Καραϊσκάκης - ΑΕΚ Β' 0-1: Διπλό στην Άρτα και επιστροφή στις νίκες για την Ένωση (vids)

Newsroom
Καραϊσκάκης - ΑΕΚ Β' 0-1: Διπλό στην Άρτα και επιστροφή στις νίκες για την Ένωση (vids)

bet365

Η ΑΕΚ Β' πέρασε νικηφόρα από την Άρτα επικρατώντας με 0-1 του Καραϊσκάκη και επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα για τον Αλέξη Γκολφίνο.

Στην Άρτα άνοιξε το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Super League 2 με την ΑΕΚ Β' να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές επικρατώντας με 0-1 του Καραϊσκάκη. Το γκολ του 17χρονου Γκολφίνου (το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα) ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ανέβηκαν στην 3η θέση, με τον Καραϊσκάκη να παραμένει μία ανάσα από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Η ομάδα της Άρτας ήταν αυτή που θα μπορούσε να είχε πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Γκίνης σε δύο μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων είπε «όχι» κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Μόλις στο 3' ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε την προσπάθεια του Ενρίκε, ενώ στο 31' πάλι ο Γκίνης σταμάτησε με καθοριστική επέμβαση το πλασέ του Μίλιτς αυτή τη φορά. Η ΑΕΚ Β' είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες με εξαίρεση το σουτ του Μουστακόπουλου στο 32' που μπλόκαρε ο Λαζάρεφς. Ο Καραϊσκάκης είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 40' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Κλιγγόπουλος με τον ώμο κατάφερε να βρει δίχτυα, αλλά η σημαία του βοηθού είχε σηκωθεί υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, η ΑΕΚ Β' κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια αμυντική ολιγωρία του Καραϊσκάκη και να ανοίξει το σκορ. Ο Γιαννούτσος έβγαλε τη σέντρα, ο Πριόνας δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Γκολφίνος που καραδοκούσε με σουτ έκανε το 0-1, με τον 17χρονο επιθετικό να σημειώνει το πρώτο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο 57' η ΑΕΚ Β' πλησίασε και σε ένα δεύτερο γκολ με τον Τζούντα Γκαρσία να γυρίζει, αλλά τον Γιούση να μην καταφέρνει να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το 0-1 ως το τέλος, φεύγοντας από την Άρτα με τους τρεις βαθμούς. Πάντως ο Καραϊσκάκης έχασε τεράστια ευκαιρία στο 79' όταν ο Ναζίμ αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκίνη, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ξανά σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την κεφαλιά του Γαλεάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ Β' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να βρει και ένα δεύτερο τέρμα. Αρχικά ο Γιούσης πέρασε και τον Λαζάρεφς αλλά σούταρε πάνω στον Φαν Ίπερεν που βρισκόταν ακριβώς πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κοσίδης που πήρε το ριμπάουντ σημάδεψε με σουτ το δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

Καραϊσκάκης (Φραντζέσκος): Λαζάρεφς, Πριόνας, Τάμπας, Κρισμάρεβιτς, Κορέλας (60' Ναζίμ), Ντοναλντόνι, Μίλιτς, Κλιγγόπουλος, Φαν Ίπερεν, Βαφειάδης (60' Νταλακούρας), Ενρίκε (60' Γαλεάδης)

ΑΕΚ Β' (Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Ραντόνια (90' Σταμούλης), Γιαννούτσος, Λάτσι, Κορνέζος, Μουστακόπουλος, Ρουκουνάκης (75' Παρράς), Γιούσης, Τζούντα Γκαρσία (90' Γεωργέας), Μιτάι, Γκολφίνος (70' Κοσίδης)

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/2

Καραϊσκάκης - ΑΕΚ Β' 0-1

Κυριακή 20/2

Αστέρας Βλαχιώτη - Επισκοπή (14:00)
Παναθηναϊκός Β' - Καλαμάτα (14:30)
ΟΦ Ιεράπετρας - Αιγάλεω (14:45)
Ζάκυνθος - Ηρόδοτος
Χανιά - Λεβαδειακός
Διαγόρας - Ρόδος
Εργοτέλης - Κηφισιά

Ρεπό: Καλλιθέα

Η Βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 38 (18 ματς)
-----------------------------------
2. Καλλιθέα 34 (16 ματς)
3. ΑΕΚ Β' 32 (18 ματς)
4. Καλαμάτα 31 (16 ματς)
5. Αιγάλεω 31 (18 ματς)
6. Χανιά 28 (18 ματς)
7. Κηφισιά 27 (17 ματς)
8. Εργοτέλης 24 (17 ματς)
9. Παναθηναϊκός Β' 24 (18 ματς)
10. ΟΦ Ιεράπετρας 23 (16 ματς)
11. Επισκοπή 23 (17 ματς)
12. Ρόδος 19 (15 ματς)
13. Καραϊσκάκης 17 (18 ματς)
------------------------------------
14. Διαγόρας 16 (18 ματς)
15. Ηρόδοτος 14 (18 ματς)
16. Αστέρας Βλαχιώτη 13 (17 ματς)
17. Ζάκυνθος 4 (15 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.

*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο 26/2

ΑΕΚ Β' - Εργοτέλης (14:45)

Κυριακή 27/2 (14:45)

Καλαμάτα - Καραϊσκάκης
Κηφισιά - Αστέρας Βλαχιώτη
Επισκοπή - Διαγόρας
Ρόδος - Χανιά
Λεβαδειακός - Ζάκυνθος
Ηρόδοτος - ΟΦ Ιεράπετρας
Αιγάλεω - Καλλιθέα

Ρεπό: Παναθηναϊκός Β'

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα