Με βάθος και Φωτάρα, πρωταθληματική αντίδραση με τεσσάρα ο Παναθηναϊκός!

Με βάθος και Φωτάρα, πρωταθληματική αντίδραση με τεσσάρα ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Με βάθος και Φωτάρα, πρωταθληματική αντίδραση με τεσσάρα ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εντυπωσιακό πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Τρίπολη, την δικαίωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τους mvp της μεσαίας γραμμής και την σεζόν καριέρας του Φώτη Ιωαννίδη.

Αυτή ήταν αντίδραση Παναθηναϊκού! Αυτό ήταν come back μετά την ήττα από την ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο! Αυτή ήταν διαχείριση άριστη από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τρεις μέρες μετά το αθηναϊκό ντέρμπι, το «τριφύλλι» πήγε σε μια έδρα που είχε να νικήσει 6.5 χρόνια, κυριάρχησε, έριξε τέσσερα γκολ και απέδειξε σε εχθρούς και φίλους πως όπως πέρσι, έτσι και φέτος θα είναι βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Πάει και αυτή η αρνητική παράδοση στην Αρκαδία, την διέλυσε το σύνολο του Σέρβου προπονητή, ο οποίος θα έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει στην επόμενη συνέντευξη Τύπου με δόση χιούμορ «πείτε μου τι άλλο έχει χρόνια να κάνει αυτή η ομάδα, για να το κάνουμε».

Οι «πράσινοι» επανέφεραν την κανονικότητα στα αποτελέσματά τους, έφτιαξαν την διάθεση και το κέφι των αποδυτηρίων, γέμισαν με πίστη και αυτοπεποίθηση τον οργανισμό ενόψει ΠΑΟΚ και το κυριότερο; Αρκετοί από εκείνους που ο κόουτς υπολόγιζε ως αναπληρωματικούς ή για την ακρίβεια ως δεύτερες λύσεις, του έδειξαν απόψε πως έχει κάθε λόγο να έχει έναν γλυκό «πονοκέφαλο» για την συνέχεια.

Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για αυτό το εκτεταμένο rotation με εννιά αλλαγές. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για την εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο από το 60' μέχρι το 70' όπου χάθηκαν οι ισορροπίες μεσοαμυντικά και ο Αστέρας πίεσε χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα κυρίαρχος. Σίγουρα δεν είναι ιδανικό να ανοίγεις το σκορ στο 5' και να δέχεσαι την ισοφάριση στο 7' αλλά μετά το γκολ του Καλτσά, το «τριφύλλι» ήταν ισοπεδωτικό. Διάβασε άριστα την πίεση ψηλά των Αρκάδων, βρήκε συνεργασίες καλές στο build up και στο progression και στα τελευταία μέτρα έφτανε μια σούπερ σέντρα του Παλάσιος και ένα καλό τελείωμα του Βέρμπιτς για το 2-1.

Ο Σπόραρ θα έπρεπε να καθαρίσει το ματς με το πέναλτι. Αυτό δεν έγινε. Όπως δεν έγινε και στο καλό ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Παπαδόπουλο να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και να κρατά την ομάδα του ζωντανή στο παιχνίδι.

Η είσοδος του Ιωαννίδη και ένα υπέροχο κοντρόλ-ντρίμπλα του Τζούρισιτς έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Σέρβος πήρε το πέναλτι, ο Φωτάρας το «κόλλησε» και στο φινάλε πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, ένα από τα τέρματα της χρονιάς, δείχνοντας ότι συνεχίζει με το... πόδι στο γκάζι, σαν τον αγαπημένο του Φέτελ. Ο Έλληνας στράικερ έχει φτάσει ήδη τα 6 γκολ, έχει και 4 ασίστ, κάνει σεζόν καριέρας και θα... διαλύσει το περσινό του ρεκόρ που ήταν τα 7 γκολ στην αγωνιστική περίοδο.

Mvp, όμως, δεν ήταν εκείνος. Ήταν οι δύο στο κέντρο που έδειξαν να συνεργάζονται άψογα. Ο Αράο που άνοιξε τον δρόμο της νίκης και ο Τσέριν που ήταν καταπληκτικός, πραγματοποιώντας ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Το επίπεδο χημείας και επικοινωνίας μεταξύ των δύο αλλά και το πολύ καλό βράδυ στο οποίο βρέθηκαν, βοήθησαν τους «πράσινους» να ελέγχουν την μεσαία γραμμή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Από κει και πέρα, καλό μαντάτο το γκολ και η εικόνα του Βέρμπιτς, η απόδοση του Μλαντένοβιτς(αν και έχασε τον Καλτσά στο γκολ), ο πάντα πρόθυμος και τίμιος Παλάσιος με την ασίστ στο 1-0 και φυσικά ο Τζούρισιτς που παίρνει και πάλι τα πάνω του.

Η επικίνδυνη αποστολή στην Τρίπολη συνοδεύτηκε με ένα μεγάλο «τικ» σε όλα τα ζητούμενα του Παναθηναϊκού: Νίκη, καλή εμφάνιση, νέοι πρωταγωνιστές, ευρύ rotation...


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.