Τι ζητά η Super League 2 για τη συμμετοχή των Β' ομάδων!

Gazzetta team
Τι ζητά η Super League 2 για τη συμμετοχή των Β' ομάδων!

bet365

Η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας έχει ορισμένα «αιτήματα» ώστε να δεχθεί τη συμμετοχή των Β' ομάδων στη λίγκα της

Ο χρόνος «κυλά» και σταδιακά θα διαμορφώνονται τα δεδομένα για το «πώς» θα λειτουργήσει την επόμενη σεζόν η Super League 2. Οι εξαγγελίες της πλευράς Αυγενάκη που αύξησαν τα κριτήρια συμμετοχής στην κατηγορία που θα διαμορφωθεί (350.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και 150.000 ευρώ εγγυητική), δημιούργησαν νέα δεδομένα και παραμένει «έωλο» αν θα βρεθούν 32 ομάδες που θα τα πληρούν (οι άλλες 4 της SL2 που θα έχει 36 θα είναι οι Β' ομάδες των «μεγάλων»), ενώ η διοργανώτρια αρχή της σε σημερινό (15/6) Δ.Σ. όρισε τη σέντρα για τη νέα χρονιά στις 12/9.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως «Συναινεί κατ’ αρχήν στη συμμετοχή τεσσάρων Β ομάδων της SL1 στο πρωτάθλημα, υπό προϋποθέσεις τις οποίες θα καταθέσει στην ΕΠΟ και την Super League 1».

Ετσι ξεκίνησαν σχετικές επαφές με «διαιτητή» την ΕΠΟ και το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ομως σε πρώτη φάση παρατηρήθηκαν διαφωνίες που προκάλεσαν την παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε ουσιαστικά συναίνεση ώστε να βρεθεί λύση.

Οι «προϋποθέσεις» που θέτει η SL2 ώστε να δεχθεί τις 4 Β' Ομάδες στους κόλπους της είναι ουσιαστικά ορισμένα «αιτήματα», που συνοψίζονται στα εξής:

Α) Η Super League 1 να δεχθεί ώστε το 1+1 να γίνει 2+1, δηλαδή την επόμενη σεζόν να ανέβουν από τη Super League 2 οι δύο πρώτες ομάδες και η 3η να παίξει μπαράζ (υποβιβασμός από την SL1 του 13ου και 14ου, μπαράζ ο 12ος). Παράλληλα η «μεγάλη» κατηγορία να βοηθήσει τη «μικρή» ώστε να βρει τηλεοπτική στέγη.

Β) Οι Β' ομάδες να μην μετέχουν στα έσοδα της SL2 (τηλεοπτικά, στοίχημα κτλ), να μην ψηφίζουν στο Δ.Σ. της και να μπορούν να συμμετάσχουν στα play off (αντίθετα θα λαμβάνουν μέρος στα play out).

Γ) Οι Β' ομάδες να έχουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα 8 παίκτες κάτω των 23 ετών και 3 άνω αυτού του ηλικιακού περιορισμού.

Δ) Οι ομάδες της Super League 2 να μπορούν επίσης να δημιουργήσουν Β' ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Γ' Εθνική.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα