Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Ο Πιερικός έκανε άνω-κάτω κορυφή και ουρά

Newsroom
Το πανόραμα του Βορείου Ομίλου της Super League 2: Ο Πιερικός έκανε άνω-κάτω κορυφή και ουρά

bet365

Οι «μελανόλευκοι» κέρδισαν (2-1) τη Βέροια και ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που θα επιτρέψει στην ΑΕΛ να βρεθεί στο «-3» από την κορυφή αν κερδίσει αύριο τη Νίκη Βόλου.

Ο Πιερικός νίκησε 2-1 τη Βέροια για την 31η αγωνιστική της Super League 2 και έκανε άνω κάτω τη βαθμολογία τόσο στις πρώτες θέσεις, όσο και στην ουρά. Ο ΑΟ Τρίκαλα ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου και υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Βήμα παραμονής έκανε η Καβάλα, που έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Β.

Πιερικός - Βέροια 2-1

Ο Πιερικός αιφνιδίασε τη Βέροια στην Κατερίνη, τη νίκησε 2-1 και όχι μόνο έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του, αλλά έβαλε σε μπελάδες τη Βασίλισσα του Βορρά στην προσπάθεια που κάνει να καταλάβει την πρώτη θέση του Βορείου ομίλου της Super League 2. Η ομάδα της Ημαθίας, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Γιάννη Πασά, άνοιξε το σκοτ στο 23' με πλασέ του Γαβριηλίδη, αφού πρώτα το σουτ του Γιακουμάκη βρήκε το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 54' με κεφαλιά του Κανούλα ύστερα από κόρνερ του Κριμιτζά, ενώ το 2-1 έγινε στο 77', όταν ο Σουντάρ εκτέλεσε φάουλ που πήγε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Δεμηρτζόγλου δεν δυσκολεύτηκε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Σκόρερ: 54' Κανούλας, 77′ Δεμηρτζόγλου - 23' Γαβριηλίδης

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας (46′ λ.τ Γαλάνης), Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Ζούρκος (68′ λ.τ Τόσκας), Κουκόλης, Γιαλαμίδης, Κριμιτζάς, Εμπουελέ (61′ Δεμηρτζόγλου), Ίτσιος (75′ Σουντάρ), Παπαδόπουλος, Κανούλας (75′ Μπουόλι).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Οικονόμου (86′ Κάτσε), Γαβριηλίδης, Μούργος (66′ Ορφανίδης), Φοφανά (46′ Πόζογλου), Γιακουμάκης, Καπνίδης (66′ Κούατενγκ).

Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα 2-0

Σκόρερ: 39' πεν. Ξύδας, 64' Κότος

Την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να μείνει στην κατηγορία. Επικράτησε με 2-0 του ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος αποχαιρέτησε και τυπικά τη Supr League 2. Στο 39' ο Ξύδας έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 64' ο Κότος έγραψε το 2-0 για την ομάδα της Μαγνησίας.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας (77′ Χατζής), Γραικός (58′ Γκαργκαλατζίδης), Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Ντιαμπί (58′ Κότος), Ξύδας (77′ Κατσούκης), Σιαφά (86′ Πέλκας), Κουντουριώτης, Βερνάρδος.

Τρίκαλα (Καλογιάννης): Περλιέσι, Ντιαλόσι, Φουτσίνι, Γκοβίνας, Ευθυμίου, Ζησόπουλος (90′ Κλεμέντε), Ιωαννίδης, Μυλόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης.

Αλμωπός Αριδαίας - Απόλλων Λάρισας 2-2

Σκόρερ: 46′ πεν. Ρόβας, 67′ Γιουκούδης – 37′ Καραμόκο

Βαθμό που ενδέχεται να αποβεί καθοριστικός για τη σωτηρία του αποκόμισε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος ισοφάρισε στο... παρά ένα τον Αλμωπό Αριδαίας (2-2) και βρέθηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για την Απόλλωνα άνοιξε στο 37΄ο Καραμόκο, με τον Ρόβα να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (46΄). Στο 65΄ο Βίγια δεν κατάφερε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα για τους φιλοξενούμενους και δυο λεπτά αργότερα ο Αλμωπός τους τιμώρησε, γράφοντας το 2-1 με τον Γιακούδη. Ο Απόλλων ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τελικά κατάφερε να πάρει τον βαθμό, με «δράστη» τον Σταματή στο 90΄.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς, Ρουσσάκης, Σέχου, Γιαλαμούδης, Ασλαμπάλογλου, Ζαχαρός, Κολλαράς, Γιουκούδης, Ρόβας, Πέττας

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Μαντζάρης, Λίταινας, Λουκάς, Νούσιος, Σκούπρα, Βίγια, Τιμπουέ, Μπαλογιάννης, Γιαννίτσης, Κοζού, Σταματής

Θεσπρωτός - Πανσερραϊκός 3-0

Σκόρερ: 4′ Πατσέκο, 30′, 50′ Σαραντίδης

Νίκη που τον απομάκρυνε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη πανηγύρισε ο Θεσπρωτός στη ματσάρα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ένας αγώνας που εμπεριείχε... τα πάντα. Τρία γκολ, μια αποβολή και δυο χαμένα πέναλτι - ένα για κάθε πλευρά - υπέγραψαν την επιβλητική νίκη των γηπεδούχων που επικράτησαν 3-0 και κράτησαν την ομάδα των Σερρών εντός των θέσεων που οδηγούν στον υποβιβασμό. Ο Θεσπρωτός μάλιστα ευτύχησε να πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα, με τον Πατσέκο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4΄. Στο 24΄ο Πανσερραϊκός είχε την ευκαιρία να επαναφέρει την ισορροπία, όμως ο Παππάς νίκησε τον Κανίς από το σημείο του πέναλτι, διατηρώντας το μηδέν. Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ο Θεσπρωτός κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμά του. Στο 30΄ο Σαραντίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκε μια ανάσα και από το τρίτο τέρμα, όμως ο Κατσίκας τον νίκησε με τη σειρά του σε εκτέλεση πέναλτι. Στο 50΄ωστόσο ο Σαραντίδης πήρε το αίμα του πίσω, διαμορφώνοντας το 3-0 για τον Θεσπρωτό απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που αγωνιζόταν για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Καρασαλίδη στο 45΄.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Παππάς, Γκαντσιέρ, Βαλιέντε, Βασιλάκης, Κωνσταντίνου, Ζιώγας, Πούφλης, Ραμίρες, Πατσέκο, Σαραντίδης, Γεωργούσης

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Κατσίκας, Πίντο, Κεφαλάς, Καρασαλίδης, Έππας, Κρητικός, Ντανελιάν, Καραμπερης, Μέσι (43′ Δημητρίου), Κανίς, Ντίαζ

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου 2-1

Σκόρερ: 59′ Μπιανκόνι, 65′ Αθανασιάδης – 28′ Ρούνεϊ

Επιτέλους νίκη για την Αναγέννηση Καρδίτας, η οποία έβαλε τέλος στο σερί των έξι αρνητικών αποτελεσμάτων, επικρατώντας με ανατροπή 2-1 επί του Απόλλωνα Πόντου. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με γκολ του Ρούνεϊ (28΄), η ομάδα της Καρδίτας κατάφερε να φέρει τα πάνω - κάτω στο δεύτερο μέρος και να σφραγίσει το τρίποντο. Αρχικά ο Μπιανκόνι ισοφάρισε με κεφαλιά στο 59΄και έξι λεπτά αργότερα ο Αθαναδιάδης ολοκλήρωσε την ανατροπή. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πλησίασαν την Ξάνθη και παράλληλα την πρώτη τετράδα στους δυο βαθμούς, την ίδια ώρα που ο Απόλλων περιορίστηκε στη 10η θέση.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Καρρίκι, Γκουγκούδης, Λαγός, Μπάλλας, Καρανίκας, Γκίνη, Μπιανκόνι, Αθανασιάδης.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Ρούνεϊ, Ενομό, Νασέρ, Παπαϊωάννου, Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος, Ιντζίδης, Ελλέ.

Ξάνθη - Ηρακλής 3-3

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στα Πηγάδια, όπου Ξάνθη και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με σουτ του Γκόμεθ, ενώ είχε προηγηθεί κόρνερ. Στο 25' ο Διαμαντόπουλος έγραψε το 2-0 με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Ο Γηραιός αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' μείωσε με κεφαλιά του Νταμιάν Σίλβα, ύστερα από κόρνερ του Γιουμπιτάνα. Στο 53' o Πήλιος έκανε εξαιρετική ενέργεια και με σουτ πέτυχε το 2-2.

Ο Γιουμπιτάνα στο 75' σημείωσε το 2-3 με σουτ για τον Ηρακλή, αλλά ο Διαμαντόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 90'+5', διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Ήταν ένα τέρμα για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες εκ μέρους των Θεσσαλονικέων, για οφσάιντ αλλά και χέρι πριν σκοράρει ο φορ των ακριτών.

Σκόρερ: 11' Γκόμεθ, 25', 90'+5' Διαμαντόπουλος - 49' Νταμιάν Σίλβα, 52' Πήλιος, 76′ Γιουμπιτάνα

Ξάνθη (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Κρητικός, Τζανακάκης, Δόρης, Διαμαντόπουλος, Δημητριάδης, Τσέλιος, Αλί Μπάμπα, Γκόμεθ.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Γρηγοριάδης, Μανωλάκης (46′ Μασούρας), Πανάγου, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Παπαδόπουλος, Νταμιάν Σίλβα, Πήλιος, Γιουμπιτάνα, Τόμας, Άλεξιτς (46′ Μπαστακός).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιακός Βόλου-Τρίκαλα 2-0
Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Λάρισας2-2
Καβάλα-Ολυμπιακός Β' 0-0
Θεσπρωτός-Πανσερραϊκός 3-0
Ξάνθη-Ηρακλής 3-3
Πιερικός-Βέροια 2-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου 2-1
Νίκη Βόλου-ΑΕΛ (14/4)
Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 68 (29 ματς)
---------------------------------------------------
2. ΑΕΛ 62 (28 ματς)
3. Νίκη Βόλου 50 (28 ματς)
4. Ξάνθη 49 (29 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 47 (28 ματς)
6. Ηρακλής 41 (29 ματς)
7. Αλμωπός Αριδαίας 39 (29 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β' 38 (29 ματς)
9. Ολυμπιακός Β' 36 (27 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 33 (28 ματς)
11. Θεσπρωτός 33 (29 ματς)
12. Πιερικός 30 (29 ματς)
13. Απόλλων Λάρισας 29 (29 ματς)
--------------------------------------------------
14. Καβάλα 27 (28 ματς)
15. Πανσερραϊκός 26 (29 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 24 (28 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (30 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16-17/4)
Ολυμπιακός Β΄-Αλμωπός Αριδαίας
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Β'
Απόλλων Πόντου-Πιερικός
Βέροια-Ξάνθη
Ηρακλής-Θεσπρωτός
Πανσερραϊκός-Καβάλα
Απόλλων Λάρισας-Νίκη Βόλου
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα