Το περσινό αήττητο του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι… αστερίσκοι (vids)

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3 της σεζόν 2022-23

bet365

Με οδηγό το περσινό αήττητο στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ θέλει απόψε το πρώτο μεγάλο «διπλό» στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ επισκέφτηκε τρεις φορές τη Λεωφόρο και έφυγε αήττητος σε πρωτάθλημα (0-3), κύπελλο (1-1 και πρόκριση), play-offs (1-1) απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλα αυτά τα ματς ήρθαν σε κομβικά σημεία της σεζόν, ειδικά το 1-1 στα play-offs, ίσως, να αποδείχθηκε καθοριστικό στη μάχη του τίτλου, ενώ στο 0-3 της κανονικής διάρκειας ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είχε κάνει πάρτι στο πράσινο τερέν.

Οσον αφορά τις σκέψεις ενδεκάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχουν σημαντικοί... αστερίσκοι.

O Κοτάρσκι είναι σταθερός κάτω απ' τα δοκάρια, στην άμυνα έχουν «κλειδώσει» οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις, με Μπάμπα αριστερά, Εκόνγκ, Κουλιεράκη στο κέντρο, ενώ Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια διεκδικούν τη θέση στα δεξιά, με τον Πολωνό να έχει το προβάδισμα.

Ο Σουαλιό Μεϊτέ πρόλαβε και μπήκε στην αποστολή, ωστόσο ο Γάλλος μέσος δεν μπορεί να είναι στις πρώτες επιλογές του Ρουμάνου προπονητή, με δεδομένη και την αναμέτρηση με αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκγούρτης, που ακολουθεί την Πέμπτη (5/10) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Conference League.

Ο περσινός και προπέρσινος Λουτσέσκου δύσκολα θα ρίσκαρε τη συμμετοχή Μεϊτέ. Δε θα το σκεφτόταν καν. Φέτος, ο Ρουμάνος έχει πολλές φορές πάρει αποφάσεις που δεν συνήθιζε ως τώρα, κάτι που ακόμα κι ίδιος το έχει παραδεχτεί δημοσίως λέγοντας πως «έχει αλλάξει νοοτροπία». Πάντως, στο μυαλό του υπάρχει η σκέψη να διατηρήσει το δίδυμο Σβαμπ και Τσιγγάρα στα χαφ, παρότι στην αποστολή εκτός του Μεϊτέ, έχει διαθέσιμο και τον Μάγκομεντ Οζντόεφ.

Αστερίσκοι υπάρχουν και στη «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου». Ο δεύτερος αστερίσκος έχει να κάνει με το ποιος εκ των Τάισον ή Ντεσπόντοφ θα είναι στο αρχικό σχήμα και στο αριστερό άκρο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέρχεται από δύο «γεμάτα» παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο στα οποία πήρε φανέλα βασικού. Για έναν 35άρη είναι θέμα διαχείρισης τα τρία ματς βασικός μέσα σε επτά ημέρες, ωστόσο όπως είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου στον προπονητή του, «αντέχω και δε θέλω να με κάνεις αλλαγή…»

Ο δεύτερος αστερίσκος αφορά την αρχική επιλογή στην κορυφή της επίθεσης. Ο Άλι Σαμάτα σκόραρε το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα απέναντι στο Βόλο, όμως ο Μπράντον Τόμας μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος σε τέτοιου είδους παιχνίδια και έχει σκοράρει στο τελευταίο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (1-1) στη Λεωφόρο. Όλα παίζουν ρόλο…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα