Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός: Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός για το πέναλτι του Τζούρισιτς

Newsroom
Τζούρισιτς και Καρμόνα

bet365

Η υπόδειξη του πέναλτι στον Τζούρισιτς, στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη και τι αναφέρει ο κανονισμός.

Μία από τις φάσεις τις φάσεις της 6ης αγωνιστικής που συζητήθηκαν αρκετά, ήταν αυτή με το πέναλτι του που κέρδισε ο Φίλιπ Τζούρισιτς στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στο 79ο λεπτό της αναμέτρτησης λοιπόν, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με μία ατομική ενέργεια επιχείρησε να απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου αποφεύγοντας τον Καρμόνα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τον ανακόψει χωρίς παράβαση, με τον Ευαγγέλου να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Βλέποντας κανείς το ριπλέι, παρατηρεί πως το μαρκάρισμα του παίκτη των γηπεδούχων ξεκινάει εκτός περιοχής και συνεχίζεται, με την απάντηση στο «γιατί έδωσε πέναλτι ο διαιτητής της αναμέτρησης» να κρύβεται στο εγχειρίδιο των κανονισμών και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο «Φάουλ και ανάρμοστη συμπεριφορά» και ειδικότερα στο κομμάτι που αναφέρει στο «πλεονέκτημα».

Πέναλτι στον Τζούρισιτς

Εκεί λοιπόν αναφέρει: «Αν ένας αμυνόμενος ξεκινά να κρατά έναν επιτιθέμενο (αντίπαλο) έξω από την περιοχή πέναλτι και συνεχίζει να τον κρατά μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής πρέπει να καταλογίσει το πέναλτι».

Προφανώς τόσο ο διαιτητής όσο και ο υπεύθυνος του VAR έκριναν πως το μαρκάρισμα συνεχίστηκε και εντός περιοχής του Αστέρα Τρίπολης.

Πλεονάκτημα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα