Ο Καραπιάλης της ΑΕΛ με «αριθμούς» (vids)

Ο Καραπιάλης της ΑΕΛ με «αριθμούς» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Καραπιάλης της ΑΕΛ με «αριθμούς» (vids)

bet365

Ο «Βασιλομπίλαρος» επέστρεψε στους «βυσσινί» και θα συνεχίσει από άλλο πόστο στην ομάδα που αγάπησε και λατρεύτηκε.

Ο Βασίλης Καραπιάλης φορά και πάλι τα «βυσσινί». Ενας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η σύγχρονη, και όχι μόνο, Ελλάδα αποτελεί και πάλι μέλος της ΑΕΛ όπου έγραψε τις πρώτες «χρυσές» σελίδες της μεγάλης του καριέρας.


Γνωρίζοντας καντάρια μπάλας όσο λίγοι γύρισε στην ομάδα που αγαπά από μικρό παιδί και δεν είναι τυχαίο πως πιτσιρικάς ακόμη στον Τοξότη, απέρριψε το 1984 πρόταση του ΟΦΗ να κατηφορίσει στο Ηράκλειο καθώς «περίμενε» τη Λάρισα.

Ο «Βασιλομπίλαρος» έμεινε στο Αλκαζάρ από το 1985 μέχρι το 1991, όταν και η τότε διοίκηση πήρε την απόφαση να τον πουλήσει ώστε να εξοικονομήσει χρήματα. Εκείνος ποτέ δεν έκρυψε πως επιθυμούσε να μείνει στον κάμπο παρότι είχε ξεκινήσει η αγωνιστική καθίζηση της ΑΕΛ, όμως από τη στιγμή που έχοντες τα «ηνία» ήταν ανένδοτοι έθεσε ουσιαστικά βέτο ώστε συνεχίσει στον Ολυμπιακό, όπως και τελικά έγινε. Στο λιμάνι άφησε επίσης το στίγμα του, μέχρι το καλοκαίρι του 2000 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Στα 56 του πια γυρνά σπίτι του και ας θυμηθούμε τον Καραπιάλη του κάμπου με αριθμούς.

19 Οκτωβρίου 1985 ντεμπουτάρισε με τα «βυσσινί» σε ένα 2-2 με την ΑΕΚ.

179 είναι τα επίσημα παιχνίδια που έπαιξε με τη φανέλα της ΑΕΛ.

35 είναι τα γκολ που σημείωσε σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.

1 εκατομμύριο δραχμές λέγεται τότε πως δαπάνησε η ΑΕΛ να τον αποκτήσει από τον Τοξότη. Τα τότε ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο ΟΦΗ λίγους μήνες έδινε περισσότερα από 2, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

170 εκατομμύρια δραχμές γράφοταν τότε πως κόστισε η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

1 πρωτάθλημα κατέκτησε με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Από τις ενέργειές του μέσα στο γήπεδο έχεις να θυμηθείς πολλά, όπως εκείνο το γκολ του στην Ελβετία με την Ξαμάξ. Ομως για ενέργειές του όπως εκείνη με τον Πανσερραϊκό υπήρχε στο γήπεδο ένα πανό που έγραφε «Καραπιάλη you are magic».

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα