ΑΕΛ: Πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για το ματς με τη Νίκη Βόλου

Newsroom
Οπαδοί ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό

bet365

Ο αθλητικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΑΕΛ για τα όσα έγιναν στο ματς με τη Νίκη μετά την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας του Βόλου.

To Νίκη Βόλου-ΑΕΚ διακόπηκε στο 48ο λεπτό. Τα πάντα ξεκίνησαν στο 40' όταν υπήρξε μαζική είσοδος περίπου 100 φίλων της Λάρισας, παρότι δεν είχαν άδεια για οργανωμένη μετακίνηση. Τότε άρχισαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα κι οι δύο πλευρές να σπάσουν καθίσματα, να πετάξουν σιδερόνια σιφόνια ενώ υπήρξαν και... μάχες περιμετρικά του γηπέδου.

Η Νίκη τότε από την πλευρά της με ανακοίνωσή της είχε τονίσει ότι υπήρχε «υπογραφή του Υπεύθυνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ για παραλαβή κερκίδας». Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League 2 είχε καλέσει αρχικά σε απολογία μόνο την ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Ωστόσο, ύστερα από την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας του Βόλου και συγκεκριμένα του νομικού εκπροσώπου της ομάδας, Χάρη Γρηγορίου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασκεί και στην ΠΑΕ ΑΕΛ πειθαρχική δίωξη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Eισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας διότι κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Νίκης Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 7-4-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4β΄, 6α΄, στ' και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος των: α) της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, β) του προέδρου αυτής Αλέξανδρου Ιωσιφίδη, γ) του μεγαλομετόχου αυτής Παναγιώτη Μαντζανά και δ) του Παναγιώτη Στεφανίδη, αντιπροέδρου και των Λεωνίδα Μαβίδη, Στέργιου Κουκούλη και Ευαγγέλου Δοξόπουλου, μελών του Δ.Σ. αυτής, διότι με επιστολή προς την Super League 2 η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας δήλωσε την αποχώρησή της από το εν εξελίξει πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται οι επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.1 και 2 του Παραρτήματος Νο 01 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα