Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Η Καλλιθέα στο «κυνήγι» του Λεβαβαδειακού

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Η Καλλιθέα στο «κυνήγι» του Λεβαβαδειακού

bet365

Η ομάδα του «Ελ Πάσο» κέρδισε τον Αστέρα Βλαχιώτη (5-1) και διατηρήθηκε στο «-5» από την κορυφή με τρία ματς να απομένουν.

Η Καλλιθέα έκανε το καθήκον της απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη για την 32η αγωνιστική της Super League 2 στον Νότιο Όμιλο. Επικράτησε άνετα με 5-1 και διατήρησε τις μαθηματικές της ελπίδες στο κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού, παραμένοντας στους πέντε βαθμούς από την κορυφή. Στη μάχη της ουράς, όπου όλα παραμένουν ανοικτά για την αποφυγή του υποβιβασμού, ο ΟΦ Ιεράπετρας αν και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 απέναντι στον Διαγόρα, ενώ το ισόπαλο 0-0 δεν άφησε ούτε τον Ηρόδοτο ούτε τον Καραϊσκάκη ευχαριστημένους. Στο παιχνίδι που έλαβε χώρα νωρίτερα, η υποβιβασμένη Ζάκυνθος επικράτησε με 3-1 των Χανίων. Δεν διεξήχθη η αναμέτρηση της Ρόδου με την Καλαμάτα, καθώς οι γηπεδούχοι των πολλών προβλημάτων δεν έβγαζαν ενδεκάδα και η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή, όπου η «Μαύρη Θύελλα» αναμένεται να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Ζάκυνθος - Χανιά 3-1

Σκόρερ: 57′ πεν. Τσιμέλι, 89′ Λάμπογλου, 92′ πεν. Εντουάρντο – 71′ Παράνο

Παρότι έχει υποβιβαστεί, η Ζάκυνθος έκανε το χρέος της στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για τη φετινή σεζόν επικρατώντας με 3-1 των Χανίων. Μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο μέρος, ο Τσιμέλι με πέναλτι στο 57' έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ιονίου, με τα Χανιά να απαντάνε με σουτ του Παράνο στο 71' γράφοντας το 1-1. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, όμως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ζάκυνθος βρήκε δύο γκολ και πανηγύρισε τη νίκη. Αρχικά με τον Λάμπογλου στο 89' και στις καθυστερήσεις ο Εντουάρντο με πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Ζάκυνθος (Νόλης): Μέντεζ, Εντουάρντο, Κούνια, Τσιμέλι, Καλλιβωκάς, Νικολακόπουλος, Οντόνε, Ρουκουά (78′ Ελ Γκανάσι), Μπαζάν (85′ Λάμπογλου), Σούρμπης, Κιτόκο (74′ Κοναγκάγια)

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Φόμπι (68′ Καψάλης), Πατάπης (57′ Ζιούλης), Παντεκίδης, Κογιέτε (68′ Νικολής), Κάρλος, Καλαϊτζάκης (46′ Παράνο), Παναγιωτούδης, Βάρκας (68′ Κόλλας), Βασιλόγιαννης, Μπαΐροβιτς

Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη 5-1

Σκόρερ: 21′, 62' Κυνηγόπουλος, 26′ Μουνιέ, 40′ Τσιντώνης, 93′ Χασαμπένγκοβιτς – 80' Μπάτροβιτς

Όσο ζει ελπίζει η Καλλιθέα στο κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου επικράτησε εύκολα με 5-1 του Αστέρα Βλαχιώτη και διατηρήθηκε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή κι ενώ απομένουν ακόμα τρία παιχνίδια. Προφανώς και ο Λεβαδειακός βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της πρώτης θέσης, αλλά η Καλλιθέα θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξαντλήσει τις μαθηματικές της ελπίδες. Η αθηναϊκή ομάδα «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Κυνηγόπουλος στο 21' άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Μουνιέ πέντε λεπτά αργότερα και να κάνει το 2-0. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Τσιντώνης στο 40' βρήκε και αυτός δίχτυα για το 3-0. Ο Κυνηγόπουλος βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 62' ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Οι φιλοξενούμενοι απλά σημείωσαν το γκολ της τιμής στο 80' με τον Μπάτροβιτς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χασαμπένγκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Ο Αστέρας Βλαχιώτη παρέμεινε ελάχιστα πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και συνεχίζει να παλεύει για τη σωτηρία του στα δύο ματς που απομένουν.

Καλλιθέα (Βόκολος): Στρέζος, Ρώσση, Μπουλούλης, Κύργιας, Τσιντώνης, Βασιλούδης, Κυνηγόπουλος, Μανθάτης, Χατζηδίμπας, Μάλτσι, Μουνιέ

Αστέρας Βλαχιώτη (Φυντάνης): Ιωαννίδης, Πεχλιβανόπουλος, Λάμτσε (19′ λ.τ Μπάτροβιτς), Αναστασόπουλος, Γκρατσόφ, Σοκολάροφ, Λεωνιδόπουλος, Φουρλάνος, Φερέιρα, Σιντορένκο, Μπούτνικ

Ηρόδοτος - Καραϊσκάκης 0-0

Στην Κρήτη ο Ηρόδοτος και ο Καραϊσκάκης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) και αμφότεροι παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς είχε ελάχιστες καλές στιγμές, με τις δυο ομάδες να φτάνουν με δυσκολία στα αντίπαλά καρέ. Στο 90' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου, όμως ο διαιτητής Στάμος δεν εντόπισε παράβαση. Οι Αρτινοί βρίσκονται στη 15η θέση με 29 βαθμούς, ενώ ο Ηρόδοτος είναι 13ος με 31 και βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, καθώς ο 14ος Παναθηναϊκός Β' δεν μπορεί να υποβιβαστεί.

Ηρόδοτος (Βούζας): Κρόστα, Γκόμεζ, Ασίγκμπα, Κυριακίδης, Μακρυδάκης, Αργκιλέσι (70′ Κίσσας), Βρεττός, Μπαρμπόσα (86′ Σουρνάκης), Ποζατζίδης, Κάπελ (62′ Αποστολίδης), Χαλκιαδάκης.

Καραϊσκάκης (Ουσταμπασίδης): Λάζαρεβς, Πριόνας, Μπεκατώρος, Γιαννιώτης, Κρισμάρεβιτς, Μίλιτς (86′ Φαν Ίπερεν), Νταλακούρας, Κλιγγόπουλος, Βαφειάδης (55′ Γαλεάδης), Κορέλας (55′ Χελοβάνι), Ντοναλντόνι.

ΟΦ Ιεράπετρας - Διαγόρας 2-2

Σκόρερ: 6′ Καλλιτσουνάκης, 18′ Χιμένεθ – 34′ Μπαστιάνος, 72′ Μπλάνκο

Σε ένα «γεμάτο» ματς με τέσσερα γκολ και δυο δοκάρια ο ΟΦΙ και ο Διαγόρας έμειναν στην ισοπαλία στην Ιεράπετρα με σκορ 2-2 και «μοιράστηκαν» τους βαθμούς. Οι Κρητικοί είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο. Μόλις στο 6' ο Καλλιτσουνάκης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στο 9′ ο Αντερέγκεν με πλασέ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Μπίντση, στο 14′ ο Αντερέγκεν με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγινε ο δεύτερος παίκτης των Κρητικών που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 18' ο Χιμένεθ έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Οι Ροδίτες μείωσαν στο 34' με τον Μπαστιανό να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, στο 72΄ έφεραν το ματς στα ίσα με το σουτ του Μπλάνκο και κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό από το Βουζουνεράκειο.

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Σότο, Μούλερ, Ντι Λορέντζο, Βιβάνκο, Ντέτλερ, Λεμονής, Καλλιτσουνάκης (71′ Καραμπέτσος), Νεκούλ, Κάρδαρης (46′ Ψάνης), Χιμένεθ, Αντερέγκεν.

Διαγόρας (Προβίδας): Μπίντσης, Τάτσης, Ζούνης (74′ Μπούμπας), Ρουγκάλας, Γιώργου, Τοπάλ, Παραστατίδης, Τσιαντούλας (79′ Σάιμπερτ), Σινγκ (57′ Μπλάνκο), Μπαστιάνος, Λαμπίρης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο 16/4
Επισκοπή - ΑΕΚ Β' 1-3
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-0
Αιγάλεω - Εργοτέλης 2-0
Κυριακή 17/4
Ζάκυνθος - Χανιά 3-1
Ρόδος - Καλαμάτα Ματαίωση
Ηρόδοτος – Καραϊσκάκης 0-0
Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη 5-1
ΟΦ Ιεράπετρας - Διαγόρας Ρόδου 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 63 (29 ματς)
-------------------------------------------------
2. Καλλιθέα 58 (29 ματς)
3. Χανιά 52 (30 ματς)
4. Καλαμάτα 52 (29 ματς)
5. Κηφισιά 49 (30 ματς)
6. ΑΕΚ Β' 48 (29 ματς)
7. Αιγάλεω 46 (29 ματς)
8. Επισκοπή 45 (30 ματς)
9. Εργοτέλης 40 (30 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 34 (29 ματς)
11. Αστέρας Βλαχιώτη 32 (30 ματς)
12. Διαγόρας 32 (30 ματς)
13. Παναθηναϊκός Β' 31 (30 ματς)
------------------------------------------------
14. Ηρόδοτος 31 (30 ματς)
15. ΑΕ Καραϊσκάκης 29 (30 ματς)
16. Ζάκυνθος 18 (31 ματς)
17. Ρόδος 13 (29 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.
*Στην Καλαμάτα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ στη Ρόδο οκτώ βαθμοί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και εκκρεμεί η έφεση.
*Στη Ρόδο έχουν αφαιρεθεί και έξι επιπλέον βαθμοί λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων σε ποδοσφαιριστές.
*Στη Ζάκυνθο έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, χάνοντας επίσης με 3-0 το ματς από τη Ρόδο. Η ένσταση της Ρόδου εναντίον της Ζακύνθου αφορούσε τη χρησιμοποίηση λιγότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τον αριθμό που προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.
* Εκκρεμεί η τύχη της αναμέτρησης Ρόδος-Καλαμάτα που δεν διεξήχθη επειδή οι γηπεδούχοι δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27/4)
Χανιά-ΟΦ Ιεράπετρας
Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα
Αστέρας Βλαχιώτη-Αιγάλεω
Εργοτέλης-Ηρόδοτος
ΑΕ Καραϊσκάκης-Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός Β'-Ρόδος
Καλαμάτα-Επισκοπή
ΑΕΚ Β΄-Κηφισιά

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα