Superleague 2, Νότιος όμιλος: Νικήτρια στο ντέρμπι η Athens Kallithea, «γκέλα» για Καλαμάτα και Χανιά

Newsroom
ελλαδα

bet365

Η Athens Kallithea εκμεταλλεύτηκε (1-0 τον Ιωνικό) τις... γκέλες των Καλαμάτα (1-2 από τον Διαγόρα) και Χανίων (0-0 με Γιούχτα) και μείωσε την απόσταση της από την κορυφή του Νοτίου ομίλου της Superleague 2. Χορταστικό ματς χωρίς νικητή (2-2) στη Λευκάδα ανάμεσα σε Τηλυκράτη και Παναχαϊκή.

Ιωνικός - Athens Kallithea 0-1

Σκόρερ: 38' Τσιντώνης

Νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ιωνικό ήταν η Athens Kallithea για τον Νότιο όμιλο της Superleague 2. Η ομάδα του Βοσνιάδη ήταν καλύτερη από τους Νικαιώτες, σε ένα παιχνίδι με αρκετές σκληρές μονομαχίες αλλά και φάσεις. Το γκολ που χάρισε τη μεγάλη νίκη στους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Τσιντώνης με κεφαλιά, έπειτα από ωραία ενέργεια του Κυνηγόπουλου, η άμυνα του Ιωνικού αδράνησε και ο νεαρός ποδοσφαιριστής νίκησε από κοντά τον Χριστοδούλη. Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 55' όμως το δυνατό σουτ του Ντε Βινσέντι μέσα από την περιοχή σταμάτησε στην δοκό της εστίας με τη βοήθεια του Κότσαρη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Athens Kallithea να μειώνει στο -2 από την πρώτη θέση.

Ιωνικός: Χριστοδούλης, Τασουλής, Κάνκολα, Οικονομίδης (80′ Ιγκλέσιας), Ντάουντα (80′ Ζοάο Σίλβα), Λινάρδος (46′ Ντε Βινσέντι), Σόουζα, Τζανακάκης (89′ Δρίτσας), Γκαρντάφσκι (59′ Γιακουμάκης), Ζάχαβι, Σαλαζάρ.

Athens Kallithea: Κότσαρης, Μεχίας, Μαρόττα, Μανθάτης, Μπουλούλης, Ματίγια, Μουστακόπουλος, Τσιντώνης (71′ Βασιλόγιαννης), Ντεμέτριους (90+1′ Ποζατζίδης), Κυνηγόπουλος (59′ Σίλβα), Λουκίνας (90+1′ Βλάχος).

Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2

Σκόρερ: 79′ Τάτος – 59′ Μανιάς, 61′ Λεσάι

Μεγάλη νίκη ελπίδας του Διαγόρα στην Μεσσηνία. Οι Ροδίτες επικράτησαν της Καλαμάτας με 2-1 και έφτασαν τους 12 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η «Μαύρη Θύελλα» έμεινε στους 15, έπεσε στην 3η θέση και έχασε την ευκαιρία μέσα στην έδρα της να μειώσει ακόμα και στον πόντο την διαφορά της από τα Χανιά.
Στα του αγώνα τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μανιά στο 59', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λεσάι έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με φάουλ του Τάτου στο 79', αλλά οι παίκτες του Διαγόρα κράτησαν αυτό το πολύτιμο 1-2 παίρνοντας τη μεγάλη νίκη.

Καλαμάτα: Γιαννίκογλου, Ραπόσο, Κωστούλας, Μπαξεβάνος, Βαλεριάνος (67′ Κατάλντι), Παπατόλιος (80′ Ρόβας), Μπενίτεζ (60′ Κωνσταντινόπουλος), Τάτος, Ακόστα (80′ Γρίβας), Πασάς (67′ Καμπράλ), Μπαράλες.

Διαγόρας: Σηφάκης, Τσάβος (74′ Σταματούλας), Νικολής (15′ λ.τ Μανωλάκης), Ιγνάτοβιτς (74′ Λούκιτς), Δημητρίου, Μασούρας, Μούντες, Λεσάι (74′ Ροντρίγκες), Πάρντο, Αντεσίνα (70′ Φέκκας), Μανιάς.

Γιούχτας – Χανιά 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ντέρμπι της Κρήτης με τον Γιούχτα και τα Χανιά να μένουν στο μηδέν. Ένα 0-0 που σίγουρα δεν ικανοποιεί καμία ομάδα, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν μεν στην 5η θέση με 11 βαθμούς, αλλά να έχουν 8 διαφορά από τους σημερινούς αντιπάλους τους και τους φιλοξενούμενους να μένουν στην κορυφή με 19, αλλά να βλέπουν την Καλλιθέα να ακολουθεί με 17.
Στα του αγώνα η αναμέτρηση ήταν ένα ντέρμπι με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν πρώτα να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και μετά να βγουν μπροστά για να απειλήσουν χωρίς όμως να το καταφέρουν με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Γιούχτας: Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φαζός, Μπουτσάκης (79′ Βρεττός), Ε. Κόλα, Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης (82′ Κίσσας), Ροβίθης (69′ Κωστανάσιος), Μπρους, Αλεξόπουλος (82′ Δασκαλάκης).

Χανιά: Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίκολιτς (80′ Κατσούρρι), Σιλά, Λεμονής, Μπράγκα (46′ Ντίαζ), Τσέλιος (54′ Μούλερ), Α. Κόλα, Ελευθεριάδης (80′ Μάνος), Μάναλης (74′ Βουό).

Τηλυκράτης – Παναχαϊκή 2-2

Σκόρερ: 27′ 78′ Κόκκορης – 61′ , 85′ Πατρινός

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν στην Λευκάδα ο Τηλυκράτης και η Παναχαϊκή με το 2-2 να μένει ως το τέλος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν δύο φορές να προηγηθούν και οι Πατρινοί ισοφάρισαν και τις δύο παίρνοντας τον 3ο τους βαθμό, παραμένοντας όμως στην τελευταία θέση χωρίς ακόμα να έχουν πάρει νίκη. Ο Τηλυκράτης από την άλλη έφτασε τους 7 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στα του αγώνα πρωταγωνιστές ήταν δύο παίκτες ένας για κάθε ομάδα που πέτυχαν από δύο τέρματα. Για τους γηπεδούχους άνοιξε το σκορ στο 27' ο Κόκκορης και έκανε το 2-1 στο 78', ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Πατρινός ισοφάρισε την πρώτη φορά σε 1-1 στο 61' και σε 2-2 στο 85'.

Τηλυκράτης: Τσελέπης, Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Κλ. Τόσκα (69′ Ρίβας), Ζδράβος, Μπούμπας, Τεγούσης, Μπελεβώνης (83′ Περιστέρης), Κόκκορης (83′ Σκιαδάς), Ντοναλντόνι (83′ Γκουντρουμπής).

Παναχαϊκή: Κολοβούρης, Α. Τόσκα (59′ Πατρινός), Παραστατίδης (46′ Μούλντερ), Καραγιάννης, Γκανσιέρ (79′ Ιατρούδης), Νάστος, Μπάρετ, Λοτέν (46′ Ντε Ολιβέιρα), Μασούρας, Χριστόπουλος, Αλιμπέ (46′ Αποστολόπουλος).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β' 0-0

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2
Γιούχτας – Χανιά 0-0
Τηλυκράτης – Παναχαϊκή 2-2
Ιωνικός – Athens Kallithea 0-1

• Ο αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β' – ΠΑΕ Ηλιούπολη αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β' σε αγώνες ελληνικών Εθνικών ομάδων (Άρθρο 22 παρ.β ΚΑΠ) και θα ορισθεί με νεότερο έγγραφο της διοργανώτριας.

• Το Δ.Σ της Super League 2 αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή διεξαγωγής της σειράς του αγώνα του 1ου γύρου ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ και του αγώνα του 2ου γύρου ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Άρθρο 8 παρ.8 ΚΑΠ).

Βαθμολογία

1. Χανιά 19
2. Athens Kallithea 17
3. Καλαμάτα 15
4. Διαγόρας 12
5. Ιωνικός 11
-------------------------
6. Γιούχτας 11
7. Ηλιούπολη 10
8. Αιγάλεω 8
9. Τηλυκράτης Λευκάδας 7
10. Παναθηναϊκός Β’ 6
11. Ολυμπιακός Β' 3
-------------------------
12. Παναχαϊκή 3

*Ο Ολυμπιακός Β' είχε τιμωρηθεί με δύο αφαιρέσεις βαθμών (-5) από την περσινή σεζόν.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα