ώστε να βγάλω αυτό το πράγμα από το μυαλό μου τόσο εύκολα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη από τον Αλεχάντρο Αρίμπας και την Καλαμάτα και είναι πολύ ατυχές ή μάλλον αηδιαστικό που η Super League 2 δεν έκανε τίποτα γι' αυτό. Είναι κρίμα για την Ελλάδα να βιώνει τέτοια πράγματα και το ότι γνωρίζουν από ποιον προέρχεται και δεν τον τιμωρούν το κάνει ακόμα χειρότερα. Δεν επιτρέπεται να το αφήσουν ατιμώρητο το περιστατικό αυτό».

Φαντάζομαι ότι οι συμπαίκτες σου είναι δίπλα σου.

«Ναι, ο σύλλογος φροντίζει να είμαι καλά, όλοι με υποστηρίζουν γι' αυτό που συνέβη χθες».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα;

«Φυσικά. Το μήνυμά μου είναι πως ο ρατσισμός δεν είναι ανεκτός στο ποδόσφαιρο. Όπως συμβαίνει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία μάχονται κατά του ρατσισμού, έτσι πρέπει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Θέλω να πω σε όλους όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά να βγουν και να τα καταγγείλουν. Να μιλήσουν γι' αυτό».

Photo Credits: Χρήστος Ζωίδης

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα