ΑΕΚ: Το «Σεραφείδειο» άνοιξε και επίσημα τις πύλες του (vids)

ΑΕΚ: Το «Σεραφείδειο» άνοιξε και επίσημα τις πύλες του (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το «Σεραφείδειο» άνοιξε και επίσημα τις πύλες του (vids)

bet365

Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ καθώς το «Σεραφείδειο» στα Σπάτα εγκαινιάστηκε και επίσημα φιλοξενώντας το παιχνίδι της ΑΕΚ Β' με τον Ηρόδοτο. Τιμήθηκε η μνήμη του τεράστιου Στέλιου Σεραφείδη, το «παρών» έδωσε φυσικά και ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την ΑΕΚ καθώς το νέο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, το «Σεραφείδειο», που πήρε το όνομά του από τον τεράστιο Στέλιο Σεραφείδη άνοιξε και επίσημα τις πύλες του. Έχοντας πάρει άδεια για να φιλοξενεί τις αναμετρήσεις της δεύτερης ομάδας της Ένωσης εγκαινιάστηκε για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Super League 2 μεταξύ της ΑΕΚ Β' και του Ηρόδοτου.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς το «Σεραφείδειο», όπως φυσικά και η «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» στην οποία θα μπει η ΑΕΚ από τη νέα σεζόν, αποτελούν δύο έργα πνοής που εκτοξεύουν τον σύλλογο. Για πρώτη φορά η αποστολή της ΑΕΚ Β' μπήκε στα ολοκαίνουργια αποδυτήρια του «Σεραφείδειου» για επίσημη αναμέτρηση, έχοντας πραγματοποιήσει προχθές και την πρώτη της προπόνηση εκεί. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έκανε την εμφάνισή του και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και δημιουργός αυτού του «στολιδιού» στα Σπάτα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος πέρασε μέσα από το γήπεδο και καταχειροκροτήθηκε, παίρνοντας στη συνέχεια τη θέση του στις εξέδρες.

Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την ομάδα της ΑΕΚ Β' στην πρώτη επίσημη είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο του «Σεραφείδειου» από τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το νέο γήπεδο του προπονητικού κέντρου. Το όριο της προσέλευσης στις εξέδρες γι' αυτή τη φάση της αδειοδότησης ήταν 1000 φίλαθλοι, ενώ στην πορεία θα φτάσει ως τις 3000.

«Για την ΑΕΚ και για όλους μας. Είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας. Εντάξει μάγκες. Μπείτε μέσα να το ευχαριστηθείτε, για σας, για τον κόσμο που σας βλέπει και για τον κυρ-Στέλιο που σας βλέπει από εκεί πάνω», ανέφερε ο προπονητής Νίκος Παναγιωτάρας στην ομιλία του προς τους παίκτες της ΑΕΚ Β' στα αποδυτήρια, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ο όρκος νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ηρόδοτος παρέδωσε στον CEO της ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά μπροστά από τη φωτογραφία του Στέλιου Σεραφείδη στην είσοδο του γηπέδου το αναμνηστικό δώρο (δύο μαχαίρια που έφεραν στη λεπίδα τους τα ονόματα των δύο συλλόγων) για τον πρώτο ιστορικό αγώνα στο «Σεραφείδειο», ενώ πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σεραφείδη, του οποίου τα παιδιά έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες.

Για την ιστορία, η πρώτη ενδεκάδα της ΑΕΚ Β' που έδωσε τον πρώτο αγώνα στο «Σεραφείδειο» αποτελούταν από τους Χατζηεμμανουήλ, Παρρά, Λάτσι, Κορνέζο, Ραντόνια, Μπάμπη, Γερολέμου, Γιούση, Ε. Χριστόπουλο, Τζούντα Γκαρσία και Ιατρούδη.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Μελισσανίδης κατέβηκε στους εσωτερικούς χώρους του «Σεραφείδειου» πραγματοποιώντας ακόμα μια επιθεώρηση και σύσκεψη με τους συνεργάτες του, κάνοντας και όλες τις απαραίτητες παρατηρήσεις για τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν στη συνέχεια μετά το σημερινό test event.

Κάτι επίσης που έχει επισημανθεί, αλλά χρειάζεται να τονιστεί εκ νέου, είναι πως όλος ο σχεδιασμός του «Σεραφείδειου» έγινε με τρόπο ώστε να θυμίζει το παλιό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το «Νίκος Γκούμας», κάτι που είναι εμφανές στους εσωτερικούς χώρους και κυρίως στην κεντρική πρόσοψη με τα τουβλάκια.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα