Ολυμπιακός Β': Νέα νίκη, η τέταρτη σερί εντός, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα Πόντου

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός Β': Νέα νίκη, η τέταρτη σερί εντός, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα Πόντου

bet365

Ο Ολυμπιακός Β' πήρε για τα καλά τα πάνω του πετυχαίνοντας νέα νίκη στη Super League 2 με σκορ 2-0 επί του Απόλλωνα Πόντου.

Ο Αλγκασίμ Μπα στο 65' από ασίστ του Σουρλή και ο Κωστή στο 85' με ασίστ του Μαρίνου ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού Β'. Οι παίκτες του Ιμπαγάσα ήταν ανώτεροι του Απόλλωνα Πόντου στον Ρέντη και πήραν το ματς έχοντας αρκετούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ήταν η τετάρτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τους «Ερυθρόλευκους» και τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς, με την ομάδα του Ιμπαγάσα να ανεβαίνει στους 42 βαθμούς και στην 7η θέση. Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε σε πολλές μονομαχίες περισσότερο στον χώρο του κέντρου με τον Ολυμπιακό να έχει πάντα την πρωτοβουλία, αναγκάζοντας τον Απόλλωνα να αμύνεται στο μισό γήπεδο. Η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε τους παίκτες του Αριέλ Ιμπαγάσα που έψαχναν όλους τους τρόπους για να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι «Ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους βρίσκοντας τις πρώτες τους τελικές. Στο 37’ ο Πινακάς πέρασε πολύ ωραία την μπάλα στον Βοΐλη που δεν τη βρήκε «γεμάτα» απέναντι στον Πίτκα ενώ λίγο πριν το διπλό σφύριγμα του ημιχρόνου, ο Ξενιτίδης σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Στουρνάρας περιορίστηκε σε ρόλο θεατή στο πρώτο 45λεπτο.

Ο ρυθμός ανέβηκε κι άλλο από πλευράς Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό και όλα έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου όπως κι έγινε. Ο Ξενιτίδης είχε καλό σουτ που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ με τον Αλγκασίμ Μπα να περνά στο ματς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, δίνοντας τελικά τη λύση. Ο επιθετικός από τη Γουινέα εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σουρλή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 στο 65’. Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά τρία λεπτά αργότερα με τον Βανκεβάι να στέλνει άουτ την μπάλα με την προβολή που επιχείρησε. Ο Στουρνάρας μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα στο 81’ το σουτ του Εσαλό με τον Ολυμπιακό να «κλειδώνει» τη νίκη στο 85ο λεπτό. Ο Μαρίνος έπαιξε την κόντρα, πέρασε κάθετα στον Κωστή που με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός Β' (Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Κινκουέ, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ (80' Αποστολόπουλος), Μπαγκαλιάνης, Μαρίνος, Βοΐλης (60′ Μπα), Κίτσος, Κωστή, Σουρλής (70′ Νταμπό) και Πινακάς (80' Μαυρουδής).

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος (21′ λ.τ Λουφάκης), Πάτι, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Αμπουντού, Καλογέρης, Κουακού, Αμαραντίδης και Ιντζίδης.

Η βαθμολογία

1. Βέροια 69 (30 ματς)
---------------------------------------------------
2. ΑΕΛ 64 (30 ματς)

3. Νίκη Βόλου 51 (30 ματς)

4. Ξάνθη 50 (30 ματς)

5. Αναγέννηση Καρδίτσας 47 (29 ματς)

6. Ηρακλής 44 (30 ματς)

7. Ολυμπιακός Β' 42 (29 ματς)

8. ΠΑΟΚ Β' 41 (30 ματς)

9. Αλμωπός Αριδαίας 39 (30 ματς)

10. Απόλλων Πόντου 36 (30 ματς)

11. Θεσπρωτός 33 (30 ματς)

12. Απόλλων Λάρισας 32 (30 ματς)

13. Πιερικός 31 (31 ματς)
--------------------------------------------------
14. Καβάλα 30 (30 ματς)

15. Πανσερραϊκός 29 (30 ματς)

16. Ολυμπιακός Βόλου 26 (30 ματς)

17. Τρίκαλα 21 (31 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.

*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Η επόμενη αγωνιστική (27/4)

ΠΑΟΚ Β'-ΑΕΛ
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β'
Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός
Καβάλα-Ηρακλής
Θεσπρωτός-Βέροια
Ξάνθη-Απόλλων Πόντου
Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα