Ο Μπακασέτας των πέντε διοργανώσεων που «πυροβολεί» κατά βούληση (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Ο Μπακασέτας των πέντε διοργανώσεων που «πυροβολεί» κατά βούληση (vids)

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας έφτασε πλέον τα οκτώ γκολ και τις έξι ασίστ σε 18 παιχνίδια του στη σεζόν 2022/23 με την Τραμπζονσπόρ και την Εθνική και σκοράρει ή δίνει ασίστ κάθε 109'

Τη νίκη (2-1) της Τραμπζονσπόρ επί της Καϊσερισπορ «υπέγραψε» χθες (1/10) ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς ήταν εκείνος που στο 78' ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και έδωσε το «σύνθημα» ώστε οι πρωταθλητές Τουρκίας να «γυρίσουν» το ματς.

Ετσι το club βρέθηκε στο «-1» από την κορυφή και εκείνος έστειλε μετά το παιχνίδι ένα ξεκάθαρο «μήνυμα». «Είμαστε σε θέση να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Δεν έχει σημασία η δική μου παρουσία, αλλά να κερδίζουμε. Είμαι περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου», σχολίασε μεταξύ άλλων, τη στιγμή που ο πανηγυρισμός του έγινε viral στη γειτονική χώρα.

Οι φίλοι του συλλόγου τον αποθέωσαν (ξανά) και τα πεπραγμένα του στην Κεντρική Ανατολία πιστοποίησαν την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται, κάτι που αποδυκνείεται συνεχώς με τις εμφανίσεις του σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Αν ανατρέξουμε στα πεπραγμένα του από το καλοκαίρι οπότε και ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της Ελλάδος στο Nations League, δηλαδή άρχισε επί της ουσίας η σεζόν 2022/23, θα δούμε πως σκοράρει και «φτιάχνει» γκολ... κατά βούληση, αφού ήδη έφτασε τα οκτώ προσωπικά τέρματα και τις έξι τελικές πάσες σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο Μπακασέτας το 2022/23 με την Τράμπζονσπορ

Αγώνες: 12
Λεπτά: 1.051'
Γκολ: 5
Ασίστ: 4

Ξεκινάμε με τα... δρώμενά του στους πρωταθλητές Τουρκίας, όπου μετά από 12 ματς μετρά πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο πρώτο επίσημο της σεζόν αφού διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 4-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Σίβασπορ και έτσι, εκτός των άλλων, προσέθεσε ακόμη μία κούπα στο παλμαρέ του.

Λίγες ημέρες μετά «έφτιαξε» το 2-0 του Ντένσβιλ κόντρα στην Ιστάνμπουλσπορ και σχεδόν στα «καπάκια» σκόραρε στην ήττα 2-1 που γνώρισε η Τραμπζονσπόρ από την Κοπεγχάγη για τα προκριματικά του Champions League.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με την Αντάλιασπορ όπου αποκόμισε έναν τραυματισμό και δεν «έβγαλε» το ημίχρονο, για αυτό άλλωστε έπαιξε λίγο στη ρεβάνς με την ομάδα της Δανίας και «έχασε» το ντέρμπι με τη Γαλατά.

Επέστρεψε με αντίπαλο την Ουμρανίγεσπορ που επί της ουσίας ήταν για εκείνον ένας αγώνας ώστε να (ξανά)βρει ρυθμό και έκτοτε πήρε (πάλι)... μπρος.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και στα πέντε τελευταία ματς της Τραμπζονσπόρ βάζει γκολ ή δίνει ασίστ ή και τα δύο (!), αφού στο 3-2 που έχασε από τη Φερεντσβάρος δημιούργησε το 2-1 του Γκόμες, στο 3-2 που κέρδισε την Ντέρμπισπορ διπλασίασε από τα 11 βήματα τα τέρματά της, στο 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα έδωσε στο 68' την ασίστ στον Τρεζεγκέ, στο 3-2 επί της Γκαζιέντεπσπορ πρώτα «σέρβιρε» εκ νέου στον Αιγύπτιο επιθετικό για το 1-2 και ύστερα ο ίδιος ισοφάρισε στο 42', ενώ στο χθεσινό 2-1 με αντίπαλο την Καϊσέρισπορ ήταν εκείνος που στο 78' έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή.

Ο απολογισμός του λοιπόν σε συλλογικό επίπεδο είναι πέντε γκολ και τέσσερις τελικές πάσες και αν κάνουμε την αναγωγή με τε λεπτά συμμετοχής θα δούμε πως σκοράρει ή φτιάχνει κάποιο τέρμα κάθε 116' (1.051'/9).

Ο Μπακασέτας το 2022/23 με την Εθνική

Αγώνες: 6
Λεπτά: 473'
Γκολ: 3
Ασίστ: 2

Ας θυμηθούμε τώρα και τη... δράση του με τη «γαλανόλευκη» στη συνολικά εξαιρετική της παρουσία στον Ομιλο του Nations League, όπου... δια περιπάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Ο εκ των αρχηγών της λοιπόν αρχικά σκόραρε και στα τρία πρώτα παιχνίδια του τουρνουά όπου διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-0 υπέρ της σε Μπέλφαστ, Πρίστινα και αμέσως μετά άνοιξε το σκορ στο 3-0 επί της Κύπρου, σε έναν αγώνα μάλιστα όπου έδωσε και την ασίστ για το 2-0 του Παυλίδη.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της πάρα πολύ καλής εν γένει παρουσίας του στο γκρουπ ήταν η τελική πάσα στον Μασούρα για το 2-1 επί της Βορείου Ιρλανδίας στη Ριζούπολη (3-1 τελικό), κάτι που σημαίνει πως το φινάλε της διοργάνωσης τον βρήκε με τρία τέρματα και δύο ασίστ σε αθροιστικά 473 λεπτά συμμετοχής του, αφού μόνο στο Κόσοβο άρχισε και τελείωσε το παιχνίδι. Ετσι αν κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε πως με την Εθνική το 2022/23 βρίσκει δίχτυα ή φτιάχνει κάποιο γκολ κάθε 95' (473'/5).

Ο Μπακασέτας της σεζόν 2022/23

Αγώνες: 18
Λεπτά: 1.524'
Γκολ: 8
Ασίστ: 6

Ας πάμε και στο σύνολο λοιπόν που «λέει» ότι ο Μπακασέτας παρουσιάζεται... σεληνιασμένος στη σεζόν που διανύουμε, κάτι που επιβεβαιώνεται (και) από τους αριθμούς. Χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες «δουλειές» που κάνει μέσα στο γήπεδο αλλά «ξερά» τα νούμερά του θα δούμε πως με την Τραμπζονσπόρ και την Εθνική Ελλάδος χρίζεται σκόρερ ή δίνει ασίστ κάθε 109 αγωνιστικά λεπτά (1.524'/8+6), επίδοση που ισοδυναμεί σχεδόν σε κάθε ματς αφού στον συνολικό χρόνο συμμετοχής του έχουν προστεθεί και οι καθυστερήσεις (πλέον λόγω του VAR αλλά και των πέντε αλλαγών υπάρχουν μίνιμουμ επτά με οκτώ λεπτά έξτρα χρόνου σε κάθε παιχνίδι και στα δύο του ημίχρονα).

Παράλληλα το εύρος της παρουσίας του δεν «περιορίζεται» σε λίγες αναμετρήσεις, αλλά ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει ήδη παίξει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα σε 18 που αντιστοιχούν σε πέντε διοργανώσεις (Nations League, Champions League, Europa League, Turkey Super Lig, Turkey Super Cup) όπου σε όλες σκόραρε ή έδωσε ασίστ, κόντρα σε 14 διαφορετικούς αντιπάλους. Ο απολογισμός του; Οκτώ προσωπικά τέρματα και έξι τελικές πάσες και ίσως είναι από τις λίγες φορές στην μπάλα που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα