Άρης: Η δύσκολη επιλογή του χειρουργείου για τον Βέλεθ και οι θλάσεις που εξελίχθηκαν σε μόνιμο μπελά

Άρης: Η δύσκολη επιλογή του χειρουργείου για τον Βέλεθ και οι θλάσεις που εξελίχθηκαν σε μόνιμο μπελά

Ο Βέλεθ

bet365

Ο Φραν Βέλεθ και το ιατρικό επιτελείο του Άρη καλούνται να πάρουν μια απόφαση για τον τρόπο διαχείρισης της θλάσης τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο έχοντας να επιλέξουν μεταξύ του χειρουργείου και της συντηρητικής αγωγής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση καθώς αναλόγως αυτής θα ξεκαθαρίσει και το χρονικό διάστημα της απουσίας του. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η αντιμετώπιση του τραυματισμού με χειρουργείο, αυτομάτως ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα περίπου τριών μηνών, δηλαδή, θα επιστρέψει στα μέσα του Γενάρη. Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή της συντηρητικής αγωγής, προφανώς το διάστημα της απουσίας θα είναι μικρότερο αλλά ο φόβος της υποτροπής θα είναι για πάντα στο μυαλό του. Το σίγουρο είναι ότι ο 7ος σοβαρός τραυματισμός σε διάστημα δύο μηνών μειώνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές του Άκη Μάντζιου και αφήνει στο κέντρο της άμυνας τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς βάζοντας στο πλάνο και την επιλογή του Γιώργου Δεληζήση!

Για τον Φραν Βέλεθ οι θλάσεις έχουν εξελιχθεί σε μόνιμο μπελά καθώς αυτοί οι μυϊκοί τραυματισμοί είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο διάστημα της πρώτης χρονιάς του (2018-19) στον Άρη υπέστη τρεις θλάσεις! Έπειτα από την πρώτη (στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2018) υπέστη και υποτροπή – στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» τον Οκτώβριο του 2018 – με συνέπεια την απουσία του για διάστημα ενός μήνα. Λόγω μυϊκού τραυματισμού, στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα τον Γενάρη του 2018, είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Έχασε παιχνίδια και η επιστροφή του στη δράση ουσιαστικά έγινε περίπου έναν μήνα μετά καθώς πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (24/2/2019) είχε χρησιμοποιηθεί συνολικά 34 αγωνιστικά λεπτά σε σύνολο τριών αγώνων σε μια προσπάθεια αποφυγής κάθε σεναρίου υποτροπής.

Στον πρώτο αγώνα του Άρη με τη Μόλντε, για την προκριματική φάση του Europa League, στη Νορβηγία, ο Φραν Βέλεθ αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και η μαγνητική τομογραφία «είπε» θλάση α’ βαθμού με συνέπεια την απουσία του για διάστημα ενός μήνα. Επέστρεψε στη δράση στα μέσα του Σεπτέμβρη (2019). Εκείνη η σεζόν (2019-20) κύλησε δίχως άλλους (σοβαρούς) μυϊκούς τραυματισμούς για τον Ισπανό στόπερ έως ότου έρθουν τα Playoffs. Στο 13ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά καθώς υπέστη νέα θλάση η οποία τον κράτησε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα