Ευγενίου: «Ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει, γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ το μπάτζετ»

Ευγενίου: «Ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει, γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ το μπάτζετ»

Newsroom
Ευγενίου: «Ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει, γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ το μπάτζετ»

bet365

Συνέντευξη εφ' όλη της ύλης παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Στράτος Ευγενίου, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν.

Ο Στράτος Ευγενίου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Ηρακλή, στους στόχους της ομάδας την επόμενη σεζόν, αλλά και στο μπάτζετ, για το οποίο τόνισε ότι θα ανέρχεται γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Με τον τρόπο που δομήθηκε η ομάδα και όπως είχε διαμορφωθεί ο ανταγωνισμός, ποιες ήταν οι προσδοκίες σας στην έναρξη της σεζόν;

Ήταν χαμηλές οι προσδοκίες μας. Καταρχάς στόχος μας ήταν να μην είναι η ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού. Να σωθεί και να έχει μία καλή παρουσία. Η ομάδα έδειξε ότι μπορούσε ακόμη ψηλότερα. Ρεαλιστικά, η ομάδα θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Σκέφτεστε ότι με 3-4 διαφορετικές κινήσεις το προηγούμενο καλοκαίρι, θα κάναμε άλλη συζήτηση τώρα;

Μέχρι την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών, η ομάδα ήταν λίγο κενή. Είχαμε παίκτες, αλλά όχι πληθώρα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς, κάρτες κτλ. Ήταν λίγο άδεια η ομάδα από υλικό κι αυτό το αναπληρώσαμε λίγο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, γι’ αυτό δείξαμε άλλο πρόσωπο μετά. Από την ομάδα δεν έλειπε τόσο η ποιότητα, όσο η εμπειρία. Θα χρειαζόταν να έχουμε 3-4 παίκτες, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μανώλη Παπαστεριανού, οι οποίοι να είναι έμπειροι, για να μην πετάμε βαθμούς δεξιά κι αριστερά. Αυτό, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν δυνατόν. Ίσως φταίμε κι εμείς με τον προγραμματισμό μας. Αλλά να φανταστείτε, η ομάδα στήθηκε μέσα σε 20 ημέρες. Δεν είναι όπως φέτος, που λέμε ότι θα ξεκινήσουμε από τώρα και θα στήσουμε μία ομάδα έτσι όπως τη θέλουμε εμείς.

Ήλθε η ώρα για το βήμα παραπάνω; Είδαμε μεταγραφές που προδιαθέτουν για πορεία πρωταθλητισμού.

Η ομάδα θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει. Όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό, μιλάμε για πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσουμε κάποια από αυτά να τα εξασφαλίσουμε.

Πώς αξιολογείτε τη βοήθεια του κόσμου;

Μία στήριξη υπήρχε, αλλά, κακά τα ψέματα, για να πούμε ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει, ο Ηρακλής ως σύλλογος πρέπει να είναι Ηρακλής παντού. Δεν φτάνει να έχουμε ένα όνομα, το βάλαμε και τελείωσε. Πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο διοίκησης διαφορετικοί. Κι εμείς δεν ήμασταν άγιοι. Δεν ήμασταν σωστοί σε όλα μας. Να δείξουμε ότι είμαστε μία πιο επαγγελματική ομάδα, μία ομάδα που αρμόζει σε αυτό το όνομα.

Μοιάζετε απόλυτα ικανοποιημένος από τον κόουτς Γεωργιάδη. Θα συνεχιστεί αυτή η σχέση;

Με τον Κώστα συνεργάζομαι εδώ και 3-4 χρόνια. Έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ξέρω ότι είναι τελειομανής και εργασιομανής. Δεν σημαίνει ότι αυτό θα βγαίνει πάντα στο γήπεδο. Έχουμε δείξει τη διάθεση να έχουμε υπομονή και να μην κρίνουμε από 1-2 αποτελέσματα. Πέρσι ξεκινήσαμε με πέντε ισοπαλίες. Άλλες ομάδες θα το έριχναν κατευθείαν στον προπονητή. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Βλέπουμε πώς δουλεύει και αξιολογούμε διαφορετικά την περίπτωση. Αν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, καθόμαστε σε ένα τραπέζι και συζητάμε. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Κώστα.

Πόσο δεθήκατε με τον Ηρακλή; Ήταν όπως το περιμένατε;

Ότι δέθηκα, δέθηκα και μάλιστα πάρα πολύ. Η ομάδα είναι σαν παιδί μου. Από κει και πέρα, υπάρχουν οι δυνατότητες κάθε ανθρώπου. Ποτέ δεν έχω πει ότι μόνος μου μπορώ να κάνω τα πάντα, ότι είμαι ο θεός. Αν κάποιοι έχουν άλλες απαιτήσεις και βρουν μία λύση διαφορετική, εδώ είμαι εγώ και βρίσκουμε μία λύση. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όποιος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, πρέπει να έλθει και να βοηθήσει, είτε οικονομικά, είτε με άλλον τρόπο. Όταν έβγαινα και έλεγα ότι πρέπει να κόβει τουλάχιστον 1.500 με 2.000 εισιτήρια ανά παιχνίδι, πέρα από τα διαρκείας, που είναι 500-600, δεν νομίζω ότι έλεγα κάτι υπερβολικό ή τρελό. Ηρακλής είσαι. Εάν δεν μπορείς να κόψεις 2.000 εισιτήρια ως Ηρακλής -συγγνώμη που θα το πω, γιατί κι εμένα με πονάει- δεν δικαιούσαι να είσαι στη Super League. Δεν γίνεται από την πολυθρόνα του σπιτιού μου να έχω απαιτήσεις. Ο συγχωρεμένος ο Πέτρος Θεοδωρίδης, όταν του ζητούσαν κάποια πράγματα, τους έλεγε «πρώτα να έλθετε εδώ και να προσφέρετε και μετά να απαιτείτε». Για μένα ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας του Ηρακλή.

Με τη διοίκηση του ΓΣ πώς είναι η συνεργασία σας;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Ο Φώτης Θέος (σ.σ. ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη) βοηθάει, όσο μπορεί ο άνθρωπος, γιατί έχει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν κάποιες γκρίνιες, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες, όχι μέσα από την ομάδα. Όταν κάποιος είναι Ηρακλής, πρέπει να προσφέρει τα πάντα. Λέμε ότι ο Στράτος Ευγενίου είναι Ηρακλής, άρα πρέπει να κάνει τα πάντα. Αλλά μήπως και ο Στράτος Ευγενίου πρέπει να δει τον Ηρακλή λίγο διαφορετικά; Αυτά τα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Ο ένας είναι Ηρακλάκι, ο άλλος Ηρακλάκι, αλλά εμάς δεν μας αντιμετωπίζουν σαν Ηρακλή.

Δεχτήκατε κάποια πρόταση για να ενισχυθείτε οικονομικά;

Ο μόνος που έχει κάνει κρούση, είναι ο Τομ Παπαδόπουλος. Πέρσι βοήθησε και το ίδιο θα κάνει και φέτος.

Για πόσα χρήματα μιλάμε;

Για φέτος είπε ότι θα βοηθήσει με ένα ποσό κοντά στα 350.000 ευρώ. Πέρσι μας έδωσε κοντά στα 190.000 ευρώ.

Το μπάτζετ πόσο θα είναι;

Γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Πώς αξιολογείται στην πράξη πλέον η αναδιάρθρωση των κατηγοριών;

Καραγκιοζιλίκια. Εμάς μας βοήθησε ως ομάδα, αλλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να συντηρήσουμε ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όταν ζητάμε από κάποιον να είναι επαγγελματίας, η διοργανώτρια αρχή, η ΕΠΟ κυρίως, πρέπει να γίνουν επαγγελματίες. Δείτε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μετοχικά κεφάλαια, πόθεν έσχες κ.α. και πείτε μου μετά τις εφέσεις, πόσες από αυτές διατηρήθηκαν ή εφαρμόστηκαν. Γιατί η ΕΠΟ δεν στέλνει δικηγόρους, γιατί, γιατί, χίλια γιατί. Κάτι είναι σάπιο. Αυτό δεν μπορώ να το βρω εγώ. Ας το βρουν αυτοί που διοικούν.

Δεν είναι μυστικό ότι προέρχεστε από τον Άρη. Τι σχόλια δέχεστε για την παρουσία σας στον Ηρακλή;

Πάντα υποστήριζα τον Άρη και θα είναι στην καρδιά μου, δεν το συζητάμε. Αλλά τώρα και για πάντα, δεν μπορεί ο Ηρακλής να έχει κατώτερη θέση για μένα. Ο Άρης θα είναι μία ομάδα που αγαπάω, αλλά ο Ηρακλής είναι η ομάδα που υποστηρίζω και συντηρώ. Είναι το παιδί μου. Μη νομίζετε ότι έχουμε βοηθηθεί κάπου από τον Άρη, ούτε ότι μπορεί ο Άρης να μας βοηθήσει.

Μπορείτε να γράψετε τον επίλογο;

Το μόνο που ζητάω είναι υπομονή και συμμετοχή. Όταν δεν συμμετέχεις, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Θέλω να το πω στον κόσμο όσο πιο καθαρά και τίμια μπορώ. Με καταλάβατε; Οι βλάκες τελειώσανε. Καμιά φορά ακούω να φέρουμε επενδυτές, να φέρουμε το ένα, να φέρουμε το άλλο, να πουλήσω. Βρείτε μου και θα πουλήσω, δεν τίθεται θέμα. Αν έλθει ο ΓΣ και μου πει «έχουμε αυτόν και τον εμπιστευόμαστε, πάρε τα χρήματα σου και φύγε», εγώ θα φύγω. Δεν είμαι δεμένος σε καμιά καρέκλα.

Διακαής μου πόθος, για να μπορέσει αυτή η ομάδα να ζήσει, είναι το αύριο να είναι καλύτερο. Για όσο υπάρχει αυτή η ομάδα, θα πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Δεν μπορεί σήμερα να έρχεται οποιοσδήποτε παράγοντας και να βάζει 500 χιλιάρικα, 600 χιλιάρικα, 1 εκατομμύριο τον χρόνο. Εδώ στον Ολυμπιακό δεν τα βάζει ο Μαρινάκης, μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχουν άτομα που θα βάλουν αυτά τα χρήματα. Δεν τα βάζει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ. Ποιος θα τα βάλει στον Ηρακλή; Πρέπει η ομάδα να γίνει αυτοδύναμη, να έχει μία σωστή και επαγγελματική λειτουργία. Από αυτό θα αναδειχθεί και θα γίνει δυνατή. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό. Ισχύει για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τον Ηρακλή.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα