Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (παρ.): Ματσάρα και η Βασίλισσα στον τελικό! (vids)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (παρ.): Ματσάρα και η Βασίλισσα στον τελικό! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (παρ.): Ματσάρα και η Βασίλισσα στον τελικό! (vids)

bet365

«Clasico» από τα παλιά, με την πιο αποτελεσματική Ρεάλ Μαδρίτης να λυγίζει την πολύ αξιόμαχη Μπαρτσελόνα στην παράταση (3-2) και να προκρίνεται στον τελικό, όπου την Κυριακή (16/01, 20:30) και κόντρα σε μια εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα διεκδικήσει το 12ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της.

Αυτή την στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ανώτερη ως ομάδα από την Μπαρτσελόνα. Υπό τις οδηγίες του Τσάβι και γεμάτοι νιάτα, όμως, οι Μπλαουγκράνα γίνονται και πάλι ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, με την Βασίλισσα να καταφεύγει στην ζηλευτή (και κυνική) αποτελεσματικότητά της, για να προκριθεί στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, ύστερα από ματσάρα που κρίθηκε στην παράταση (3-2) και θύμισε τα παλιά, καλά «Clasico».

Η Ρεάλ, η οποία προηγήθηκε τρεις φορές και είδε την Μπάρτσα να απαντάει στις δύο, θα διεκδικήσει την Κυριακή (16/01, 20:30) το δωδέκατο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της, με αντίπαλο τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο (Πέμπτη 13/01, 21:00).

Ο Τσάβι δεν δίστασε να δώσει θέση βασικού στον Φεράν Τόρες, στο πρώτο παιχνίδι του νεοαποκτηθέντα εξτρέμ ως Μπλαουγκράνα, ξεκινώντας τον Ουσμάν Ντεμπελέ στα αριστερά και τον Λούουκ Ντε Γιονγκ στην κορυφή της επίθεσης, αφού με τις τελευταίες του εμφανίσεις έχει υπερκεράσει ξεκάθαρα τον Μέμφις Ντεπάι.

Ο Κάρλο Αντσελότι, από την πλευρά του, προτίμησε να μην ρισκάρει με την συμμετοχή του Νταβίδ Αλάμπα, σκόρερ του πρώτου γκολ στο «Clasico» του πρωταθλήματος (νίκη της Ρεάλ με 2-1 στο «Καμπ Νόου»), ο οποίος είχε ενοχλήσεις, με τον Νάτσο να ξεκινάει στο πλευρό του Έντερ Μιλιτάο στο κέντρο της άμυνας.

Ο Τσάβι επέλεξε να ρισκάρει παίζοντας ψηλά και με την κατοχή της μπάλας, αφού η Ρεάλ ήταν καλά κλεισμένη στην άμυνα και, μόλις έκλεβε, έβγαινε πολύ γρήγορα και επικίνδυνα στην αντεπίθεση.

Με αυτή την τακτική, η Βασίλισσα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και περισσότερο, με Καρίμ Μπενζεμά (2’), Ντάνι Καρβαχάλ (5’), Μάρκο Ασένσιο (8’, 19’) και Βινίσιους Ζούνιορ (12’), σε ευκαιρίες που μπορούν να χαρακτηριστούν άξιες αναφορές, ειδικά η δεύτερη του Ασένσιο ύστερα από πάσα του Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος πραγματοποιεί φέτος μια καταπληκτική σεζόν, αποφάσισε να πάρει τον… νόμο στα χέρια του και στο 26’, ύστερα από κλέψιμο του Μπενζεμά στον Σέρχιο Μπουσκέτς στην μεσαία γραμμή και κάθετη πάσα του Γάλλου, νίκησε τον Ρόναλντ Αραούχο στην κούρσα και τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν με αριστερό πλασέ, φτάνοντας τα 15 γκολ σε 27 παιχνίδια, όσα δηλαδή είχε μαζεμένα στις τρεις πρώτες του σεζόν ως Μπλάνκο (15 σε… 118 ματς!).

Η Μπάρτσα, η οποία δεν είχε απειλήσει επί της ουσίας την εστία του Τιμπό Κουρτουά, μέχρι εκείνο το σημείο, απάντησε με δύο κεφαλιές του Λούουκ Ντε Γιονγκ, οι οποίες κατέληξαν στα χέρια του Βέλγου τερματοφύλακα (30’, 32’).

Ο Ολλανδός επιθετικός, τον οποίο οι Καταλανοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να… ξεφορτωθούν δίνοντάς τον στην Κάντιθ, έδωσε και πάλι την λύση, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και τέταρτο συνολικά, όντας δεύτερος σκόρερ των Μπλαουγκράνα, πίσω μόνο από τον Ντεπάι (οκτώ).

Ο δραστήριος Ντεμπελέ ξεπέρασε τον ντεφορμέ Καρβαχάλ και έκανε συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Μιλιτάο προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή κόντραρε στο… καλάμι του Ντε Γιονγκ, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας, για το 1-1 (43’).

Μετά την ανάπαυλα, ο Τσάβι έριξε Πέδρι και Αμπντέ αντί των ανέτοιμων για 90λεπτο Φρένκι Ντε Γιονγκ και Φεράν Τόρες αντίστοιχα, με την Μπάρτσα να κλείνει την Ρεάλ στα καρέ της στα πρώτα λεπτά και να απειλεί με σουτ των Ντεμπελέ - Πέδρι και κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, τα οποία έφυγαν άουτ.

Ο Ντεμπελέ, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από λάθος διώξιμο του Καρβαχάλ, άγγιξε το γκολ της ανατροπής (53’), με την Ρεάλ να μην αισθάνεται καθόλου άνετη και τον Λούκα Μόντριτς να κάνει δουλειά για δύο… αφού ο Τόνι Κρόος είχε συνεχώς επάνω του τον Γκάμπι σαν βδέλλα.

Στο 66’, ο Τσάβι έψαξε φρεσκάδα και εκρηκτικότητα με την είσοδο του Ανσού Φατί αντί του Ντε Γιονγκ, με τον τρομερά άτυχο 18χρονο επιθετικό να επιστρέφει στην δράση μετά από τις 6 Νοεμβρίου.

Ο Αντσελότι απάντησε με την είσοδο του Ροντρίγκο αντί του μέτριου Ασένσιο, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Μπενζεμά, ο οποίος… ζάλισε τον Αραούχο, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν (69’).

Ο Γάλλος παίκτης - σημείο αναφοράς της φετινής Ρεάλ, μπήκε στο κλίμα του αγώνα την κατάλληλη στιγμή και, τρία λεπτά μετά το δοκάρι, έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Μαδριλένους. Συνδυασμός Μεντί και Μπενζεμά, τρομερή απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε σουτ του Γάλλου, στη συνέχεια της φάσης ο Καρβαχάλ σουτάρει από πλάγια θέση, ο Γερμανός αποκρούει ξανά με το πόδι αλλά ο Γάλλος, έχοντας καλή θέση στην μικρή περιοχή, σπρώχνει την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Με αυτό το τέρμα, ο Μπενζεμά έφτασε τα 23 και, σε συνδυασμό με τα 15 του Βινίσιους, έχουν σημειώσει μαζί (38) περισσότερα γκολ απ’ ότι όλη η Μπαρτσελόνα φέτος (37), ενδεικτικό της μεγάλης διαφοράς ποιότητας στην γραμμή κρούσης των δύο ομάδων.

Η καλύτερη στο δεύτερο μέρος Μπάρτσα πλήρωνε και πάλι τις επιθετικές της αδυναμίες, με τον Τσάβι να τα παίζει όλα για όλα με την είσοδο των Νίκο και Ντεπάι, αλλάζοντας την διάταξη στο τολμηρό, αλλά απαραίτητο 3-4-3.

Και οι Μπλαουγκράνα, όπως φάνηκε, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με κεφαλιά του Φατί ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα και αδράνεια του Μιλιτάο, ισοφάρισαν και πάλι, αυτή την φορά σε 2-2 (83’).

Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε φτερά στους Καταλανούς και, κόντρα σε μια Ρεάλ που δεν το περίμενε, άγγιξαν και πάλι την ανατροπή με ευκαιρίες των Ντεμπελέ και Πέδρι, προτού η ματσάρα οδηγηθεί στην παράταση.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε πιο φρέσκια και αποφασισμένη, μπήκε πιο δυνατά και στο έξτρα ημίωρο, αλλά η πιο έμπειρη και κυνική Ρεάλ βρήκε και πάλι τον τρόπο να την πληγώσει. Ιδανική αντεπίθεση που ξεκινάει με Κρόος - Καζεμίρο, με την μπάλα να φτάνει στον Ροντρίγκο.

Γύρισμα του τελευταίου, ο Βινίσιους αφήνει την μπάλα για τον Μπενζεμά, αλλά… παρεμβάλλεται ο Φεδερίκο Βαλβέρδε, ο οποίος πλασάρει εύστοχα τον Τερ Στέγκεν για το 3-2 (98’). Η ομάδα του Τσάβι και πάλι δεν το βάζει κάτω, με τον Κουρτουά να νικάει με δύο δύσκολες αποκρούσεις Μπουσκέτς και Ντεμπελέ.

Οι δυνάμεις εγκατέλειπαν εκατέρωθεν τους ποδοσφαιριστές, οι κενοί χώροι ήταν πλέον περισσότεροι στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ρεάλ να πανηγυρίζει την πέμπτη διαδοχική νίκη της σε «Clasico» αλλά, αναμφίβολα, την πιο δύσκολη.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες (78’ Νίκο), Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Μπουσκέτς, Γκάβι (78’ Ντεπάι), Φ. Ντε Γιονγκ (46’ Πέδρι) - Φεράν Τόρες (46’ Αμπντέ - 110’ Ζουτγκλά), Λ. Ντε Γιονγκ (66’ Φατί), Ντεμπελέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ (91’ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί - Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (83’ Βαλβέρδε) - Ασένσιο (68’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (110’ λ. τρ. Καμαβινγκά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΙΣΠΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα