Μάρκος Βελλίδης: Ενας «Σαλονικιός» από την Καστοριά

Μάρκος Βελλίδης: Ενας «Σαλονικιός» από την Καστοριά

bet365

Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής... Ο Μάρκος Βελλίδης μπορεί να γεννήθηκε στην Καστοριά αλλά η σχέση του με την Θεσσαλονίκη μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον, ερωτική!

Ο Μάρκος Βελλίδης, στα 35 του χρόνια, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και θα είναι η μοναδική περίπτωση παίκτη που θα έχει παίξει για τρεις ομάδες της πόλης: ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, όπου δεν μπόρεσε να παίξει στην πρώτη ομάδα. Πήγε δανεικός σε Κορωπί και Διαγόρα. Η ομάδα της Ρόδου τον απέκτησε και το 2010 ξεκίνησε ο... έρωτας με τη συμπρωτεύουσα.

Άρης, η αρχή

a

Ο Άρης ήρθε στο δρόμο του και σημάδεψε την καριέρα του. Υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας σε 51 ματς, ενώ ήταν στον πάγκο στα ματς του Europa League με Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ατλέτικο, Ρόζενμποργκ και Σίτι. Εζησε από κοντά το τρελό όνειρο του διπλού μέσα στη Μαδρίτη!

Ύστερα από μια τριετία, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό του. Μεγάλο κεφάλαιο η ομάδα τη Ηπείρου στο βιβλίο της καριέρας του. Καταγράφει 132 συμμετοχές και 37 φορές διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

ΠΑΟΚ, το μεγάλο βήμα

a

Ο «δικέφαλος του Βορρά» τον κάνει δικό του τον Ιανουάριο του 2016. Η συμφωνία προέβλεπε συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν με δικαίωμα επέκτασής της για άλλα δύο χρόνια. Στην Τούμπα δεν ήταν γραφτό να μείνει, έχοντας μπροστά του τον Γλύκο και μετά τον Μπρκιτς. Από τον Γενάρη του 2017 αρχίζει προπονήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα και από το καλοκαίρι του ίδιου έτους επιστρέφει και επίσημα στην ομάδα όπου ήξερα και τον ήξεραν πολύ καλά. Στόχος ήταν το restart. Κι ο στόχος επιτεύχθη.

Οι επιλογές των Λαμία και Ολυμπιακού Λευκωσίας δεν ήταν κι οι καλύτερες δυνατές. Μετά την Κύπρο, η Βέροια τον τραβάει στον Βορρά και πάλι. Σημαντικό κομμάτι της εξαιρετικής πορείας της ομάδας του Δερμιτζάκη που διεκδίκησε την άνοδο στη Super League, αλλά δεν τα κατάφερε στα μπαράζ με τη Λαμία.

Ηρακλής, για το μεγάλο όνειρο

Πλέον, στα 35 του, θέλει να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παραμένει στη Super League και με τον «γηραιό» θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον ιστορικό σύλλογο να πετύχει έναν μεγάλο στόχο: Την επιστροφή στη Super League!

Photo Credits: Intime

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα