Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Η Καλλιθέα παρέμεινε στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2: Η Καλλιθέα παρέμεινε στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού

bet365

Η αθηναϊκή ομάδα επικράτησε 4-2 της ΑΕ Καραϊσκάκης και παρέμεινε στο «-8» από τους πρωτοπόρους Βοιωτούς

Τις μαθηματικές της ελπίδες στο κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού διατήρησε η Καλλιθέα, η οποία επικράτησε με 4-2 του Καραϊσκάκη και μείωσε στους οκτώ βαθμούς από την κορυφή του Νοτίου ομίλου της Super League 2. Το μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια έχει να κάνει με τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Ηρόδοτος πήρε μια νίκη - ανάσα χάρη στο 2-1 επί της Καλαμάτας, που τον διατήρησε ζωντανό, ενώ ο Διαγόρας γνώρισε την ήττα με 2-0 από τα Χανιά με συνέπεια να διατηρηθεί ελάχιστα πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μόνο μαθηματικές της ελπίδες για παραμονή έχει η Ζάκυνθος μετά το 1-1 με τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος παραμένει εκτός διακεκαυμένης ζώνης. Αποχαιρετάει την κατηγορία η ουραγός Ρόδος μετά την εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Κηφισιά. Ο ΟΦ Ιεράπετρας διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τη γραμμή του υποβιβασμού παρά την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Εργοτέλη.

Ηρόδοτος - Καλαμάτα 2-1

Σκόρερ: 18′ Χαλκιαδάκης, 30′ Ποζατζίδης – 68′ Φελίπε

Νίκη - οξυγόνο που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη για την παραμονή σημείωσε ο Ηρόδοτος, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Καλαμάτας και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά του από τον Διαγόρα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Η «Μαύρη Θύελλα» έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Λουκίνα, με τον Ηρόδοτο στη συνέχεια με δύο γκολ στο 18' από τον Χαλκιαδάκη και στο 30' από τον Ποζατζίδη να πηγαίνει με 2-0 στα αποδυτήρια. Η Καλαμάτα ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, χάνοντας ευκαιρίες και βρίσκοντας τελικά τη μείωση του σκορ με τον Φελίπε στο 68'. Λίγο αργότερα ο Ηρόδοτος έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μπαρμπόσα, είχε δοκάρι με τον Χαλκιαδάκη αλλά κράτησε το προβάδισμα και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο που τον κρατάει στο παιχνίδι της σωτηρίας. Στις καθυστερήσεις πάντως η Καλαμάτα θα μπορούσε να είχε βρει την ισοφάριση, χάνοντας ακόμα μια μεγάλη στιγμή με σουτ του Φελίπε που πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο.

Ηρόδοτος (Βούζας): Κρόστα, Ασίγκμπα, Κόρτσαμ, Γκόμεζ, Μακρυδάκης, Αργκιλέσι, Μπαρμπόσα, Κάπελ (62′ Καντέ), Βρεττός, Χαλκιαδάκης, Ποζατζίδης

Καλαμάτα (Μπελά): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μαβινγκά (46′ Παυλίδης), Ματέους, Παπατόλιος, Μόζερ (87′ Σκεντεράι), Γρίβας (67′ Τσαγκαλίδης), Τάτος (46′ Φελίπε), Λουκίνας

Ρόδος - Κηφισιά 1-3

Σκόρερ: 40′ Μάρκοβιτς – 25′, 80' Κουϊρουκίδης, 93' Τετέι

Η ουραγός Ρόδος των πάρα πολλών προβλημάτων γνώρισε την ήττα με 1-3 από την Κηφισιά, αποτέλεσμα που σφραγίζει τον υποβιβασμό της, έχοντας βέβαια και την έφεση στην αφαίρεση των οκτώ βαθμών που εκκρεμεί. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν σε ακόμα ένα ματς με τερματοφύλακα έναν αμυντικό και συγκεκριμένα τον Σουλάι, διαθέτοντας μόλις 12 παίκτες στην αποστολή. Οι φιλοξενούμενοι με κεφαλιά του Κουϊρουκίδη πήραν το προβάδισμα στο 25', όμως η Ρόδος το πάλεψε να αντιδράσει και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με σουτ του Μάρκοβιτς έξω από την περιοχή στο 40' για το 1-1. Η αθηναϊκή ομάδα πήρε το πάνω χέρι στο δεύτερο μέρος και είχε τρεις καλές στιγμές με Μκρτσιάν και Οικονομίδη. Τελικά το γκολ ήρθε για την Κηφισιά στο 80' και πάλι με τον Κουϊρουκίδη, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-2, για να έρθει ο Τετέι στο 93' να γράψει το τελικό 1-3. Αξίζει να σημειωθεί πως για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν βρέθηκε στον πάγκο της Κηφισιάς καθώς νοσεί από κορονοϊό με συνέπεια ο Μαυρουδής να κοουτσάρει.

Ρόδος (Κουρμπανάς): Σουλάι, Νικολόπουλος, Χύσι, Μακρυδημήτρης, Μαρτσάκης, Μάρκοβιτς, Τσάβες, Καψάλης, Καραγεώργης, Δελαπόρτας, Παπάζογλου

Κηφισιά (Μαυρουδής): Αναγνωστόπουλος, Σμπώκος (62′ Πρίτσας), Μκρτσιάν, Γκότοβος, Σωτηράκος, Παπασάββας, Ντοριβάλ, Ρικάρντο Βαζ (74′ Τετέι), Οικονομίδης (62′ Μουστάκης), Κουϊρουκίδης, Καλλέργης

Χανιά - Διαγόρας 2-0

Σκόρερ: 83' Μπαΐροβιτς, 93' Κολλάς

Την ήττα με 2-0 στην έδρα των Χανίων γνώρισε ο Διαγόρας, αποτέλεσμα που τον κρατάει ελάχιστα πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Τα μεγάλα τρίποντα επί Εργοτέλη και Αστέρα Βλαχιώτη έστειλαν τον Διαγόρα με ψυχολογία στην Κρήτη και οι παίκτες του Προβίδα κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους. Κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα ως το 83ο λεπτό, όταν ο Μπαΐροβιτς με σουτ βρήκε δίχτυα για τα Χανιά, δίνοντας τους το προβάδισμα με 1-0. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κολλάς διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που διατήρησε τα Χανιά στη 2η θέση, έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. Τη δεδομένη στιγμή ο Διαγόρας με τέσσερα ματς να απομένουν διατηρείται εκτός επικίνδυνης ζώνης, αλλά μόλις με έναν βαθμό διαφορά από τον Ηρόδοτο.

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Φόμπι (46′ Καψάλης), Πατάπης, Παντεκίδης, Κογιέτε, Παναγιωτούδης, Κάρλος, Βασιλακάκης (57′ Κολλάς), Βασιλόγιαννης (87′ Ζιούλης), Μπαΐροβιτς (87′ Καλαϊτζάκης), Παράνο (65′ Βάρκας)

Διαγόρας (Προβίδας): Σκαφιδάς, Τάτσης, Ζούνης, Ρουγκάλας, Γιώργου, Μουμίν, Καρατάσιος, Τσιαντούλας, Σινγκ (77′ Σάιμπερτ), Μπαστιάνος, Παραστατίδης (67′ Μπούμπας)

ΟΦ Ιεράπετρας - Εργοτέλης 1-1

Σκόρερ: 19' πεν. Μεσιντόρο - 38' Απι σουτ, 83' Σαρρής

Ο ΟΦΙ κέρδισε πέναλτι στο 19', το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τον Εργοτέλη. Ο Μεσιντόρο έπεσε στην περιοχή, μετά από μονομαχία με τον Σαρρή. Στο 20' ο Μεσιντόρο εκτέλεσε, με τον Τσέλιο να πέφτει σωστά, δεξιά, αλλά να μην προλαβαίνει να αποκρούσει. Η απάντηση εκ μέρους του Εργοτέλη ήρθε στο 39', όταν ο Άπι με κοντινό πλασέ μέσα απ’ την περιοχή, έπειτα από πάσα του Κατσούρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε.

Ο διαιτητής απέβαλε τον Κοκκίνη στους πανηγυρισμούς, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο διαιτητής λόγω της έντασης που επικράτησε έδειξε κόκκινες σε αξιοματούχους των δυο ομάδων. Ο Εργοτέλης παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να βρει γκολ στο 83'. Ο Σερβιλάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Σαρρής με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-2.

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Μανουσάκης, Ντι Λορέντζο, Βιβάνκο, Ντέτλερ, Κατάλντι, Μπενίτεζ, Καλλιτσουνάκης, Λεμονής, Μούλερ, Μεσσιδόρο, Βουό.

Εργοτέλης (Μπαδήμας): Τσέλιος (46′ Τζελέπης), Κατσούρρι (66′ Ντουμάνης), Σερβιλάκης, Κόλα, Σαρρής, Νεράλ (74′ Αλεξάκης), Άμπι (61′ Πέιος), Βουτσάς, Κωστανάσιος, Κοκκίνης, Πατρινός (74′ Κουτάντος).

Ζάκυνθος - Αστέρας Βλαχιώτη 1-1

Σκόρερ: 82' Κούνια - 90' Μπούτνικ

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο ήταν κακό ποιοτικά, χωρίς σημαντικές ευκαιρίες πλην εκείνης του 35' με τον Μπάτροβιτς (νικήθηκε σε τετ α τετ), στο δεύτερο οι δύο ομάδες βρήκαν από ένα γκολ. Στο 82' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Κούνια. Η ομάδα της Λακωνίας, ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90'. Ο Φερέιρα ταλαιπώρησε την άμυνα της Ζακύνθου, έκανε τη σέντρα προς τον Μπούτνικ και ο φορ του Αστέρα με εξαρετικό διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

AΠΣ Ζάκυνθος: (Δημήτρης Νόλης – Χαλίντ Κάραμα): Μέντεζ, Καλλιβωκάς, Κούνια, Οντόνε, Νικολακόπουλος, Σούρμπης, Ζε Εσόνο, Εντουάρντο (86′ Λάμπογλου), Μπαζάν (65′ Ελ Γκανάσι), Τσιμέλι, Ρουκουά (65′ Κάμερον Σολ)

Αστέρας Βλαχιώτη: (Ηλίας Φυντάνης): Ιωαννίδης, Λάμτσε, Γκράτσοφ, Φουρλάνος, Πεχλιβανόπουλος, Λεωνιδόπουλος, Σοκολάροφ (85′ Αναστασόπουλος), Μπάτροβιτς (85′ Φλένσμποργκ), Μπούτνικ, Φερέιρα, Σιντορένκο (77′ Παπουλής)

Καλλιθέα - Καραϊσκάκης 4-2

Σκόρερ: 4', 57', 65', Μουνιέ, 27' Κυνηγόπουλος - 22', 62' πεν. Ντοναλντόνι

Ο Καραϊσκάκης παρατάχθηκε στο Ελ Πάσο χωρίς προπονητή, καθώς τόσο ο Κώστας Φρατζέσκος όσο και ο συνεργάτης Ηλίας Κώτσιος αποχώρησε. Οι Αρτινοί κατέβηκαν με προσωρινή λύση τον τεχνικό διευθυντή Θοδωρή Κάντα. Η αναμέτρηση ήταν one man show. Ο Αντονί Μουνιέ έκανε χατ τρικ, ενώ σκόρρε και ο Κυνηγόπουλος. Δύο τέρματα πέτυχε για τους φιλοξενούμενους ο Ντοναλντόνι.

Καλλιθέα (Βόκολος): Στρέζος, Μπουλούλης, Κύργιας, Σαντάνα, Βασιλούδης, Κυνηγόπουλος, Μανθάτης, Χατζηδίμπας, Ντιμίτριους, Μάλτσι, Μουνιέ.

Καραϊσκάκης (Ρούσσης – Κάντας): Λάζαρεβς, Μπεκατώρος, Πριόνας, Γιαννιώτης, Ντοναλντόνι, Κορέλας, Κρισμάρεβιτς, Βαφειάδης, Μίλιτς, Νταλακούρας, Γαλεάδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρόδοτος-Καλαμάτα 2-1
Καλλιθέα-ΑΕ Καραϊσκάκης 4-2
Ρόδος-Κηφισιά 1-3
ΟΦ Ιεράπετρας-Εργοτέλης 1-2
Ζάκυνθος-Αστέρας Βλαχιώτη 1-1
Χανιά-Διαγόρας Ρόδου 2-0
Αιγάλεω-Παναθηναϊκός Β' 2-1
Λεβαδειακός-ΑΕΚ Β' 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεβαδειακός 60 (27 ματς)
-----------------------------------
2. Χανιά 52 (29 ματς)
3. Καλλιθέα 52 (27 ματς)
4. Καλαμάτα 49 (28 ματς)
5. Κηφισιά 49 (29 ματς)
6. Αιγάλεω 43 (27 ματς)
7. Επισκοπή 42 (28 ματς)
8. ΑΕΚ Β' 42 (27 ματς)
9. Εργοτέλης 40 (28 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 33 (27 ματς)
11. Παναθηναϊκός Β' 31 (28 ματς)
12. Αστέρας Βλαχιώτη 29 (28 ματς)
13. Διαγόρας 28 (28 ματς)
-------------------------------------
14. Ηρόδοτος 27 (28 ματς)
15. ΑΕ Καραϊσκάκης 25 (28 ματς)
16. Ζάκυνθος 21 (29 ματς)
17. Ρόδος 16 (28 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Super League 1 και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.
*Στην Καλαμάτα έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ στη Ρόδο οκτώ βαθμοί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και εκκρεμεί η έφεση

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/4)
Διαγόρας-Ζάκυνθος
Αστέρας Βλαχιώτη-ΟΦ Ιεράπετρας
Εργοτέλης-Καλλιθέα
ΑΕ Καραϊσκάκης-Αιγάλεω
Παναθηναϊκός Β'-Ηρόδοτος
Καλαμάτα-Λεβαδειακός
ΑΕΚ Β'-Ρόδος
Κηφισιά-Επισκοπή
Ρεπό: Χανιά

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα