Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Παίζοντας... στα άκρα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
..

bet365

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παίρνουν πολλές βοήθειες από τα μπακ τους και οι Ροντινέι, Μπάμπα είναι σε θέση να... καθορίσουν την έκβαση του μεταξύ τους ντέρμπι.

Τα «καλά» του θα... φορέσει απόψε (5/11) το «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Αμφότεροι έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις, τα πηγαίνουν εξαιρετικά και εκτός των συνόρων κάτι που αποτυπώνει την εκατέρωθεν ποιότητα που υπάρχει και διαθέτουν πολλούς καλούς και ταλαντούχους παίκτες.

Οι οποίοι μάλιστα παίζουν σε όλες τις γραμμές και δεν είναι τυχαίο πως τον αγώνα του Φαλήρου ενδέχεται να κρίνει κάποιος μπακ, όπως ο Ροντινέι ή ο Ραχμάν Μπάμπα αντίστοιχα.

Γιατί; Μα επειδή έχουν αποδείξει πόσο κομβικοί είναι για τα clubs τους.

Ροντινέι
Αγώνες
: 12
Λεπτά: 1.113'
Ασίστ: 3
xA: 2.99
Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έγινε τον περασμένο Γενάρη κάτοικος Πειραιά και με το «καλημέρα» πήρε τη φανέλα του βασικού στο... σπίτι του. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην τρέχουσα σεζόν, όπου έχει ήδη παίξει στα 12 από τα 15 «ερυθρόλευκα» παιχνίδια (δεν υπολογίζεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που εκκρεμεί η τύχη του). Εξ' αυτών στα 11 ήταν ενδεκαδάτος και αλλαγή έγινε μόνο σε δύο.

*Ο 31χρονος ακραίος οπισθοφύλακας έχει ήδη «φτιάξει» τρία «ερυθρόλευκα» γκολ και πιο συγκεκριμένα το 1-0 του Μπιέλ κόντρα στον Πανσερραϊκό, το 1-1 του Ελ Καμπί με αντίπαλο την Φράιμπουργκ και το 3-1 εκ νέου του Μαροκινού φορ απέναντι στον Αρη. Αρα «φωνάζει» πως «βρίσκεται» πολύ με τον 30χρονο φορ.

*Η καλή τους συνεργασία φαίνεται και στο γεγονός πως δημιούργησε, ως τώρα, ακόμη τρεις «καθαρές» ευκαιρίες που απώλεσε για εκατοστά ο Ελ Καμπί (δύο στους «Ζωσιμάδες», μία με τους «κίτρινους» στην Θεσσαλονίκης). Κάτι πάνω-κάτω αντίστοιχο συνέβη και στο 87' του 2-3 από την Φράιμπουργκ, αν και ο Γιόβετιτς αστόχησε τότε για...χιλιοστά ύστερα από δική του τελική πάσα.

*Στα plus του πως έχει ήδη βρει δίχτυα δύο φορές (στις νίκες του club επί των Γουέστ Χαμ και ΠΑΣ) αν και παίρνει ελάχιστες τελικές (μόλις οκτώ). Αυτόματα μπορεί να βοηθήσει και στο συγκεκριμένο σκέλος.

*Είναι παίκτης του 1vs1 και σύμφωνα με το Wyscout το πετυχαίνει στις έξι από τις 10 φορές που το επιχειρεί (60,9%). Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να προχωρήσει σε ελεύθερη/αμαρκάριστη πάσα και να βρει πιο εύκολα συμπαίκτη του και συνάμα προσφέρει παίκτη παραπάνω στην επίθεση της ομάδας του.

*Παράλληλα βρίσκει «ερυθρόλευκη» φανέλα στο επιθετικό του τρίτο με ποσοστό ευστοχίας 73,8%, ενώ η αντίστοιχη επίδοσή του για το ύψος του πέναλτι ανέρχεται στο 53,2%. Τι αποτυπώνεται; Πώς σε κάθε επαφή του με την μπάλα από την σέντρα και πάνω, είναι σε θέση να κάνει τη «ζημιά».

*Βέβαια παραμένει ένας μπακ και αυτόματα υπάρχουν για εκείνον και ανασταλτικές... υποχρεώσεις. Το σχετικό εύρημα αναφέρει πως κατά μέσο όρο «παίρνει» τις δύο από τις τρεις αμυντικές «μονομαχίες» που «πρωταγωνιστεί» (το 64,4%) και αυτόματα φαίνεται πως τις εκπληρώνει σε άκρως ικανοποιητικό (ίσως και περισσότερο) βαθμό.

Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα
Αγώνες
: 15
Λεπτά: 1.348'
Ασίστ: 2
xA: 1,77
Ο Γκανέζος αριστερός μπακ επέστρεψε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, καθώς έπαιζε στην ομάδα και το δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21. Από τα μέχρι στιγμής 19 ματς του club τον είδαμε στα 15, εκ των οποίων στα 13 ήταν βασικός και από τον πάγκο ήρθε μόνο σε σε Ηράκλειο, Αμπερντίν. Συγκαταλέγεται στους παίκτες με άκρως ενεργό ρόλο στην «ασπρόμαυρη» αγωνιστική «εξίσωση».

*Ο 29χρονος μάλιστα μετρά ως τώρα δύο ασίστ, αφού «έφτιαξε» το 2-1 του Ντεσπόντοφ στο Ελσίνκι και το 3-0 του Σαμάτα με τον Βόλο στην Τούμπα. Σε αμφότερες των περιπτώσεων το έπραξε με ωραία και σωστά «κοψίματα» της μπάλας.

*Στο τελευταίο ματς ο Τσοκάνης έβγαλε με κάποιον... μαγικό τρόπο και λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, το εξ' επαφής πλασέ του Ζίβκοβιτς ύστερα από δική του παράλληλη και έτσι του «στέρησε» ακόμη μία τελική πάσα (προφανώς και ένα προσωπικό γκολ από τον Σέρβο μεσοεπιθετικό).

*Στο 2-1 επί της Κηφισιάς του «ανήκει» σε μεγάλο βαθμό το 1-0 του Τζίμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο νεαρός φορ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε προ κενής εστίας ύστερα από δύσκολη επέμβαση του Κρίστινσον σε κοντινό πλασέ του Μουργκ, όταν ο Γκανέζος «έκοψε» την κατάλληλη στιγμή στον Αυστριακό χαφ που ήταν φάτσα με τον Ισλανδό πορτιέρε.

*Σύμφωνα με το Wyscout βρίσκει με ποσοστό επιτυχίας 46,7% «ασπρόμαυρη» φανέλα στο ύψος του πέναλτι όποτε φυσικά το επιχειρεί και με αντίστοιχο 77,1% πασάρει σωστά στο επιθετικό τρίτο της ομάδας. Την ίδια 1/3 παράλληλές του είναι και σωστές και αυτόματα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

*Συν τοις άλλοις «κερδίζει» τις έξι από κάθε 10 αμυντικές και εναέριες «μονομαχίες» που εμπλέκεται (60,6% και 60,9% αντίστοιχα). Τι σημαίνει αυτό; Πώς είναι καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, τα οποία και προφανώς δεν αμελεί.

*Μέσω της ίδιας πλατφόρμας προκύπτει πως «έχει» (και) το 1 vs 1, αφού το πετυχαίνει σε ποσοστό σχεδόν 60% (57,1% για την ακρίβεια), άρα όταν ξεμαρκάρεται σε ανάλογες φάσεις προσφέρει υπεραρυθμία στην επίθεση του ΠΑΟΚ, και του προσφέρεται η δυνατότητα να πασάρει αμαρκάριστος. Δημιουργεί δηλαδή ο ίδιος τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα