Superlig: Επεκτάθηκε μέχρι τις 5 Μαρτίου η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία, τι αλλάζει για τον Κίτσιου

Σωτήρης Μυκονίου
Superlig: Επεκτάθηκε μέχρι τις 5 Μαρτίου η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία, τι αλλάζει για τον Κίτσιου

bet365

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για την χώρα μέχρι τις 5 Μαρτίου αλλάζοντας το ειδικό καθεστώς που είχε θεσπίσει για τους παίκτες των ομάδων που αποσύρθηκαν.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τουρκίας ενημέρωσε με ανακοίνωσή της πως η μεταγραφική περίοδος για την χώρα πήρε παράταση μέχρι τις 5 Μαρτίου, μετά από σχετική άδεια της FIFA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα να μπορούν οι παίκτες των ομάδων που αποχώρησαν από τα πρωταθλήματα της χώρας να εγγραφούν μέχρι και σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες και τρεις φορές στο ίδιο ή σε διαφορετικό πρωτάθλημα για φέτος, λόγω της κατάστασης που προέκυψε από τον καταστροφικό σεισμό, που έπληξε την χώρα και οδήγησε στην αποχώρηση ορισμένων ομάδων από το πρωτάθλημα.

Αυτό που αλλάζει, όμως, σε σχέση μ' αυτό που ίσχυε στην πρώτη παράταση είναι πως πλέον επιτρέπεται οι ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών που αποσύρθηκαν να πάρουν μεταγραφή ακόμα και σε χώρες που έχει ολοκληρωθεί τυπικά η μεταγραφική περίοδος.

Το μόνο που θα χρειαστεί για να συμβεί αυτό είναι προφανώς η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και η έγκριση της ομοσπονδίας της δεύτερης, αφού θα είναι στο... χέρι της αρχής του ποδοσφαίρου της κάθε χώρας, αν θα επιτρέψει τέτοιες μεταγραφές.

Αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας δεξιός μπακ, Στέλιος Κίτσιου, που ανήκει στην Γκαζιαντέπ, θα έχει πλέον το δικαίωμα να πάρει μεταγραφή σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει και όχι μόνο εντός Τουρκίας, όπως ίσχυει στην πρώτη παράταση.

Τέλος, και οι προπονητές των ομάδων, η αίτηση απόσυρσης των οποίων έγινε δεκτή από την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν για τρία διαφορετικά κλαμπ την φετινή σεζόν.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα