Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Πρωταθλήτρια η Βέροια

Newsroom
 Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Πρωταθλήτρια η Βέροια

bet365

Η «βασίλισσα» επικράτησε του Θεσπρωτού με 3-1 και «κλείδωσε» από σήμερα τον τίτλο στο γκρουπ. Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Για την 33η και προτελευταία αγωνιστική, η Βέροια «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον βόρειο όμιλο της Super League 2 μετά το 1-3 απέναντι στον Θεσπρωτό. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά τη νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας, υποβιβάζεται, αφού υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες. Στην 34η και τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποιες άλλες δύο ομάδες θα υποβιβαστούν, μετά τον Ολυμπιακό Βόλου και τα Τρίκαλα.

Ο Πιερικός μετά το γκολ - μαχαιριά στο φινάλε από την Αναγέννηση ελπίζει στις ισοβαθμίες! Σε πενταπλή με Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Απόλλωνα Λάρισας μένει, ενώ υπερέχει στην τριπλή με Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα. Βέβαια, δεν εξαρτάται τίποτα απ' αυτόν, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η Καβάλα θα κληθεί να νικήσει τη Βέροια, αλλά και πάλι θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων.

Ο Θεσπρωτός χρειάζεται έναν βαθμό απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου για να μην εξαρτάται από τα άλλα αποτελέσματα, ενώ ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει την αδιάφορη Νίκη Βόλου.

Θεσπρωτός - Βέροια 1-3

Σκόρερ: 64' πεν. Κωνσταντίνου - 10' Πασάς, 21' Κουατένγκ, 45' Μούργος

Η Βέροια «καθάρισε» τον Θεσπρωτό από το πρώτο ημίχρονο και μαζί και την πρωτιά στον Βόρειο όμιλο. Μόλις στο 10ο λεπτό η ομάδα της Ημαθίας άνοιξε το σκορ χάρη σε σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή και δεξιά (1-0).

Στο 19' το εξαιρετικό σουτ του Γιακουμάκη έξω από την περιοχή έβγαλε με δυσκολία ο Κίναλης, με τη μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 21', ωστόσο, ήρθε το 0-2.

Ο Κουάτενγκ με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν και τρίτο γκολ στο 45', με πλασέ του Μούργου μέσα από την περιοχή.

Στο 63' ο Θεσπρωτός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Παπαχρήστος στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα ανέτρεψε τον Κωνσταντίνου. Ο ίδιος παίκτης στο 64' με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 1-3. Αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Βασίλισσα του Βορρά σε 31 παιχνίδια μετρά 72 βαθμούς, με απολογισμό 22 νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βαλιέντε, Ντι Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46′ Στεργίου), Ζιώγας (56′ Μαρτίνεζ), Σαραντίδης (72′ Μπονίγια), Πατσέκο (56′ Βαταμίδης), Γεωργούσης (46′ Πούφλης).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (55′ Μπλέτσας), Κάτσε, Μούργος (55′ Πόζογλου), Κουάτενγκ (46′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης (71′ Ισαακίδης), Πασάς (55′ Καπνίδης).

Αλμωπός Αριδαίας - Πανσερραϊκός 0-1

Σκόρερ: 14' αυτ. Καράμπελας

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Πανσερραϊκός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη εναντίον του Αλμωπού Αριδαίας με 0-1. Η ομάδα των Σερρών βολεύτηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Απόλλωνα Λάρισας από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και το 1-1 της Καβάλας κόντρα στον Ηρακλή. Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε με αυτογκόλ! Ο Καράμπελας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 14', σκορ που διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Την τελευταία αγωνιστική ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την αδιάφορη Νίκη Βόλου.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς, Αδαμίδης, Ρουσσάκης, Γιαλαμούδης, Μπακουτσής (67′ Ασλαμπάλογλου), Κέρθι, Καράμπελας, Γιουκούδης, Ρόβας, Πέττας.

Πανσερραϊκός (Γκιόκας): Κατσίκας, Δημητρίου (62′ Καραμπέρης), Γιανναράκης, Ζέρης, Κρητικός, Μαρκιόνι (64′ Καρασαλίδης), Κανίς, Μέσσι, Στίνα, Βάντερσον, Ανάκογλου (34′ λ.τ Έππας).

Καβάλα - Ηρακλής 1-1

Σκόρερ: 66' Άρμαλας - 56' Μπαστακός

Σε ένα παιχνίδι - θρίλερ, η Καβάλα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ηρακλή, παρότι καιγόταν για τρίποντο. Ο Γηραιός που ήταν ανώτερος άνοιξε το σκορ στο 56' με σουτ του Μπαστακού, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του. Ο ΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 67', με κεφαλιά του Λιθανουανού Άρμαλας και πλέον η υπόθεση της παραμονής του δυσκόλεψε για τα καλά.

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Μαρινάκης (46′ Ρέτσος), Θωμαΐδης (81′ Μουσίγια), Αμούρ, Οκάν (46′ Αλίμι), Σαμπανίδης (60′ Γροσδάνης), Καουΐμπι, Σταμένκοβιτς (84′ Πανουργιάς).

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πήλιος, Μανωλάκης (66′ Πανάγου), Κωστούλας, Χρουσιέλ, Νταμιάν Σίλβα, Άλεξιτς, Πατράλης, Γιουμπιτάνα, Ματίας Τόμας, Βιτίνιο (51′ Μπαστακός).

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Λάρισας 2-1

Σκόρερ: 10' Κουντουριώτης και 83' Ξύδας - 39' Καραμόκο

O Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά επρόκειτο για τρίποντο χωρίς αντίκρισμα. Προηγήθηκε στο 10' με σουτ του Κουντουριώτη και πήρε τη νίκη με τον Ξύδα με σουτ στο 83' καθώς είχε ισοφαριστεί προσωπινά με σουτ του Καραμόκο. Οι ερυθρόλευκοι υποβιβάστηκαν όμως σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ (46′ Βούγιοβιτς), Στάμου (80′ Κόμνος), Κότος, Κατσούκης, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί, Μάνγκα (58′ Χατζής), Σιαφά, Κουντουριώτης (56′ Πέλκας) και Βερνάρδος (70′ Ξύδας).

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Μαντζάρης, Καλούσης, Σκούπρα, Τιμπουέ, Βίγια, Μπαλογιάννης (76′ Ζιάκας), Χατζής, Καραμόκο, Γιαννίτσης, Παναγιώτου και Ποτόσογλου.

Ξάνθη - Απόλλων Πόντου 2-1

Σκόρερ: 87' Γκάβριτς, 98' Τσέλιος - 64' Ρούνεϊ

Η Ξάνθη πήρε το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου παρότι ήταν πίσω στο σκορ στο πιο μεγάλο διάστημα του ματς. Ο Ρούνεϊ με κεφαλιά στο 64' έκανε το 0-1 για να σκοράρουν στο 87' ο Γκάβριτς με σουτ και στο 98' ο Τσέλιος με σουτ για το τελικό 2-1.

Ξάνθη (Ανυφαντάκης): Τσομπανίδης, Μιχαήλ, Θυμιάνης, Ιμπραΐμι, Διαμαντόπουλος, Γκόμεζ, Τζανακάκης, Φαζός, Τσέλιος, Τσιλιγγίρης και Ουνγιαλίδης.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Σουντουρά, Ενομό, Ρούνεϊ, Αμπουντού, Παπαϊωάννου, Καλογέρης, Κουακού, Μαραντίδης και Ιντζίδης.

Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2

Σκόρερ: Β. Παπαδόπουλος στο 13' και Ζαφειράκης στο 35' - Μάνιος στο 64' και Χαρτσιάς στο 96'

Σε ένα χορταστικό ματς με τρεις αποβολές (μία παίκτη και δύο των προπονητών των 2 ομάδων!) οι Πιερικός και Αναγέννηση Καρδίτσας έμειναν στο 2-2. Οι γηπεδούχοι είχαν την αποβολή του Ζαφειράκη στο 36' και πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Β. Παπαδόπουλο στο 13ο λεπτό και στο 35' με τον Ζαφειράκη (με σουτ και στις 2 περιπτώσεις). Η Αναγέννηση ισοφάρισε με το τέρμα του Μάνιου με σουτ στο 64' και αυτογκόλ του Χαρτσιά στο 96'. Στο ματς αυτό αποβλήθηκαν και οι προπονητές Βαζάκας και Αμανατίδης. Βαθμολογικά ο Πιερικός παραμένει σε σαφώς πιο δύσκολη θέση και κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πιερικός (Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (73′ Χαντζάρας), Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Παντελιάδης, Κριμιτζάς (73′ Τόσκας), Ζαφειράκης, Φωκαΐδης (36′ λ.τ Σουντάρ), Κανούλας (73′ Μπουόλι), Ντίνας (62′ Εμπουέλε) και Β. Παπαδόπουλος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Γκουγκούδης (46′ Καρανίκας), Κουτρομάνος (68′ Καρρίκι), Γκίνη, Λαγός, Μπάλλας, Πλέγας, Αθανασιάδης (46′ Μάνιος), Μπαντιμπανγκά (53′ Πολίτης) και Μπιανκόνι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΟΚ Β΄-ΑΕΛ 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας 2-1
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β' 0-1
Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός 0-1
Καβάλα-Ηρακλής 1-1
Θεσπρωτός-Βέροια 1-3
Ξάνθη-Απόλλων Πόντου 2-1
Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 72 (31 ματς)
---------------------------------------------------
2. ΑΕΛ 64 (31 ματς)
3. Νίκη Βόλου 51 (31 ματς)
4. Ξάνθη 53 (31 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 48 (31 ματς)
6. Ολυμπιακός Β' 48 (31 ματς)
7. Ηρακλής 45 (31 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β' 44 (31 ματς)
9. Αλμωπός Αριδαίας 39 (31 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 36 (31 ματς)
11. Θεσπρωτός 33 (31 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 32 (31 ματς)
13. Πανσερραϊκός 32 (31 ματς)
----------------------------------------------------
14. Πιερικός 32 (32 ματς)
15. Καβάλα 31 (31 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 29 (31 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (31 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/5)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ξάνθη
Απόλλων Πόντου-Θεσπρωτός
Βέροια-Καβάλα
Ηρακλής-Αλμωπός Αριδαίας
Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Β'-Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων Λάρισας-ΠΑΟΚ Β'
ΑΕΛ-Τρίκαλα

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα