Super League 2: Η Ζάκυνθος δικαιώθηκε στο Διαιτητικό και μπαίνει στο πρωτάθλημα

Δημήτρης Σαμόλης
Super League 2: Η Ζάκυνθος δικαιώθηκε στο Διαιτητικό και μπαίνει στο πρωτάθλημα

bet365

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τη Ζάκυνθο και πλέον η Super League 2, που κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο (30-31/10), θα πρέπει να την εγγράψει στο πρωτάθλημα. Πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα στη Λίγκα και στην ομάδα του Ιονίου νησιού.

Την Παρασκευή (29/10) εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η αίτηση της Ζακύνθου να ακυρώσει την προκήρυξη της Super League 2, ζητώντας να συμμετάσχει σε αυτό μετά τον αρχικό αποκλεισμό της. Λίγες ώρες μετά η ομάδα του Ιονίου νησιού είδε να δικαιώνεται και πλέον η Λίγκα θα πρέπει να την εγγράψει στο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σαββατοκύριακο (30-31/10). Η έναρξη της SL2 δεν μπλοκάρεται. Κατά την 1η αγωνιστική η Ζάκυνθος θα έχει ρεπό και ακολούθως θα γίνει νέα κλήρωση ώστε να προκύψει η σειρά των αγώνων της, ώστε να παίξει εμβόλιμα.

Υπάρχει όμως μια σημαντική παράμετρος. Η Επιτροπή ιδιότητας Μεταγραφών απέρριψε την αίτηση της Ζακύνθου για έκδοση δελτίων (οι νησιώτες ζητούν να κάνουν τους ερασιτέχνες επαγγελματίες) και πλέον η ομάδα θα προσφύγει στο Διαιτητικό. Αν το Διαιτητικό απορρίψει την προσφυγή, τότε η Ζάκυνθος δεν θα έχει παίκτες για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, το Σάββατο (30/10) θα γίνει διοικητικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα συμμετάσχουν οι Κυανοκίτρινοι.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Δέχεται εν μέρει την αίτηση-προσφυγή της ΠΑΕ Ζάκυνθος 1961 με αριθμ. πρωτ. 24052/26.10.2021 κατά της Superleague 2. Ακυρώνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Superleague 2 αγωνιστικής περιόδου 2021-22, ως προς το μέρος αυτής κατά το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος Superleague 2 της ίδιας περιόδου και η αιτούσα-προσφεύγουσα».

Η ανακοίνωση της Super League 2 για το Δ.Σ.:

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 30.10.21 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1) Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ μετά από προσφυγή της ΠΑΕ Α.Π.Σ. Ζακύνθου

2) Διάφορα θέματα

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα