Η «παρακαταθήκη» του Ιβάν Σαββίδη: «Θα κάνω το γήπεδο ό,τι κι αν γίνει…»

Η «παρακαταθήκη» του Ιβάν Σαββίδη: «Θα κάνω το γήπεδο ό,τι κι αν γίνει…»

Η «παρακαταθήκη» του Ιβάν Σαββίδη: «Θα κάνω το γήπεδο ό,τι κι αν γίνει…»

bet365

Η κατασκευή της Νέας Τούμπας παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Ιβάν Σαββίδη, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει…

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει παραδεχθεί πως στη ζωή του ένιωθε ότι είχε τα πάντα, μέχρι που ο δρόμος του συναντήθηκε με το μονοπάτι του ΠΑΟΚ. Πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2012 όταν το πλειοψηφικό πακέτο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του. Από πολύ νωρίτερα, όταν άρχισε η καρμική σχέση του με το άσπρο και το μαύρο, είχε διαπιστώσει ότι... μάλλον δεν είχε τίποτα!

Αυτή η σχέση του 64χρονου ομογενή επιχειρηματία με τον ΠΑΟΚ σηματοδότησε κάτι το διαφορετικό στη ζωή του κι όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει στον Σύλλογο της Μακεδονίας πράγματα ανεκτίμητης αξίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης έφερε τη χαρά, την ελπίδα, την πίστη, το χαμόγελο, στα πρόσωπα χιλιάδων πιστών της «ασπρόμαυρης» ιδέας. Η πραγματικότητα «λέει» πως μαζί του, ο ΠΑΟΚ ζει τα δικά του «χρυσά» χρόνια, με ένα αήττητο πρωτάθλημα, το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, τέσσερα κύπελλα, μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όμως το μεγάλο «τρόπαιο» θα είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου. Η «Νέα Τούμπα» είναι η «παρακαταθήκη» του.

Βγαίνοντας από μια άκρως ταραγμένη περίοδο, με την απώλεια του τίτλου στις δικαστικές αίθουσες, την εικόνα του ίδιου να έχει πληγεί στο πολυσυζητημένο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Μάιο του 2018, τον άκουσα με τα αυτιά μου να λέει επί λέξη στο γλέντι της ομάδας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας:

«Θα κατασκευάσω νέα Τούμπα. Είπα στους γιους μου ότι ξεκίνησα πόλεμο και αν συμβεί κάτι σε μένα, εσείς θα χτίσετε το γήπεδο. Από το κορμί μου θα βγάλετε την καρδιά μου και θα τη βάλετε στα θεμέλια του γηπέδου. Αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μου!».

Ο Πόντιος επιχειρηματίας από τη Νέα Σάντα είναι αποφασισμένος να βάλει το δικό του λιθαράκι στην Ιστορία του ΠΑΟΚ, να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Γι’ αυτό κι από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ το πιο σημαντικό και μη μετρήσιμο απ’ όλα όσα είπε ήταν η αναφορά στο νέο γήπεδο.

Είναι αλήθεια, ότι είχαμε πολλούς μήνες να ακούσουμε κάτι για τη «Νέα Τούμπα». Το μεγαλόπνοο έργο έχει «παγώσει» εξαιτίας των νέων συνθηκών που επέβαλε ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας. Ωστόσο ήρθε σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου.

«Θα κάνω το γήπεδο ό,τι κι αν γίνει… Ακόμη κι αν χρειαστεί να πουλήσω μια εταιρία μου», είπε απευθυνόμενος προς τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Κι όταν ο Πόντιος λέει κάτι, το εννοεί… Αργά ή γρήγορα (θα) το κάνει πράξη.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.