Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στα e-sports, με τις... ευλογίες των Techitserious!

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στα e-sports, με τις... ευλογίες των Techitserious!

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στα e-sports, με τις... ευλογίες των Techitserious!

bet365

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου παίζει μπάλα και στα... e-sports με την πολύτιμη βοήθεια των μετρ του είδους «Techitserious» και μέσω του Gazzetta αποκαλύπτουν το νέο τους, ξεχωριστό εγχείρημα!

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου πρωτοπορεί, για τα δεδομένα του επαρχιακού ποδοσφαίρου και των «μικρών» εγχώριων κατηγοριών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ίδρυσε την πρώτη της ομάδα e-sports, η οποία συμμετέχει μάλιστα σε τουρνουά FIFA!

Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, οι κυανόλευκοι επιχείρησαν να μπουν δυναμικά στον διαδικτυακό αθλητισμό και το κατάφεραν, πρωταγωνιστώντας, σε αγωνιστικό επίπεδο, στην πρώτη τους συμμετοχή σε πρωτάθλημα (VGL), ενώ κατά την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, συμμετέχουν σε μία διεθνή διοργάνωση, ονόματι VPG, στην οποία συμμετέχουν μόνο ομάδες του εξωτερικού. Τα πηγαίνουν περίφημα.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται με την πολύτιμη βοήθεια των γνωστών, φανατικών οπαδών της Νίκης Βόλου και γνωστούς Youtubers, Techitserious! Τα αδέρφια Τσιντσίνη, με πάνω από 400.000 subscribers στο Youtube, αριθμός που τους καθιστά σε ένα από τα κορυφαία κανάλια της ελληνικής κοινότητας, βρίσκονται στο πλευρό της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και των συντελεστών της ομάδας του e-sports, προωθώντας τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας και στηρίζοντας τις προσπάθειές τους.

Ο μεγαλύτερος αδερφός της αγαπημένης ελληνικής διαδικτυακής παρέας, κ. Μιχάλης Τσιντσίνης, μίλησε στo Gazzetta για το εγχείρημα της αγαπημένης του ομάδας, καθώς και για τον τρόπο που εκείνος και τα αδέρφια του βοηθούν τη Νίκη, στο συγκεκριμένο πλαίσιο:

«Ως φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, θεωρούμε σημαντικό που η ομάδα μας μπαίνει σε αυτό το κομμάτι, διότι πλέον είναι πολλές οι ελληνικές ομάδες που το πράττουν, όπως ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κτλ. Είναι κάτι που γιγαντώνεται σιγά-σιγά. Στο παγκόσμιο στερέωμα, υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις στα e-sports και ο κόσμος που τα παρακολουθεί είναι ανάλογος εκείνου που παρακολουθεί και τους κανονικούς αγώνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η διοίκηση αντιλαμβάνεται τη νέα εποχή και μπαίνει δυνατά σε αυτό το κομμάτι.

Από την πλευρά μας, κοινοποιούμε στα δικά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας και τα αποτελέσματά της και προσκαλούμε, όποτε αυτό μας ζητηθεί, κόσμο να συμμετάσχει στην ομάδα μας, γιατί, κατά καιρούς, γίνονται tryouts. Το κοινό μας παίζει FIFA, οπότε συχνά το καλούμε να συμμετάσχει σε αυτά, προκειμένου οι ιθύνοντες της ομάδας να έχουν να επιλέξουν αγωνιστικό υλικό από μία μεγαλύτερη "δεξαμενή" παικτών. Ελπίζουμε κι εμείς να μπορέσουμε να βρούμε τον χρόνο, μελλοντικά, να αποτελέσουμε μέλη της ομάδας, έστω κάποιος από τους τρεις μας».

a

«Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα για την πόλη μας»

Από τη μεριά του, ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Νίκος Χαλμπές, υποστήριξε πως οι κυανόλευκοι επιθυμούν να «παντρέψουν» την πρώτη ομάδα και τις αγωνιστικές της δραστηριότητες με τα e-sports, με σκοπό να έρθουν κοντά στον σύλλογο περισσότερα παιδιά κι έφηβοι, προκειμένου να μη σταματήσει ποτέ η παραγωγική διαδικασία Νικιωτών, μέσω των σύγχρονων τάσεων.

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα για το μέγεθος της πόλης μας, της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Είναι κάτι που δεν "τρέχουν" πολλές ομάδες στο εγχώριο αθλητικό γίγνεσθαι, πρόκειται, όμως, για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που, τουλάχιστον στο εξωτερικό, έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη κι ευελπιστούμε την ίδια ανάπτυξη να έχει κι εδώ. Ξεκινήσαμε πέρσι τον Σεπτέμβριο, με την ομάδα FIFA, συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της VGL και, σαν πρώτη παρουσία, τα πήγαμε εξαιρετικά. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε εγχώρια κι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως κάναμε φέτος, και, παράλληλα με την ομάδα του FIFA, να κάνουμε ακόμα ένα αγωνιστικό τμήμα για το παιχνίδι Pro Evolution Soccer, να ιδρύσουμε τμήματα και σε παιχνίδια στρατηγικής, όπως το Lol και η Dota και, ίσως, σε Fortnite και Counter Strike.

Φυσικά, ο διά ζώσης αγωνιστικός τομέας με τα e-sports είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Κατά βάση, απευθύνεται σε άτομα μικρότερης ηλικίας κι ίσως, με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να καταφέρουμε να φέρουμε τα παιδιά και τους έφηβους πιο κοντά στην ομάδα μας και στο γήπεδο. Θέλουμε να "παντρέψουμε" αυτά τα δύο πράγματα, ο σύλλογος της Νίκης είναι ένας κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Τα e-sports είναι ένα φαινόμενο της εποχής, όσο προχωρά κι η τεχνολογία μας, πρέπει να συμβαδίσουμε με αυτά, είναι μία τάση που φαίνεται να καθιερώνεται, θέλουμε να εξελιχθούμε, βάσει αυτού, να μπούμε δυναμικά και να εδραιωθούμε σε αυτήν την αγορά».

«Εχουμε ποιότητα για να κάνουμε το κάτι παραπάνω»

a

Επί του αμιγώς αγωνιστικού σκέλους, όσον αφορά sτην ομάδα e-sports της Νίκης Βόλου, μίλησε ο μάνατζέρ της, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας e-sports, στο παιχνίδι FIFA, που, σε πρώτη φάση, περιέγραψε την πορεία της ομάδας, στη μία αγωνιστική σεζόν που έχει ήδη συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της VGL, αλλά και αυτήν στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, στη διεθνή διοργάνωση VPG:

«Αρχικά, ήμασταν μία καινούρια ομάδα, με παίκτες που όλοι μας αγωνιζόμασταν, για πρώτη φορά, σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, όπως το VGL. Ξεκινώντας, οι προσδοκίες μας ήταν χαμηλές, γιατί το να ξεχωρίζαμε, σε πρώτη φάση, φάνταζε πολύ δύσκολο για εμάς. Παίζοντας το ποδόσφαιρο που ξέραμε και μας άρεσε, όμως, φάνηκε πως έχουμε την ποιότητα, για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Τερματίσαμε στην πέμπτη θέση, ενώ θα μπορούσαμε να μπούμε και στην τετράδα, ενώ προκριθήκαμε και στον τελικό κυπέλλου, αποκλείοντας στον ημιτελικό την ομάδα της ΑΕΚ.

Κατά την τρέχουσα σεζόν, αγωνιζόμαστε σε ένα καινούριο πρωτάθλημα, το VPG, ξένο, στο οποίο αγωνιζόμαστε με ομάδες από το εξωτερικό, από διάφορες χώρες. Είναι μία καινούρια εμπειρία για εμάς, πρώτη φορά μπαίνουμε σε μία τέτοια διαδικασία όλοι μας. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, έχουμε καλά αποτελέσματα, βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, με διαφορά έξι βαθμών από την κορυφή. Έχουμε μπροστά μας ένας ολόκληρος γύρος, στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει κάποιες ποιοτικές μεταγραφές, οι οποίες μας ανέβασαν κάπως επίπεδο, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα».

Πώς προετοιμάζεται μία ομάδα e-sports για τους αγώνες της, μέρα με τη μέρα:

«Κάνουμε προπονήσεις πριν τους αγώνες, παίζοντας μεταξύ μας. Σαν προθέρμανση. Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, τις μέρες που έχουμε και τις αγωνιστικές. Βέβαια, έχουμε επαφή κάθε μέρα. Συζητάμε διαδικτυακά για τους αγώνες μας, πριν και μετά, τί πήγε σωστά και τί λάθος. Ως μάνατζερ, συζητώ με τον προπονητή μας και τον βοηθό του, τους κ.κ. Συρίγο και Ντάνο, σχετικά με τα πλάνα, τις τακτικές μας και το πώς θέλουμε να παίζει η ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα, λέγοντας:

«Με την Εθνική Ελλάδας, τον περασμένο μήνα, συμμετείχαμε σε δύο διοργανώσεις, στο EFA και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πρώτη, φτάσαμε μέχρι τον προημιτελικό κι αποκλειστήκαμε από την Ισπανία, ενώ στη δεύτερη αποκλειστήκαμε στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας τρίτοι στις τέσσερις ομάδες. Φυσικά, παραμένω προπονητής της ομάδας και θέλω να δώσω τα εύσημα στον βοηθό μου, τον κ. Σταυρίδη, ο οποίος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο εγώ δεν μπορούσα να συμμετέχω καθημερινά στις δραστηριότητές μας, λόγω φοιτητικών μου υποχρεώσεων».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα