Επισκοπή - ΑΕΚ Β' 1-3: Ο Γιούσης «καθάρισε» ξανά για την Ένωση

Newsroom
Επισκοπή - ΑΕΚ Β' 1-3: Ο Γιούσης «καθάρισε» ξανά για την Ένωση

bet365

Με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ της, Χρήστου Γιούση, ο οποίος είχε και ασίστ στο τέρμα του Ευθύμη Χριστόπουλου, η ΑΕΚ Β' πήρε το διπλό στο Ρέθυμνο επί της Επισκοπής με 1-3.

Ο Χρήστος Γιούσης αποτελεί τον MVP της φετινής πρώτης χρονιάς της ΑΕΚ Β' στο πρωτάθλημα της Super League 2. Και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που «καθάρισε» για άλλη μια φορά για τους κιτρινόμαυρους καθώς με δύο γκολ στο 48' και στο 52' οδήγησε την Ένωση στο διπλό (1-3) επί της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, φτάνοντας τα 16 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νοικοκυράκης μείωσε στο 60' για τους γηπεδούχους, με τον Ευθύμη Χριστόπουλου να γράφει το τελικό 1-3 στο 90' από ασίστ του Γιούση. Αποβλήθηκε ο Γερολέμου στις καθυστερήσεις, στην 6η θέση της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου ανέβηκε η ΑΕΚ Β'.

Η Επισκοπή είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι στο 4' όταν ο Θεοχάρης μπλόκαρε το σουτ του Νταρσίζιο, ωστόσο η ΑΕΚ Β' ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με τον Κοσίδη, ο οποίος στο 17' βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και προσπάθησε να περάσει τον Καλογεράκη, ανοίγοντας όμως το κοντρόλ. Η Ένωση προσπαθούσε να χτυπήσει από τα άκρα, με τον Τζούντα Γκαρσία στο 21' να έχει ακόμα ένα σουτ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε μόλις άουτ. Από την πλευρά της η Επισκοπή απείλησε στο 34' με ένα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμπόι, το οποίο ωστόσο μπλόκαρε σταθερά ο Θεοχάρης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ Β' πήρε το προβάδισμα. Σκόρερ, ποιος άλλος, ο Χρήστος Γιούσης. Με ένα δυνατό σουτ που επιχείρησε τρία μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καλογεράκη, γράφοντας το 0-1. Ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής για τους κιτρινόμαυρους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 52' από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Σουμπασάκη, εκτέλεσε εύστοχα και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (και 16ο στη σεζόν) έβαλε τις βάσεις της νίκης για την ΑΕΚ Β' κάνοντας το 0-2.

Η Επισκοπή, όμως, κατάφερε να αντιδράσει. Αφού είχε δύο καλές στιγμές στα επόμενα λεπτά με Νοικοκυράκη και Εμπόι, με στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα μείωσε σε 1-2. Στο 60' ο Νοικοκυράκης με μια ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Θεοχάρη, βάζοντας ξανά την ομάδα του Ρεθύμνου μέσα στο παιχνίδι. Ωστόσο, η ΑΕΚ Β' κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος και στο 90' έπειτα από ασίστ του Γιούση, ο Ευθύμης Χριστόπουλος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-3 με την ΑΕΚ Β' να φεύγει με το τρίποντο από την Κρήτη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γερολέμου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Οι συνθέσεις:

Επισκοπή (Βέλιτς): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης, Καραγιάννης (19′ Σταθόπουλος), Τσάβος, Εμπόι, Νταρζίσιο, Σουμπασάκης (60' Σκόνδρας), Νοικοκυράκης, Πολυχρόνης, Τριντάντε

ΑΕΚ Β (Παναγιωτάρας): Θεοχάρης, Παρράς (91' Αρβανίτης), Ραντόνια (71'Σταμούλης), Κορνέζος, Γιαννούτσος, Μπάμπης, Γερολέμου, Γιούσης (91' Κορομηλάς), Τζούντα Γκαρσία (86' Μπούσης), Μιτάι, Κοσίδης (71' Χριστόπουλος)

Αποτελέσματα και πρόγραμμα 32ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/4

Επισκοπή - ΑΕΚ Β' 1-3
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-0
Αιγάλεω - Εργοτέλης (17:00)

Κυριακή 17/4

Ζάκυνθος - Χανιά (12:00)
Ρόδος - Καλαμάτα (14:45)
Ηρόδοτος - Καραϊσκάκης
Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη
ΟΦ Ιεράπετρας - Διαγόρας

Η βαθμολογία
1. Λεβαδειακός 63 (29 ματς)
-------------------------------------------------
2. Καλλιθέα 55 (28 ματς)
3. Χανιά 52 (29 ματς)
4. Καλαμάτα 52 (29 ματς)
5. Κηφισιά 49 (30 ματς)
6. ΑΕΚ Β' 48 (29 ματς)
7. Επισκοπή 45 (30 ματς)
8. Αιγάλεω 43 (28 ματς)
9. Εργοτέλης 40 (29 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 33 (28 ματς)
11. Αστέρας Βλαχιώτη 32 (29 ματς)
12. Παναθηναϊκός Β' 31 (30 ματς)
13. Διαγόρας 31 (29 ματς)
------------------------------------------------
14. Ηρόδοτος 30 (29 ματς)
15. ΑΕ Καραϊσκάκης 28 (29 ματς)
16. Ζάκυνθος 15 (30 ματς)
17. Ρόδος 13 (29 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.
*Στην Καλαμάτα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ στη Ρόδο οκτώ βαθμοί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και εκκρεμεί η έφεση.
*Στη Ρόδο έχουν αφαιρεθεί και έξι επιπλέον βαθμοί λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων σε ποδοσφαιριστές.
*Στη Ζάκυνθο έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, χάνοντας επίσης με 3-0 το ματς από τη Ρόδο. Η ένσταση της Ρόδου εναντίον της Ζακύνθου αφορούσε τη χρησιμοποίηση λιγότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τον αριθμό που προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Επόμενη αγωνιστική

Τετάρτη 27/4 (14:45)

Χανιά - ΟΦ Ιεράπετρας
Διαγόρας - Καλλιθέα
Αστέρας Βλαχιώτη - Αιγάλεω
Εργοτέλης - Ηρόδοτος
Καραϊσκάκης - Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός Β' - Ρόδος
Καλαμάτα - Επισκοπή
ΑΕΚ Β' - Κηφισιά

Ρεπό: Ζάκυνθος

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα