Το... μυστικό της επιτυχίας στο ντέρμπι είναι αυτό που δεν έκανε πέρυσι

Το... μυστικό της επιτυχίας στο ντέρμπι είναι αυτό που δεν έκανε πέρυσι

Νίκος Ρόλλας
Αράο και Ρούμπεν Πέρεθ

bet365

Ο Παναθηναϊκός καλείται αύριο στο Καραϊσκάκη να μην επαναλάβει τα περσινά λάθη που έκανε στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό.

Τα δύο περσινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, στο Φάληρο, κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν από τα χειρότερα που έκανε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, καθώς δεν κατάφερε να δείξει την κυριαρχική ή την αποτελεσματική εικόνα που είχε σε όλες τις άλλες έδρες που επισκέφτηκε.

Μάλιστα και στα δύο αυτά παιχνίδια υπήρχε κοινός παρανομαστής στον λόγο που οι «πράσινοι» έμειναν στα... ρηχά και δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές, με αποτέλεσμα να χάσουν τον τίτλο που κρατούσα στα χέρια τους για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Αυτός δεν ήταν άλλος από την κακή κυκλοφορία της μπάλας από το πρώτο στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και τα πολλά λάθη που γίνονταν, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χάνουν την κατοχή.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο ματς της κανονικής διάρκειας, το οποίο έληξε 0-0, το «τριφύλλι» σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της SuperLeague, έκανε 69 λάθη έναντι 53 του Ολυμπιακού, ενώ σε αυτό των Play Offs έκανε 44 έναντι 38 των γηπεδούχων. Ειδικά στο τελευταίο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε «χτυπηθεί» από κορονοϊό, ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού αναδεικνύεται και από ένα άλλο στατιστικό. Αυτό που αφορά τα γεμίσματα, καθώς αδυνατόντας να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά, οι «πράσινοι» κατέφευγαν σε βαθιές μπαλιές, έχοντας 8/26.

Οι λύσεις

Το θετικό σε σχέση με πέρυσι, για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι πως έχει επιλογές, προκειμένου να λύσει το περσινό πρόβλημα απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Στο ματς της κανονικής διάρκειας η τριάδα στον άξονα ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Μπερνάρ και ως επιλογές στον πάγκο ήταν οι Τσέριν, Τσόκαϊ, Κλεινχέισλερ, ενώ σε αυτό των play offs, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε τον Σλοβένο στην θέση του Βραζιλιάνου που πήγε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Ούγγρο και τον Αλβάνο μέσο να είναι αναπληρωματικοί.

Φέτος, με την αναβάθμιση του ρόστερ που υπήρξε το καλοκαίρι υπάρχουν ουκ ολίγες ποιοτικές επιλογές καθώς εκτός από τους Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, υπάρχουν και οι Αράο, Τζούρισιτς, Βιλένα που μπορούν να λύσουν από διαφορετικές θέσεις ο κάθε ένας, το πρόβλημα της σωστής κυκλοφορίας της μπάλας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα