Ξάνθη: Η ομάδα οικονομικών εγκλημάτων στο Σίδνεϊ ξεκίνησε τις έρευνες για την υπόθεση του Μπιλ Πάπας

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ξάνθη: Η ομάδα οικονομικών εγκλημάτων στο Σίδνεϊ ξεκίνησε τις έρευνες για την υπόθεση του Μπιλ Πάπας

bet365

Σύμφωνα με την «The Australian», η ομάδα οικονομικών εγκλημάτων της Νέας Νότιας Ουαλίας (πολιτεία της οποίας είναι πρωτεύουσα το Σίδνεϊ) ξεκίνησε την επίσημη έρευνά της για τη Forum Finance και τον ιδρυτή της Μπιλ Πάπας, κατόπιν τις σοβαρές καταγγελίες για απάτη 400 εκατομμυρίων δολαρίων με θύματα τη Westpac και δύο άλλες τράπεζες. 

Η αστυνομία της ΝΝΟ παρέπεμψε τις έρευνες στην ομάδα οικονομικών εγκλημάτων στα τέλη Ιουλίου, κατόπιν τις καταγγελίες που υπήρξαν για δόλιες δραστηριότητες που σχετίζονται με μισθώσεις εξοπλισμού. Μάλιστα, τότε ο Πάπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από το διοικητικό συμβούλιο της Σίδνεϊ Ολίμπικ.

Η Ομάδα Οικονομικών Εγκλημάτων αποφάσισε τώρα να ξεκινήσει επισήμως την έρευνα, η οποία, ανάλογα με το υλικό και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρέχονται, μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση στο δικαστήριο.

«Οι άνθρωποι της ομάδας του οικονομικού εγκλήματος ερευνούν την υπόθεση. Δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε τη Δευτέρα (13/9) εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Westpac, η γαλλική τράπεζα Societe Generale και η ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking Corporation έχουν προβεί σε καταγγελίες χωριστά στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εναντίον της Forum, του κ. Πάπας και του συνεργάτη του Βιτσέντσο Τεσοριέρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπάς βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 21 Ιουνίου, ενώ δεν εμφανίστηκε στην προγραματισμένη συνάντηση στο Περθ στις 15 Ιουνίου με τη διοίκηση της WesTrac για να εξηγήσει τις φερόμενες παρατυπίες. Στη συνέχεια δικαιολόγησε τη μη επιστροφή του στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ αργότερα είπε ότι δεν έχει χρήματα για να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής του.

Σε προηγούμενο δημοσίευμά της, η ιστοσελίδαtheaustralian.com.au, αναφέρει ότι «ο Γιαμουρίδης έλαβε το ποσό των 10.7 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 20 συναλλαγών που έγιναν μεταξύ του Ιουνίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2020, από οντότητα που άνηκε στη Forum (τη Forum Group Financial Services), χωρίς να έχει κάποιο σχετικό δικαίωμα».

Και συνέχιζε, τονίζοντας πως «ο κύριος Πάπας είχε με τον κύριο Γιαμουρίδη την Mazcon Investments Hellas IKE στη Θεσσαλονίκη. Η Mazcon είχε διαθέσει το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως επένδυση για την ιδιοκτησία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ξάνθη».

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα