Η συμμετοχή στη Super League 2 «κοστίζει» 500.000 ευρώ!

Gazzetta team
Η συμμετοχή στη Super League 2 «κοστίζει» 500.000 ευρώ!

bet365

Η αύξηση του ποσού για «μίνιμουμ» μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική σε 350.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα, θα αυξήσει τις πιθανότητες να μην υπάρξουν στη (νέα) κατηγορία ομάδες που θα «σκάσουν». Η σέντρα ορίστηκε για τις 12/9

Διαμορφώνεται πλέον το τοπίο για τη νέα Super League 2 και τοποθετούνται το κομμάτια του παζλ του πώς θα λειτουργεί η κατηγορία την επόμενη σεζόν, με γνώμονα τις προϋποθέσεις που τίθενται από το Υπουργείο.

Τα σημερινά (15/6) νεότερα από την πλευρά του Λευτέρη Αυγενάκη είναι πως «δυσκολεύουν» κατακόρυφα τα κριτήρια συμμετοχής, καθώς το μετοχικό κεφάλαιο που πρέπει να έχει κάθε ομάδα θα αυξηθεί στα 350.000 ευρώ και η εγγυητική στα 150.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως για να συμμετάσχει μία ομάδα θα πρέπει να έχει «εξασφαλισμένο» μισό εκατομμύριο ευρώ, κάτι που σε μεγάλο βαθμό κάνει εφικτή τη βιωσιμότητά της και μειώνει τις πιθανότητες να «βαρέσει κανόνι», σε ελεύθερα ελληνικά, στο μέλλον, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους (παίκτες, προπονητές κτλ).

Μάλιστα μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες, κάτι που δυσχαιρένει το ενδεχόμενο να βρεθούν 36 ομάδες ώστε να δηλώσουν συμμετοχή. Το μεγαλύτερο «πρόβλημα» θα το έχουν οι ομάδες της Γ' που θα προβιβαστούν, αφού τα μπαράζ ανόδου ολοκληρώνονται στις 11 Ιουλίου και σε περίπου 2 εβδομάδες θα πρέπει να έχουν «τρέξει» όλα τα ζητήματα.

Την ίδια στιγμή η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου και μάλιστα σκοπεύει ώστε να ζητήσει από τους αρμόδιους να έχουν εμβολιαστεί και οι παίκτες, ενώ επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα να αυξηθούν οι ομάδες που προβιβάζονται. Για αυτό και θα αιτηθεί το 1-1 (απευθείας ο πρώτος, μπαράζ δεύτερος), να γίνει 2-1 (ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι, ο τρίτος μπαράζ).

Παράλληλα επειδή θα υπάρξουν play off και play out οι Β' ομάδες θα μπορούν να συμμετάσχουν στα δεύτερα αλλά όχι στα πρώτα, αφού ούτως ή άλλως δεν έχουν δικαίωμα ανόδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα