Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό, απόφαση μέχρι την άλλη εβδομάδα

Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό, απόφαση μέχρι την άλλη εβδομάδα

Δημήτρης Τομαράς
Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό, απόφαση μέχρι την άλλη εβδομάδα

bet365

Το Διαιτητικό εκδίκασε το απόγευμα της Τρίτης την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση για τις ομάδες της Football League. Στόχος να βγει απόφαση έως την άλλη εβδομάδα.

Η Λάρισα είχε αποφασίσει να προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και να ζητήσει να ακυρωθεί η εντελώς παράνομη - κατά την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ - απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. η οποία σύμφωνα με πάντα την ΑΕΛ «αγνοώντας παντελώς το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί μη τροποποίησης κανονισμών, αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία τον Διευθυντή Αδειοδότησης, αλλά και τις Επιτροπές Αδειοδοτήσεων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ώστε να μην επιβληθούν ποινές (απαγόρευση μεταγραφών – περιορισμοί μεταγραφών) σε 10 ομάδες της Super League 2 από τις νεοεισαχθείσες στις οποίες ο Διευθυντής Αδειοδοτήσεων και οι Επιτροπές Αδειοδοτήσεων δεν χορήγησαν άδεια ισότιμης συμμετοχής στην Super League 2.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του». Κάτι που φυσικά έγινε πράξη και η προσφυγή κατατέθηκε για να εκδικαστεί τελικώς το απόγευμα της Τρίτης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στην εκδίκαση και υπήρξε και λεκτική ένταση με τη νομική πλευρά της ΕΠΟ (ενώ υπήρξαν και παρεμβαίνουσες ΠΑΕ υπέρ της ΕΠΟ επί της διαδικασίας). Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ ζήτησε το Διαιτητικό να ακυρώσει την παράνομη - όπως την ανέφερε - αυτή απόφαση και σχολίασε πως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Ο Κούγιας δεν ζητάει μόνο να ανατραπεί αυτή η απόφαση για τις ομάδες της Football League αλλά ζητάει και έκπτωση του προεδρείου της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ μέσω των νομικών της διευκρίνισε πως ελήφθη η καλύτερη και πιο σωστή απόφαση για τα δεδομένα της κατηγορίας και ότι παρανομία δεν υπήρξε. Το Διαιτητικό θα συνεδριάσει άμεσα και η επιδίωξη είναι να βγάλει απόφαση το αργότερο έως την άλλη εβδομάδα.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα